ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Ο μητροπολίτης Κλήμης με καθήκοντα ιεροδιδασκάλου!


Καθήκοντα αυτόκλητου ιεροδιδασκάλου, σύμφωνα με το Νεοδημοκρατικό κάλεσμα, ανέλαβε ο  αναχρονιστικός γνωστός Μητροπολίτης Κλήμης, στο 12ο ΓΕΛ Περιστερίου, παρουσία των αρχών του Σχολείου που δεν τόλμησαν να υψώσουν φωνή κατά της σκοταδιστικής ενέργειας, που πλήττει άμεσα την ανεξιθρησκία της Παιδείας και μας εκθέτει σαν χώρα. 


Τις μεσαιωνικές αντιλήψεις και πρακτικές Ταλιμπάν, που βρίσκουν προσοδοφόρο έδαφος από εκπροσώπους της εκκλησίας ακόμα και μέσα στα σχολεία αναδεικνύει για ακόμα μια φορά η καταγγελία της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο μητροπολίτης Κλήμης Περιστερίου δεν δίστασε, παρουσία γονέων, εκπαιδευτικών και της δημοτικής αρχής, να επιπλήξει μαθητές του 12ου ΓΕΛ Περιστερίου που δεν έκαναν τον σταυρό τους κατά τη διάρκεια του αγιασμού.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να απαιτήσει εξοργισμένος από τους «άθεους και αλλόθρησκους» μαθητές να αποχωρήσουν και να πάνε στο πίσω μέρος του προαύλιου χώρου. «Οι άθεοι και οι αλλόθρησκοι να πάνε πίσω» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης, όταν μαθητής του σχολείου του είπε πως δεν είναι θρησκευόμενος και για αυτό τον λόγο δεν έκανε τον σταυρό του.

Η συμπεριφορά του μητροπολίτη Κλήμη «εκθέτει το σύνολο της Εκκλησίας» τονίζει η συλλογικότητα που δημοσιοποίησε την καταγγελία διευκρινίζοντας μάλιστα πως προέρχεται από την κορυφή της εκκλησιαστικής ιεραρχίας, καθώς πρόσφατα διατέλεσε αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Την ίδια ώρα, το γεγονός ότι η «προτροπή» αυτή του μητροπολίτη έμεινε αναπάντητη από τη διευθύντρια του σχολείου και τη δημοτική αρχή προκαλεί θυμό και αγανάκτηση, μιας και δεν υπήρξε καμία αντίδραση στη διχαστική και μισαλλόδοξη ρητορική του.

«Η δημοτική μας αρχή πρέπει να αντιληφθεί πως εκπροσωπεί την Πολιτεία και όχι κάποια τοπική ακροδεξιά παραεκκλησιαστική αδελφότητα, άρα μέσα στον σχολικό χώρο οφείλει να μην επιτρέπει εκδηλώσεις θρησκευτικού ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και διακρίσεων έστω κι αν εκπορεύονται (δυστυχώς...) από ταγούς της ιεραρχίας» τονίζει η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, ενώ καλεί τη γυμνασιάρχη του σχολείου να «προστατεύει τους μαθητές της από φραστικές επιθέσεις και προσβολές εξωτερικών παραγόντων, όποιοι κι αν είναι αυτοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: