ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Όχι στα εργασιακά γκέτο της νεοφιλελεύθερης συμμορίας

Ομιλία με αιχμές για απόπειρα ποδηγέτησής του, από μέλη του ΕΚΠ,  έκανε ο Γιώργος Παπασπυρόπουλος, από την Εργατική Ενότητα - Ανατροπή, προερχόμενος από τον τραπεζικό χώρο.


Η ομιλία του Γ. Παπασπυρόπουλου, από Εργατική Ενότητα - Ανατροπή, για την σημερινή απεργία
«Δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα διασπάσουν την εργατική ενότητα, αλλά θα είμαστε αυτοί που θα φέρουν την ανατροπή, αρνούμενοι να βάλουμε ως αντιπαροχή τους εργατικούς αγώνες στο βωμό της επίτευξης πολιτικών επιδιώξεων»!
Τα παραπάνω τόνισε ο εκπρόσωπος  της συνδικαλιστικής παράταξης Εργατική Ενότητα - Ανατροπή, Γιώργος Παπασπυρόπουλος, κατά την ομιλία του από το βήμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, σήμερα  στην διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης προ των γραφείων της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.
Και αφήνοντας αιχμές για πρόσωπα του ΕΚΠ, που μη αντιλαμβανόμενα την σοβαρότητα της σημερινής κινητοποίησης, τόνισε:  

«Παράλληλα ενώ η ενότητα του κινήματος θα έπρεπε να είναι το ζητούμενο, μέλη της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, έχουν ως προτεραιότητα την ποδηγέτηση του αγώνα, προσπαθώντας να φιμώσουν οποιαδήποτε διαφορετική φωνή και άποψη, ως προς τις κατευθύνσεις και τις εντολές που έχουν λάβει».
Πιο αναλυτικά ο λόγος του εκπροσώπου της συνδικαλιστικής παράταξης, είναι ο ακόλουθος:
«Εργαζόμενες και εργαζόμενοι.
Ο σοφός λαός μας λέει, η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται.
Δυστυχώς όμως με το καλημέρα της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, αυτό που φάνηκε είναι πως ξημέρωσε μία  ημέρα καλή για το ΣΕΒ και τον κόσμο της εργοδοσίας, αλλά όχι για τον κόσμο της εργασίας.
Από τα πρώτα μέτρα που ψήφισε αυτή η κυβέρνηση ήταν η υποβάθμιση της Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), σε υποδιεύθυνση του Υπουργείου Εργασίας.
Μία κίνηση που βαφτίστηκε ως αποκομματικοποίηση.
Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι υπό την πίεση του ΣΕΠΕ και τις καταγγελίες των συναδέλφων και των σωματείων, μετά από πολλά χρόνια είδαμε να εφαρμόζεται το ωράριο στο χώρο των τραπεζών, από όπου προέρχομαι.
Η συνέχεια δόθηκε με το ξήλωμα της γνωστής μας "αιτιολογημένης απόλυσης" και της "ευθύνης εργολάβων", που είχε νομοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Με μία τροπολογία τον Αύγουστο του 2019 που κατατέθηκε με τη λήξη των εργασιών της Βουλής τη συγκεκριμένη ημέρα,  η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξόφλησε κάποια από τα γραμμάτια της στο ΣΕΒ και τους εργοδότες.
Και τα δύο αυτά σημεία, αποτελούσαν σημαντικό ανάχωμα για τον κόσμο της εργασίας.
Σήμερα η επίθεση που δεχόμαστε κλιμακώνεται, με το νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατατίθεται προς ψήφιση.
Οι προβλέψεις αυτού του πολυνομοσχεδίου δίνουν τέλος στις κλαδικές συμβάσεις, αφού εισάγεται η εξαίρεση επιχειρήσεων από αυτές, με αδιευκρίνιστους όρους.
Καταργείται η επεκτασιμότητα και η υποχρεωτικότητα τους.
Θεσπίζονται νέα εμπόδια στη μονομερή προσφυγή στη διαιτησία, ακόμα και όταν οι διαπραγματεύσεις και η μεσολάβηση αποτύχουν, εξαιτίας της άρνησης των εργοδοτών να διαπραγματευτούν.
Θεσπίζεται το ηλεκτρονικό μητρώο των συνδικάτων με σκοπό τον έλεγχο και τη διαχείρισή τους από την κυβέρνηση.
Θεσπίζεται η ηλεκτρονική ψηφοφορία στη λήψη απόφασης των συνδικάτων, με σκοπό την απομάκρυνση του εργαζόμενου από το φυσικό του χώρο , το σωματείο ή το συνδικάτο.
Άποψή μας είναι ότι τα σωματεία θέλουν τη ζωντανή παρουσία των εργαζομένων, οι οποίοι θα αποφασίζουν για το μέλλον τους και όχι  ηλεκτρονικές ψηφοφορίες μαϊμού.
Για όλους αυτούς τους λόγους το σωματείο μου ο ΣΕΤΑΠ, και η παράταξή μας στο Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Πάτρας ΕΡΓΑΤΙΚΉ ΕΝΌΤΗΤΑ-ΑΝΑΤΡΟΠΉ, συμμετέχουμε στη σημερινή κινητοποίηση, ενώνοντας τις φωνές μας με το σύνολο των εργαζομένων στη σημερινή απεργία.
Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στο πολυνομοσχέδιο κόλαφο για τους εργαζόμενους, δηλώνοντας ένα τεράστιο ΌΧΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΆ ΓΚΈΤΟ ΤΗΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΎΘΕΡΗΣ ΣΥΜΜΟΡΊΑΣ!
Μοναδική και άδολοι σύμμαχοί μας σε αυτόν τον αγώνα, είναι οι απλοί εργαζόμενοι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
 Δυστυχώς όμως το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο μας, η ΓΣΕΕ, με τη διορισμένη από δικαστήριο διοίκησή της, παραδομένη άγεται και φέρεται από την εξουσία και την εργοδοσία, ακολουθεί ασθμαίνοντας με στόχο πάντα τη διάσπαση μας.
Η σύστασή της για απεργία σε άλλη ημερομηνία από αυτή που επέλεξαν τα σωματεία, τα συνδικάτα, και οι δευτεροβάθμιες οργανώσεις μας, αυτό υποδηλώνει.
Παράλληλα ενώ η ενότητα του κινήματος θα έπρεπε να είναι το ζητούμενο, μέλη της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, έχουν ως προτεραιότητα την ποδηγέτηση του αγώνα, προσπαθώντας να φιμώσουν οποιαδήποτε διαφορετική φωνή και άποψη, ως προς τις κατευθύνσεις και τις εντολές που έχουν λάβει.
 Η απάντησή μας παραμένει αταλάντευτα η ίδια.
Δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα διασπάσουν την εργατική ενότητα, αλλά θα είμαστε αυτοί που θα φέρουν την ανατροπή, αρνούμενοι να βάλουμε ως αντιπαροχή τους εργατικούς αγώνες στο βωμό της επίτευξης πολιτικών επιδιώξεων.
 Εργαζόμενες και εργαζόμενοι, σήμερα καλούμαστε να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα μας αποπροσανατολίζουν από τον κύριο στόχο μας, επιδεικνύοντας πυγμή και αποφασιστικότητα.
Αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο δρόμος για την επιτυχή διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας».

1 σχόλιο:

ΝΤΙΝΑ ΠΕΤΑΛΑ είπε...

Καθε ποτε αλλαζετε ονομα στη παραταξη, βρε εσεις επαναστατες; Τη μια " ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ", την αλλη " ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ " !!!! Ευγε - ευγε!! Τα παιχνιδακια σκοπιμοτητας της κλικας καλα κρατουν........ ΝΤΙΝΑ ΠΕΤΑΛΑ μελος της Νομαρχιακης Επιτροπης Αχαιας και μελος του καταργηθεντος τμηματος εργατικης Πολιτικης Νομου Αχαιας!