ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Ο οδικός χάρτης ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΕ


Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις 1.30 μ.μ., ξεκινούν σήμερα οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που θα εγκρίνει το σχέδιο της πολιτικής διακήρυξης, το περιεχόμενο της οποίας συζητήθηκε χθες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.


Η διακήρυξη, που θα παρουσιαστεί από τον Νάσο Ηλιόπουλο, αναμένεται να αποτελέσει ανοιχτό προσκλητήριο για την ένταξη νέων μελών, ένα κάλεσμα στον κόσμο του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, και θα σηματοδοτήσει την έναρξη της καμπάνιας, όπως ανέφεραν κομματικές πηγές. Το τελικό κείμενο θα διαμορφωθεί έπειτα από τη συζήτηση στη Κεντρική Επιτροπή.

Την Κυριακή στο Φεστιβάλ της Νεολαίας η κορύφωση των διεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ

Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο τριήμερο θα είναι πυκνό πολιτικά και οι διεργασίες στην αξιωματική αντιπολίτευση πρόκειται να τραβήξουν το ενδιαφέρον. Και μπορεί η Κεντρική Επιτροπή να καλείται να επαναβεβαιώσει τον οδικό χάρτη στον δρόμο προς το συνέδριο που θα επικυρώσει τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, όμως όλα τα βλέμματα θα είναι συγκεντρωμένα στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα της Κυριακής στο Φεστιβάλ Σπούτνικ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ξεκινάει σήμερα.

Από το Άλσος Στρατού στο Γουδή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει το σύνθημα για την έναρξη της καμπάνιας. Σε μια ομιλία εν είδει μανιφέστου και προσκλητηρίου, ο Αλ. Τσίπρας θα περιγράψει το σχέδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής, την ανάγκη μαζικοποίησης και αντιστοίχισής του με την εκλογική και κοινωνική του απήχηση. 

Θα μιλήσει για ένα σύγχρονο, αριστερό, προοδευτικό και πράσινο κόμμα, με τους δημοκρατικούς πολίτες και τη νέα γενιά στο προσκήνιο. Εξάλλου, η επιλογή του Φεστιβάλ της Νεολαίας ως σημείο εκκίνησης μόνο συμπτωματική δεν είναι.

Σύμφωνα με το σχέδιο που συζητήθηκε ξανά χθες στην Πολιτική Γραμματεία, η καμπάνια σε όλη τη χώρα θα έχει ως στόχο αφενός το βάθεμα της συζήτησης και την ιδεολογική πολιτική ζύμωση ενόψει του συνεδρίου και αφετέρου την ένταξη νέων μελών. 

Στο πλαίσιο της καμπάνιας αναμένεται να οργανωθούν δεκάδες εκδηλώσεις, ομιλίες και ανοιχτές συνελεύσεις πανελλαδικά με παρουσία του Αλέξη Τσίπρα αλλά και όλων των κεντρικών στελεχών του κόμματος και της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Την επόμενη εβδομάδα η ενιαία οργανωτική επιτροπή

Η Πολιτική Γραμματεία, εκτός των άλλων, επαναβεβαίωσε τα έξι βήματα του οδικού χάρτη: την ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα μπορούν να εγγράφονται νέα μέλη (με στελέχη του κόμματος να επισημαίνουν ότι όσοι εγγράφονται ηλεκτρονικά θα οφείλουν να παραλαμβάνουν αυτοπροσώπως την κάρτα μέλους), τη συγκρότηση της κεντρικής οργανωτικής επιτροπής ανασυγκρότησης ως το μεταβατικό σχήμα από το μέτωπο με την Προοδευτική Συμμαχία στο ενιαίο κόμμα. 

Η ενιαία αυτή κεντρική επιτροπή θα εκλέξει και γραμματεία για τον πιο αποτελεσματικό συντονισμό και την καθημερινή δουλειά. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν εισηγήσεις για προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ που θα ενισχύει τον πράσινο προσανατολισμό του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: