ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Μουζάλας: Άγνοια, προπαγάνδα της ΝΔ στο προσφυγικό


  

 «Θα είμαστε μαζί με τη ΝΔ σε όποια προσπάθεια κάνει η οποία θα είναι προς θετική κατεύθυνση. Δεν πρόκειται να κάνουμε όσα είχαμε υποστεί»


«Πώς θα σφραγίσεις τη θάλασσα ή τον Έβρο; Το προσφυγικό δε σηκώνει προπαγάνδα» ανέφερε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ, η οποία, όπως είπε, εκτίθεται.

«Το μεταναστευτικό πολύ συχνά χρησιμοποιήθηκε αντιπολιτευτικά. Κανείς δεν καλεί τους πρόσφυγες και μετανάστες, ο πόλεμος τους στέλνει» επισήμανε ο Γ. Μουζάλας μιλώντας στην τηλεόραση του Kontra.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τις εξαγγελίες της ΝΔ στο προσφυγικό, κατηγορώντας την κυβέρνηση για προπαγάνδα.  Όπως είπε, στο πρώτο ΚΥΣΕΑ που έγινε τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης της ΝΔ, εξαγγέλθηκε η μεταφορά 1.600 ανθρώπων από τη Μόρια. Ο Γ. Μουζάλας σχολίασε η μεταφορά είχε εγκριθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τον Ιούλιο και τόνισε ότι λόγω των εκλογών η ΝΔ δεν τους μετέφερε, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η υπερπληθώρα.

«Δεύτερο μέτρο, η επανένωση 300 παιδιών με τις οικογένειές τους στη Γερμανία. Μία επανένωση κάνει από τρεις έως έξι μήνες. Άρα οι επανενώσεις ήταν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δε σηκώνει προπαγάνδα το θέμα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρθηκε και σε ένα άλλο ζήτημα το οποίο όπως είπε, δείχνει άγνοια ή προπαγάνδα. Πρόκειται για την κατηγορία ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε φροντίσει να συνδέσει τα συστήματα του λιμενικού, του ναυτικού και του στρατού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παρατήρηση. 

Ο Γ. Μουζάλας παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ήδη από το 2015, «γνωρίζαμε - με φωτογραφίες από ΝΑΤΟ και Frontex - κάθε μέρα από πού φεύγουν οι βάρκες». «Δεν γίνεται κατάργηση του δευτέρου βαθμού ασύλου που έχει ανακοινώσει η ΝΔ. Είναι διεθνές δίκαιο, δίκαιο της Ευρώπης» επισήμανε σε άλλο σημείο.

Ο Γιάννης Μουζάλας επισήμανε ότι για να διευκολυνθεί το άσυλο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει στα νησιά να φτιαχτούν μικρά κέντρα αξιοπρεπούς κράτησης ώστε να εξετάζεται πιο γρήγορα η αίτηση. «Εκεί οι δήμαρχοι της ΝΔ και οι τοπικές οργανώσεις της αλλά και οι δήμαρχοι του ΚΙΝΑΛ, ήταν αντίθετοι. Η ΝΔ κεντρικά σιώπησε. Πώς έρχονται τα πράγματα και εκτίθεται κανείς με βάση αυτά που έκανε…» τόνισε με νόημα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της τότε κυβέρνησης, τονίζοντας ότι μέσα σε μόλις οκτώ μήνες, η χώρα είχε υποδεχθεί 1,3 εκατ. άτομα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν όλα. Όπως είπε, τότε υπήρχαν 10.000 αφίξεις την ημέρα. «Πήραμε μηδέν και φτιάξαμε θέσεις φιλοξενίας για 100.000 ανθρώπους. 40.000 camp και 25.000 διαμερίσματα. Τα προσφυγόπουλα πήγαν σχολεία εμβολιασμένα. Ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο τους πρόσφυγες αλλά και την υγεία του ελληνικού λαού» σημείωσε.

Αναφέρθηκε επίσης στην «αστοχία» του υπουργείου Εργασίας με τον ΑΜΚΑ, υπογραμμίζοντας ότι τα προσφυγόπουλα δεν μπορούν να πάνε σχολεία αλλά ούτε μπορούν να εμβολιαστούν. «Σε τι διευκολύνει αυτό το πράγμα τη χώρα;» διερωτήθηκε.

«Σήμερα διαμορφώνεται ξανά μία δυσκολία την οποία θα πρέπει να την διαχειριστούμε χωρίς υστερίες, χωρίς αντιπολιτευτικές διαθέσεις. Θα μου ήταν εύκολο να βγω και να κατηγορώ. Θα είμαστε μαζί με τη ΝΔ σε όποια προσπάθεια κάνει η οποία θα είναι προς θετική κατεύθυνση. Δεν πρόκειται να κάνουμε όσα είχαμε υποστεί» κατέληξε ο Γ. Μουζάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: