ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

 


Στην υποδοχή πρωτοετών φοιτητών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαΐμης

Στην τελετή υποδοχής των Πρωτοετών Φοιτητών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου 2022-2023 συμμετείχε διαδικτυακά ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης. 

«Η μόρφωση, ακαδημαϊκή και γενική, είναι η «πηγή» για την ολοκλήρωση του ανθρώπου. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και εγώ προσωπικά προσπαθώ  να ενισχύω το έργο των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων καθώς πιστεύω ότι μέσα από την έρευνα, την επιμόρφωση και την κατάρτιση μπορούμε να δημιουργήσουμε καινοτομία, να προχωρήσουμε μπροστά ως κοινωνία και να ανεβάσουμε την ποιότητα ζωής μας. Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο - ΕΑΠ αποτελεί μια σπουδαία εναλλακτική λύση, για να συμμετέχουμε στην προπτυχιακή και μεταπτυχιακή εκπαίδευση», τόνισε ο κ. Ζαΐμης.

 

Από την Πέμπτη στην Πάτρα το Ψηφιακό Μουσείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

 


Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 στις 7 το απόγευμα  το Ψηφιακό Μουσείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα λειτουργεί στον χώρο στάθμευσης Νοτίου Πάρκου Πατρών (από τη ΒΕΣΟ Μάρε ) μέχρι και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022.

Το εντυπωσιακό κινητό ψηφιακό μουσείο αποτελείται από 12 κοντέινερ που μέσα σε αυτά, αποτυπώνεται η Ελληνική Επανάσταση του 1821 με σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες (βίντεο προβολές, διαδραστικές εφαρμογές, ψηφιακές αναπαραστάσεις, εικονική πραγματικότητα, ολογραμματική μεικτή πραγματικότητα, συστήματα ακουστικής και πολυμεσικής ξενάγησης, κλπ.).

Το κινητό ψηφιακό Μουσείο είναι επισκέψιμο κατά τις ώρες λειτουργίας σύμφωνα με το πρόγραμμα που βρίσκεται αναρτημένο στον ιστότοπο:

http://portal.westerngreece2021.gr/index.php/el/2021-08-02-14-28-59/71-psifiako-thematiko-parko-programma-leitourgias-patras

 

Συνεδριάζει στον Πύργο το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτκής Ελλάδας

Στον Πύργο θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του  Περιφερειακού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 15:00, στην αίθουσα Συνεδρίων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Ηλείας (Μανωλοπούλου 47), με ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης (e:Presence.gov.gr).

Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι το σχέδιο ανασυγκρότησης και αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας, ενώ τη συνεδρίαση θα απασχολήσει και το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αερολέσχης Πύργου για τον καθορισμό των όρων λειτουργίας του πεδίου προσγείωσης Αερολιμένα Επιταλίου.

Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του συνδέσμου: https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-13110

 

Διανομή τροφίμων και ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής για δικαιούχους ΤΕΒΑ

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Π.Ε.Β.Υ.Σ.) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  η Κοινωνική Σύμπραξη Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.), διανέμουν τρόφιμα  (βόειο κρέας, τυρί ημίσκληρο, τυρί γραβιέρα ΠΟΠ, ακτινίδια, μήλα και μπανάνες) & είδη βασικής υλικής συνδρομής (οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαμπουάν,  καθαριστικό γενικής χρήσεως, υγρό πιάτων, αφρόλουτρο, κρεμοσάπουνο) σε ωφελούμενους του ΤΕΒΑ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, δήλωσε σχετικά: «Το πρόγραμμα διανομής τροφίμων ΤΕΒΑ συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα τις ευπαθείς ομάδες , επιχειρώντας μ΄ αυτό τον τρόπο να «ανοίξουμε την ομπρέλα» της κοινωνικής αλληλεγγύης σε  νοικοκυριά που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα στην καθημερινότητά τους».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ωφελούμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας pdeteba.gr στην κατηγορία Ανακοινώσεις/Νέα,  αλλά και να καλούν στην τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης για το πρόγραμμα ΤΕΒΑ 2611-100230 (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9:00-17:00).

Οι δικαιούχοι για την παραλαβή των προϊόντων θα πρέπει οπωσδήποτε να προσκομίσουν:

  • Α.Μ.Κ.Α.
  • Αστυνομική Ταυτότητα

Σε περίπτωση αδυναμίας των δικαιούχων να παρευρεθούν απαιτείται εξουσιοδότηση σε τρίτο πρόσωπο.

Οι διανομές θα πραγματοποιηθούν τις εργάσιμες ημέρες (ώρα 09:00 π.μ. έως  13:30 μ.μ.), στο Λαϊκό Στέκι-Εστιατόριο του Δήμου Πατρέων, Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα κατά το διάστημα  (Τρίτη 1/11/2022 έως Παρασκευή 11/11/2022). Οι ωφελούμενοι  θα ενημερωθούν  για την συγκεκριμένη  ημέρα και ώρα παραλαβής των Τροφίμων και ΒΥΣ  με γραπτό sms.

Παρακαλούνται, οι ωφελούμενοι που θα προσέλθουν για να παραλάβουν τα παραπάνω είδη να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας (μάσκες και αποστάσεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια: