ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Ανακαλύπτοντας τα αξιοθέατα τις Πάτρας!

Μπορείτε να δείτε τον διπλανό σύνδεσμο: https://youtu.be/5ej5R0xflwE


Ένα από τα αξιοθέατα που δεν είναι γνωστό στους πατρινούς και γενικότερα είναι το Ρωμαϊκό υδραγωγείο Πάτρας


 
Αυτό που είδαμε από κοντά και καταγράψαμε στο βίντεο είναι και αυτό το κομμάτι που έχει απομείνει, ουσιαστικά μερικά μόνο μέρη από το τοίχος του Ρωμαϊκού υδραγωγείου.
Το ρωμαϊκό υδραγωγείο της Πάτρας είναι μεγάλο έργο των ρωμαϊκών χρόνων και ζωτικής σημασίας τότε για την ύδρευση της πόλης. Σήμερα διασώζονται ορατά τμήματα του υδραγωγείου πλησίον της μικρής περιμετρικής καθώς και στις συνοικίες Αρόη και Ασύρματος.
Ο σχεδιασμός της μικρής περιμετρικής της Πάτρας έτεμνε κάθετα το μνημείο, γεγονός που καθυστέρησε την ολοκλήρωση της για τουλάχιστον μια δεκαετία.
Το 2006 κατά τη διάρκεια των έργων διάνοιξης της οδού, ανακαλύφθηκε σε απόσταση 157 μέτρων από τα ερείπια του Ρωμαϊκού υδραγωγείου και ένα μεσαιωνικό της οθωμανικής περιόδου (15ος-16ος αιώνας μ.Χ) μήκους 40 μέτρων, δίπλα στη γέφυρα της Αρόης.
Το 2009 προκειμένου να συνεχιστεί η κατασκευή της μικρής περιμετρικής, ένα τμήμα του περίπου 23 μέτρων αποκόπηκε τμηματικά και μεταφέρθηκε νοτιότερα κοντά στο Ρωμαϊκό υδραγωγείο.
Πλέον ο χώρος των δύο υδραγωγείων διαμορφώθηκε σε ενοποιημένο επισκέψιμο πάρκο με την ονομασία Ρωμαϊκό και Μεσαιωνικό Υδραγωγείο Πάτρας.
Τμήματα και των δύο υδραγωγείων εκτέρωθεν της μίνι περιμετρικής βρίσκονται σε ιδιωτικούς χώρους που αναμένεται να απαλοτροιωθούν στο μέλλον.
Ορατά τμήματα σε καλή κατάσταση του Ρωμαϊκού υδραγωγείου διασώζονται επίσης στη γειτονιά του Ασυρμάτου, όπου τέμνει αυλές σπιτιών καθώς και το δρόμο της συνοικίας.
Youtube Video: George Sinogeorgos
Subscribe: bit.ly/marketnetgr

Πηγή wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια: