ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Τσίπρας: Να κάνουμε τους πολλούς να έχουν ξανά προσδοκίες

Ο Αλέξης Τσίπρας στο 6ο ευρωπαϊκό φόρουμ

 

Χαιρετισμός στην κεντρική πολιτική συζήτηση του 6ου Ευρωπαϊκού Φόρουμ των Αριστερών, Πράσινων και Προοδευτικών Δυνάμεων!


Δεν υπάρχει εναλλακτική πέρα από την άμεση μείωση των ανισοτήτων υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην κεντρική πολιτική συζήτηση του 6ου Ευρωπαϊκού Φόρουμ των Αριστερών, Πράσινων και Προοδευτικών Δυνάμεων, το οποίο φέτος έχει τίτλο: «Για την ειρήνη, την κοινωνική και κλιματική δικαιοσύνη».

Μεταξύ άλλων, περιέγραψε με μελανά χρώματα την πραγματικότητα του νεοφιλελεύθερου υποδείγματος: «Βλέπουμε πόσο ανήθικη είναι αυτή η δογματική προσήλωση. Με τη μετακύληση των βαρών του πληθωρισμού στους καταναλωτές και τους φορολογούμενους. Αντί για φορολόγηση όσων πλουτίζουν, βλέπουμε περισσότερη απορρύθμιση της εργασίας, μεγαλύτερη θυσία της φύσης και της περιβαλλοντικής ισορροπίας στο βωμό του κέρδους των ελίτ. Και ταυτόχρονα βλέπουμε δυστυχώς να επιστρέφουν στις κοινωνίες μας τα φαντάσματα του παρελθόντος. Ο εθνικισμός να ανακάμπτει με πρόσφορο έδαφος την οικονομική και γεωπολιτική κρίση. Η ακροδεξιά να δυναμώνει αξιοποιώντας την αδυναμία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να δώσουν αξιόπιστες απαντήσεις στη κρίση, αλλά και την αντιμεταναστευτική ρητορική που καλλιεργήθηκε στη περίοδο της προηγούμενης κρίσης, της προσφυγικής».

Στη συνέχεια περιέγραψε ποια είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Αριστερά και ο Προοδευτικός Κόσμος: «Να συγχρονίσουν την ανάλυση και τη δράση τους με τις ταχύτητες της εποχής. Να αλλάξουν, να εξελιχθούν και να δώσουν αξιόπιστες απαντήσεις στα υπαρξιακά αδιέξοδα της εποχής μας. Σε τελική ανάλυση, να καταφέρουν να κάνουν τους πολλούς να έχουν ξανά προσδοκίες».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: