ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Η γραμμή των... ισαποστάκηδων ηττήθηκε στην Πάτρα


«Η Πάτρα έχει χορτάσει από «επαναστατικές» μεγαλοστομίες. Αυτό που χρειάζεται κύριοι και κυρίες της δημοτικής αρχής είναι η ουσία», τονίζει η παράταξη του Γιώργου Ρώρου (φωτογρ.) αναφερόμενη στην δημοτική Αρχή Πελετίδη.



Ο Κ. Πελετίδης σε

δεινή απομόνωση

«...ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ» ΤΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ Γ. ΡΩΡΟΥ «ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ» - ΟΡΑΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Γ. ΔΗΜΑΡΑ!

«Η ήττα της δημοτικής αρχής στην ψηφοφορία για τη σύνθεση του Καρναβαλικού οργανισμού απέδειξε ότι η εμμονή της στις προειλημμένες αποφάσεις απλά αποκαλύπτει το χάος που την χωρίζει από τις διαθέσεις του κόσμου».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ του Γιώργου Ρώρου στην Πάτρα, με αφορμή τις δυσμενείς για τον δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη εξελίξεις, με ευθύνη της  συντηρητικής πολιτικής του, για κομματικό έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως έγινε γνωστό η ήττα ήταν βαριά με 27 ψήφους υπέρ της αντιπολίτευσης και 20 για τον Κ. Πελετίδη!
«Να σκύψετε στα προβλήματα της Πάτρας και όχι του παγκόσμιου καπιταλισμού, να εφαρμόσετε τη δημοκρατία στα όργανα του Δήμου και όχι τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, να παλέψετε για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και όχι για τη ζωή μετά τον σοσιαλισμό. Μπορείτε να τα κάνετε κι αυτά αλλά όχι ως Δήμαρχος Πατρέων»,
Αυτό συνιστά ο Γιώργος Ρώρος στον δήμαρχο Πατρέων, που αποπειράθηκε να ενεργήσει ως να ήμασταν στην εποχή του προηγούμενου δημοτικού σχήματος!
Η πρώτη ήττα του δημάρχου Πελετίδη Κώστα Πελετίδη στο δημοτικό συμβούλιο χθες, είναι αρκετή για να βγάλει κανείς συμπεράσματα. Ιδίως εάν την συνδυάσει με τις  πρόσφατες δηλώσεις Κουτσούμπα, που αν μη τι άλλο φαίνεται πως θέλουν ένα κόμμα σκατζόχοιρο, που αμύνεται ακόμη και στον παραμικρό φιλικό ήχο!
Προχθές στην διάρκεια της απεργιακής εκδήλωσης, ερωτώμενος ο Κ. Πελετίδης για το νόημά της, αφού αναφέρθηκε στην στάση της ΝΔ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας εν ολίγοις ότι και η ΝΔ ακολουθεί αντεργατική πολιτική όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Κράτησε ίσες αποστάσεις και από τους δύο πολιτικούς χώρους για να μην... μολυνθεί!
Αυτή είναι η στάση των γνωστών ισαποστάκηδων, που δεν οδηγεί αλλού, παρά στην Δεξιά. Ναι στην Δεξιά γιατί η γραμμή αυτή είναι δεξιά και θολώνει τις πολιτικές εκτιμήσεις κάποιου μέρους πολιτών. Και αυτό ωφελεί την ΝΔ! Τελεία και παύλα. Κομμουνιστής και ισαποστάκης δεν εννοείται!   
Είναι ορατό  το ενδεχόμενο, εάν επιμείνει στην εχθρική στάση κατά της συνεργασίας, ο Κώστας Πελετίδης να οδηγηθεί στο φιάσκο που υπέστη ο Γιάννης Δημαράς! Να μην μπορεί να περάσει καμία απόφασή του...
Περίκλειστος στην πολιτική γραμμή του ΚΚΕ, περί δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, όπου οι ηγούμενοι του κόμματος, οι φορούντες τα... φαιά της σοφίας προωθούν και απομονωμένος από το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων κι ενώ το θέμα ήταν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, πέρασε η πρόταση της αντιπολίτευσης και όχι της δημοτικής αρχής του ΚΚΕ-Πελετίδης, για τη συμμετοχή του Καρναβαλικού Κομιτάτου στο Δ.Σ. του Καρναβαλικού Οργανισμού.
Με την ευκαιρία αυτή η δημοτική παράταξη ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ του Γιώργου Ρώρου, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα παρακάτω:
Η ανακοίνωση της παράταξης ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ
«Η απλή αναλογική υπήρξε διαχρονικά ένα αίτημα του δημοκρατικού κόσμου και υιοθετήθηκε στην αυτοδιοίκηση με τις αλλαγές του Κλεισθένη.
Η κυβέρνηση της ΝΔ μέσα στις πρώτες ημέρες της εξουσίας της φρόντισε να αλλάξει, με αντισυνταγματικές ενέργειες, τις σχετικές διατάξεις του νόμου εφαρμόζοντας την ενισχυμένη αναλογική στη σύσταση των επιτροπών και των διοικητικών συμβουλίων των Δήμων.
Το πρώτο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 25.09.2019 ανέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο την υποκρισία της δημοτικής αρχής στο ζήτημα της απλής αναλογικής.
Η άρνησή της να υπογράψει ψήφισμα υπέρ της απλής αναλογικής δικαιολόγησε τις επιλογές του κ. Πελετίδη ο οποίος τηρώντας πειθήνια τις νομοθετικές αλλαγές που αντισυνταγματικά προώθησε η κυβέρνηση της ΝΔ στοιχήθηκε πίσω από το δημαρχοκεντρικό μοντέλο του παρελθόντος αναιρώντας τη λαϊκή βούληση για αναλογική εκπροσώπηση και λήψη αποφάσεων που στηρίζονται στον διάλογο και τη συναίνεση.
Η πρόταση που υιοθέτησε όλη η αντιπολίτευση για ανυπακοή, έστω και με πλάγιο τρόπο στις προβλέψεις του νόμου απορρίφθηκε από τη δημοτική αρχή καταδεικνύοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι η νομιμότητα αλλά η απόλυτη εξουσία.
Ο ισχυρισμός της, δε, ότι δεν εφαρμόζει την πρόβλεψη που δίνει τα 3/5 των συμβούλων στη σύνθεση των επιτροπών αλλά θα εφαρμόσει απλή πλειοψηφία αποδεικνύεται για γέλια αφού τα 3/5 των 11 μελών είναι 6, όσα μέλη δηλαδή δίνει και η απλή πλειοψηφία!
Επιπρόσθετα ταμπουρώθηκε στην άρνησή της να υιοθετήσει σύγχρονο κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Η ήττα της δημοτικής αρχής στην ψηφοφορία για τη σύνθεση του Καρναβαλικού οργανισμού απέδειξε ότι η εμμονή της στις προειλημμένες αποφάσεις απλά αποκαλύπτει το χάος που την χωρίζει από τις διαθέσεις του κόσμου.
Η Πάτρα έχει χορτάσει από «επαναστατικές» μεγαλοστομίες. Αυτό που χρειάζεται κύριοι και κυρίες της δημοτικής αρχής είναι η ουσία.
Να σκύψετε στα προβλήματα της Πάτρας και όχι του παγκόσμιου καπιταλισμού, να εφαρμόσετε τη δημοκρατία στα όργανα του Δήμου και όχι τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, να παλέψετε για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και όχι για τη ζωή μετά τον σοσιαλισμό.
Μπορείτε να τα κάνετε κι αυτά αλλά όχι ως Δήμαρχος Πατρέων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: