ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Πορεία φοιτητών στην Πάτρα και στην Αθήνα

 

Σήμερα ξεκίνησαν καταλήψεις σε σχολεία της πόλης και το μάθημα σε κάποιες περιπτώσεις έγινε με την μέθοδο του webex

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας πραγματοποίησαν φοιτητές και όχι μόνο το απόγευμα της Δευτέρας. Στην πορεία συμμετέχουν αρκετά άτομα και η αστυνομία παρακολουθεί διακριτικά.

Με τα ίδια αιτήματα πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση και σε άλλες πόλης της χώρας. Παράλληλα σήμερα ξεκίνησαν καταλήψεις σε σχολεία της Πάτρας και το μάθημα σε κάποιες περιπτώσεις έγινε με την μέθοδο του webex.

 Μαζική πορεία σήμερα στο κέντρο στης Αθήνας!

avgi.gr

Στο μεταξύ, μαζική πορεία διαμαρτυρίας με αφορμή τον βιασμό 19χρονης από δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σήμερα στο κέντρο στης Αθήνας.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια λίγο μετά τις 20:00 και όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» και του avgi.gr Κ. Παπαντωνίου, δυνάμεις της αστυνομίας από ΥΜΕΤ και ΜΑΤ απλώθηκαν στο μεγαλύτερο μήκος της κινητοποίησης, πριν ακόμη ο κόσμος συγκροτήσει το σώμα της πορείας.

Καθ’ όλη την διάρκεια της διαμαρτυρίας η οποία πραγματοποιήθηκε σε δύο λωρίδες προς την Ομόνοια, η αστυνομία βρισκόταν κολλητά ακριβώς στους διαδηλωτές, ενώ στο τέλος της πορείας ακολουθούσε «αύρα» της αστυνομίας.

«Η αστυνομία βιάζει και σκοτώνει στο δρόμο στη δουλειά ποτέ καμία μονή», «Μπάτσοι tv δικαστική αρχή, όλοι μαζί ξεπλένετε τον κάθε βιαστή», «Λιγνάδης, Μίχος, Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση ξέρει να συγκαλύπτει», «Με τις καταγγέλλουσες είμαστε μαζί τέρμα στη συγκάλυψη του κάθε βιαστή», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.

Η πορεία πέρασε μπροστά από το φρουρούμενο και αποκλεισμένο από τις διμοιρίες της αστυνομίας Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και κατέληξε στην πλατεία Βικτωρίας στις 21:00.

Καθώς το πλήθος διαλυόταν, σημειώθηκε μικρής έκτασης ένταση όταν ομάδα ατόμων εμφανίστηκε από στενό το οποίο συνδέει την οδό Πατησίων με την οδό Γ' Σεπτεμβρίου και έριξε φωτοβολίδες προς την αστυνομία, η οποία απάντησε με κρότου χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: