ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Πάλι ξεχάστηκε ο χρυσός κανόνας, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλα λόγια μη λες!



 

Περιηγητής ο εκπρόσωπος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είπε στα Βραχνέικα, ότι σύντομα θα μπουν σε τροχιά υλοποίησης έργα που θα βελτιώσουν τη μετακίνηση και την ποιότητα ζωής κάθε δημοτικής ενότητας!

 

Μία φορά ακόμη, υπερφίαλες υποσχέσεις δόθηκαν στους πολίτες της ευρείας περιοχής Πατρών, στην διάρκεια ειδικής φιέστας που έλαβε χώρα  στην περιοχή Βραχνεΐκων, με διοργανωτή την ΠΔΕ και συμμετέχοντες παράγοντες!

Αγνοήθηκε και πάλι ο χρυσός κανόνας «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλα λόγια μη λες» καθώς μίλησαν για τον Προαστιακό σιδηρόδρομο, που έχει περάσει από σαράντα κύματα, τουλάχιστον από το 2004, όταν έγινε αναφορά γι αυτόν και υπόψη ότι έρχονταν ή και δεν έρχονταν το τρένο κάποιες φορές που το ξανασκέφτονταν οι επίσημοι!.

Νόστιμον ήμαρ αποτέλεσε η έλευση του τρένου, που ακόμη δεν ήρθε, στο νέο λιμάνι, το... αναπτυξιογόνο! Αλλά άξια αναφοράς ήταν και η διαδικτυακή παρέμβαση του εκπροσώπου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε, ο οποίος είπε πράγματα γνωστά και περιέγραψε --ως άλλος περιηγητής-- ότι η Πάτρα είναι σημείο αναφοράς για την εταιρεία (σ.σ: το φαντάζεστε ε;) και  ότι σύντομα θα μπουν σε τροχιά υλοποίησης έργα που θα βελτιώσουν τη μετακίνηση και την ποιότητα ζωής κάθε δημοτικής ενότητας!

Αυτά βέβαια με την παράλειψη ότι το 2018 είχε συμφωνηθεί η αξιοποίηση των περιοχών με την έλευση του τρένου, που όμως ακυρώθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων το 2019 από την ΝΔ!

Με συμμετοχή λοιπόν, από προέδρους τοπικών κοινοτήτων, φορείς και κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Βραχνεΐκων πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022, η συνεδρίαση του  Δικτύου: «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» (σ.σ.: τι βαρύγδουπος τίτλος!) ύστερα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της ΠΔΕ, Φωκίωνα Ζαΐμη στο πλαίσιο των αποκεντρωμένων συναντήσεων που ήδη πραγματοποιούνται σε όλες τις πόλεις της ΠΔΕ.

 «Άμεσα θα γίνουν βελτιωτικά έργα αναφορικά με τη γραμμή του προαστιακού ενώ εξετάζουμε θετικά κάθε πρόταση που αφορά τη σιδηροδρομική γραμμή Ρίο-Κάτω Αχαΐα. Το λιμάνι της Πάτρας έχει τις δυνατότητες να λειτουργήσει ως ισχυρός κόμβος συνδυασμένων μεταφορών του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών και να εισέλθει δυναμικά σε τροχιά ανάπτυξης και από την πλευρά μας θα ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια», τόνισε ο κ. Τόλιας.

Παρέμβαση έκανε και ο Γιώργος Τελώνης ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις ενέργειές του ως συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης της ΠΔΕ και ειδικά για το Τρένο ενώ παρουσίασε πρόσφατα ενθαρρυντικά στατιστικά στοιχεία για την αύξηση των μετακινήσεων φορτηγών από το Λιμάνι της Πάτρας που δείχνει μια σημαντική δυναμική που αναπτύσσεται σταθερά.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης, Φωκίων Ζαΐμης εκφώνησε ... εμπνευσμένο λογίδριο περί δράσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και συνομίλησε για αρκετή ώρα με όλους όσοι έδωσαν παρών απαντώντας σε ερωτήσεις και καταγράφοντας τα προβλήματα της περιοχής.

Ανακοίνωσε δε, ως είθισται:

«Είμαι ικανοποιημένος από τη μακρά και επιτυχημένη συνεδρίαση του ΣΕΑΔΕ στη δημοτική ενότητα Βραχνεΐκων. Υπήρξε αμφίπλευρη,  χρήσιμη ενημέρωση για σημαντικά θέματα όπως Επιχειρηματικότητα, Τρένο, Διάβρωση ακτών, Υποδομές, και Φυσικό Αέριο».

Ξέχασε δε ο κ. Ζαΐμης, πως ο κ. Πέτσας μίλησε για αλλαγή καυστήρων, καθ' ότι όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει!

Είπε όμως ότι τα παραπάνω θα πραγματοποιηθούν: «με διάλογο, προγραμματισμό και χρονοδιάγραμμα» αφού έτσι «μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα σε πολλά ζητήματα που “λιμνάζουν” εδώ και πολλές δεκαετίες, αλλά και να ξεδιαλύνουμε λανθασμένες εντυπώσεις που πιθανά υφίστανται για τα σημαντικά έργα που υλοποιεί η ΠΔΕ», ανέφερε ο κ. Ζαΐμης!

Τέλος, ο Manager του έργου Μηχανισμός Στήριξης Επιχειρηματικότητας, Χαράλαμπος Δάνολος, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για το αντικείμενο και την αποστολή του και πως οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από τα προγράμματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Φυσικά να υπενθυμίσουμε φυσικά, ότι αυτά είναι χρήματα ευρωπαϊκά και δεν προέρχονται από την κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη, που φροντίζει τρία χρόνια τώρα να διαλύει την Οικονομία και να φτωχοποιεί τους πολίτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: