ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Παρέμβαση εισαγγελέα για το κοράκι-σπιτοφάγο Πάτση

Ανδρέας Πάτσης και Κώστας Τσιάρας
Ο Ανδρέας Πάτσης με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα 

Ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο Πάτση καθώς ο οικονομικός εισαγγελέας έκανε παρέμβαση, ζητώντας τις δηλώσεις πόθεν έσχες του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστος Παρμάκης, έχει υποβάλει σχετικό αίτημα προς την αρμόδια επιτροπή της Βουλής προκειμένου να του διαβιβαστούν τα σχετικά έγγραφα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σκοπός της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής είναι να διερευνήσει εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης εκ μέρους του Ανδρέα Πάτση αξιόποινων πράξεων όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Μετά και τη συγκεκριμένη εξέλιξη σφίγγει ακόμα περισσότερο ο κλοιός γύρω από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς εδώ και δύο χρόνια κάλυπταν τον Ανδρέα Πάτση για τις business με τα κόκκινα δάνεια που αγόραζε κοψοχρονιά, αλλά και για τις αναθέσεις 822 χιλ. ευρώ των ΕΛΤΑ.

Με τεράστια καθυστέρηση και υπό το βάρος των αποκαλύψεων αποφάσισε να κινηθεί η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής για τον Ανδρέα Πάτση. Μάλιστα ο γαλάζιος πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης επέρριψε ευθύνες στον ανώτατο δικαστικό λειτουργό που χειρίστηκε το πόθεν έσχες του πρώην βουλευτή της ΝΔ. Παράλληλα σημειώνει ότι επισπεύδεται ο σχετικός έλεγχος και όταν υπάρξει αναλυτικό πόρισμα θα συνεδριάσει η επιτροπή.

Παρέμβαση με νόημα έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη για το σκάνδαλο Πάτση, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους χειρισμούς του. Η Ντόρα Μπακογιάννη ομολόγησε ότι η Νέα Δημοκρατία καθυστέρησε να ελέγξει τον πρώην πλέον γαλάζιο βουλευτή και σημείωσε ότι έχει δίκιο η αντιπολίτευση. «Μπορούσε να είναι στα ψηφοδέλτια, από την ώρα που θα σταματούσε κάθε είδους τέτοια δραστηριότητα, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Θα μπορούσε να επιλέξει τη δόξα, για να το πω ωμά, και όχι τα χρήματα. Από την ώρα που αυτό δεν έγινε, ναι με καθυστέρηση, έχουν δίκιο αυτοί που μας κατηγορούν για αυτό».

 

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ 

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με αφορμή το σκάνδαλο Πάτση. «Τη στιγμή που η κοινωνία βράζει με τα έργα και τις ημέρες του κ. Πάτση, που εν γνώσει του κ. Μητσοτάκη έβγαζε στο σφυρί τα σπίτια του κόσμου και ροκάνιζε το δημόσιο χρήμα με απευθείας αναθέσεις, ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι μπορεί να ξεφύγει και να εκτρέψει την συζήτηση» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:

Το επαναλαμβάνουμε λοιπόν μιας και η πολιτική απελπισία του κ. Μητσοτάκη τον οδηγεί στο να κάνει πως δεν καταλαβαίνει: Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι η κομματική ταυτότητα του παιδοβιαστή του Κολωνού από μόνη της δεν σημαίνει κάτι. Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι μην υπάρξει απόπειρα συγκάλυψης όπως συνέβη στην υπόθεση Λιγνάδη».

«Όσο για το "μέρισμα ανάπτυξης" που με θράσος είπε πως επιστρέφει στην κοινωνία, το μόνο που επιστρέφει ο κ. Μητσοτάκης είναι υπερέσοδα από τις τσέπες των πολιτών μέσω του ΦΠΑ στις τσέπες των ημετέρων της ΔΕΗ, των παροχών και του καρτέλ που έχει δισεκατομμύρια υπερκέρδη από την αισχροκέρδεια σε όλη την αγορά» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. 

Συνειδητά και ανερυθρίαστα ψέματα από Μητσοτάκη

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός συνειδητά και ανερυθρίαστα υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διακυβέρνησή του όχι μόνο δεν εντόπισε τους κινδύνους αλλά μείωσε και τις ποινές για αυτά τα απεχθή αδικήματα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρωθυπουργός: «σε πείσμα όσων βάζουν πολιτικά πρόσημα σε ανατριχιαστικές πράξεις είναι απλά ντροπή αυτό το οποίο έγινε τις τελευταίες εβδομάδες. Και δεν είναι τυχαίο ότι και σήμερα υπαινίσσονται ευθύνες του εντός εισαγωγικών συστήματος όταν ήταν οι ίδιοι σύστημα για 4,5 χρόνια και δεν εντόπισαν τον κίνδυνο αντίθετα μειώθηκαν και οι ποινές για τέτοια απεχθή αδικήματα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: