ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τον Χατζδάκη για τη ΔΕΗ


Γιατί επικρίνετε τον κ. Χατζηδάκη έπειτα από τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ για το δεύτερο εξάμηνο του 2019; 

Διότι ο κ. Χατζηδάκης, με αφορμή τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων της ΔΕΗ για το πρώτο εξάμηνο του 2019 και τη συναφή έκθεση του ορκωτού ελεγκτή, πανηγυρίζει ότι η κυβέρνηση ΝΔ και ο ίδιος κατάφερε “να αποφύγει η ΔΕΗ τη χρεοκοπία”,ξεχνώντας ότι όλα τα παραπάνω αναφέρονται στο πρώτο εξάμηνο του 2019 που κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η αλήθεια είναι ότι με την ανακοίνωση των βελτιωμένων αποτελεσμάτων της ΔΕΗ καταρρέει η καταστροφολογία της ΝΔ και αποκαλύπτεται πόσο αναίτιες ήταν οι αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος που επιβαρύνουν νοικοκυριά κι επιχειρήσεις. Επιπλέον επιβεβαιώνεται ότι, μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει καταθέσει κάποια ολοκληρωμένη πρόταση που να αφορά στο μακροπρόθεσμο μέλλον και τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, την ενίσχυση των επενδύσεων σε ΑΠΕ, την απολιγνιτοποίηση, αλλά και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και των αναγκών της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Το μόνο που επαναλαμβάνει συνεχώς είναι η ιδιωτικοποίηση ακόμα και των δικτύων, μια πολιτική δηλαδή που στρέφεται ευθέως ενάντια στις ανάγκες των πολιτών και της ελληνικής οικονομίας.

Δηλαδή τα βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ δεν οφείλονται στις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος που αποφάσισε η κυβέρνηση της ΝΔ;

Βεβαίως και όχι. Τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ αφορούν στο πρώτο εξάμηνο του 2019, διάστημα στο οποίο κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ που αποφάσισε η κυβέρνηση της ΝΔ αρχίζουν από τον Σεπτέμβριο του 2019. Επομένως δεν έχουν καμία σχέση. Απλώς, ο κ. Χατζηδάκης τα συνδέει για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλαδή τις αναίτιες αυξήσεις.

Εσείς σήμερα πώς κρίνετε την κατάσταση της ΔΕΗ; 

Από τα δημοσιοποιημένα οικονομικά στοιχεία προκύπτει μείωση του εσωτερικού κόστους της εταιρείας, αύξηση των επενδύσεων, καθώς και αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας, ιδιαίτερα στο β’ τρίμηνο. Η δε αύξηση εξόδων οφείλεται πλήρως σε εξωγενείς παράγοντες όπως το κόστος αερίου, οι τιμές εισαγωγής και η διαθεσιμότητα υδροηλεκτρικού δυναμικού. Αυτά σημαίνουν ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να αποδίδουν.
Ωστόσο, σήμερα ανακύπτουν εύλογα ερωτήματα σε σχέση με την καθυστέρηση ορισμένων δρομολογημένων μέτρων από την προηγούμενη διοίκηση, όπως η τιτλοποίησηληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και σε σχέση με την αναβολή της προετοιμασμένης εισόδουτης ΔΕΗ στις πωλήσεις φυσικού αερίου. Δυστυχώς, η νέα διοίκηση της ΔΕΗ επέλεξε τηνεύκολη λύση της επιβάρυνσης των καταναλωτών, χωρίς να εξαντλήσει τα υφιστάμεναπεριθώρια βελτίωσης των εσόδων που είχαν ήδη δρομολογηθεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: