ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Ο βρωμιάρης έζησε κοντά έναν αιώνα, ενώ ο καθαρός...

 

Ο Αμού Χατζί, ο οποίος είχε να πλυθεί πάνω από 50 χρόνια, πέθανε την Κυριακή στο χωριό Ντετζγκάχ, της επαρχίας Φαρς, στο νότιο Ιράν

Στην Πάτρα ευρέως πριν κάμποσα χρόνια ακούγονταν ο ρήση, που ήθελε την βρωμιά του σώματος να αποτελεί ασπίδα υγείας για τον άνθρωπο. Έτσι άκουγε κανείς τους παλιούς να καμαρώνουν διότι: «Ο βρωμιάρης τον χειμώνα  με τα κρύα έζησε, ενώ ο καθαρός τα τέντωσε» ενοώντας τα πόδια του, στην αγκυλωτική στάση του θανάτου, που συνήθως τον ανακάλυπτε ο συγγενής το πρωί, στις μέρες της Κατοχής!

Παρόμοιο φαινόμενο μας παρουσιάζει  το πρακτορίο Irna πουν μετέδωσε την είδηση από το Ιράν: «Για πρώτη φορά, πριν από μερικούς μήνες, χωρικοί τον πήγαν στις τουαλέτες για να πλυθεί» ανέφερε για έναν Ιρανό, που παρά την άσχημη  υγιεινή του πλησ΄λιασε τον έναν αιώνα!

Ήταν ένας Ιρανός, ο οποίος έφερε τον τίτλο του «πιο βρώμικου ανθρώπου στον κόσμο» καθώς δεν είχε πλυθεί για δεκαετίες. Πέθανε σε ηλικία 94 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος. Ο Αμού Χατζί, ο οποίος είχε να πλυθεί πάνω από 50 χρόνια, πέθανε την Κυριακή στο χωριό Ντετζγκάχ, της επαρχίας Φαρς, στο νότιο Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Σύμφωνα με έναν ντόπιο αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο, ο Χατζί, ο οποίος ήταν ανύπανδρος, απέφευγε να πλυθεί από φόβο "μην αρρωστήσει".

'Ενα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με θέμα τη ζωή του και τίτλο «Η Παράξενη Ζωή του Αμού Χατζί», γυρίστηκε το 2013, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: