ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Για NOVARTIS: Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει απαντήσεις στην προπαγάνδα της ΝΔ


Η κα Ράικου φέρεται να κατέθεσε στοιχεία για παρεμβάσεις από τον επονομαζόμενο «Ρασπούτιν» στην κατάθεσή της στη Δικαιοσύνη. Τι απαντάτε;
Θέλετε να σας θυμίσω τι είχε αναφέρει στην επιστολή παραίτησής της από την Εισαγγελία Διαφθοράς η κ. Ράικου; Αναφερόμενη στο σκάνδαλο Novartis το 2017 έκανε λόγο για «χρηματισμό κρατικών αξιωματούχων και ενδεχομένως και πολιτικών». Χαρακτήριζε το εν λόγω σκάνδαλο «κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας». 

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, διαρρέεται ότι η κ. Ράικου κατέθεσε για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη αποδίδοντάς τις στον «Ρασπούτιν». Αντίστοιχα, πολλά παρόμοια είχε καταθέσει και ο κ. Αγγελής τα οποία κόσμησαν δεκάδες πρωτοσέλιδα, αλλά και η κ. Τουλουπάκη, της οποίας η κατάθεση για κάποιο περίεργο λόγο εξαφανίστηκε από τα περισσότερα ΜΜΕ, αν και κατήγγειλε υπεξαγωγή εγγράφων, ακόμα και για πρωτότυπα διαβιβαστικά του FBI από τον κ. Αγγελή. Για να τελειώνει αυτή η ιστορία με τον μαινόμενο εσωτερικό πόλεμο στη Δικαιοσύνη: Οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ δικαστικών λειτουργών στέλνουν ένα κακό μήνυμα προς τους πολίτες για τη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη έχει τα ελεγκτικά της όργανα. Οφείλει άμεσα να διερευνήσει όλες τις καταγγελίες από όλες τις πλευρές και να αποκαταστήσει το κύρος και την αξιοπιστία της στα μάτια των πολιτών.

Βλέπουμε ότι προσέρχονται στη Δικαιοσύνη ο ένας μετά τον άλλον πρόσωπα που καταγγέλλουν παρεμβάσεις στο έργο της αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis. Τι απαντάτε;
Πέρα από τις καταθέσεις δικαστικών λειτουργών, για τις οποίες σας απάντησα, μέχρι στιγμής τι έχουμε δει; Έχουμε δει έναν προς έναν τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, όπως ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος, χθες ο κ. Στουρνάρας κλπ, οι οποίοι καταθέτουν άλλοτε ένα συκοφαντικό υβρεολόγιο προς τον πολιτικό τους αντίπαλο και άλλοτε τις εκτιμήσεις τους, οι οποίες βασίζονται σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Δεν έχουμε δει ούτε ψήγμα στοιχείου που να μπορεί να στοιχειοθετήσει όλες αυτές τις ασυναρτησίες περί «σκευωρίας». Για αυτό και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, σε μία προσπάθεια να ισορροπήσει μεταξύ του επικείμενου φιάσκου στην περίπτωση που προχωρούσε στη σύσταση προανακριτικής για τον Αλέξη Τσίπρα και των εσωτερικών πιέσεων που δέχεται από τον κ. Σαμαρά, προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με μία άλλη προανακριτική εξπρές μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο. 
Δεν γίνεται ωστόσο να μην επισημάνουμε ότι, ενώ διαπιστώνεται μία ιδιαίτερη σπουδή για να μπορέσει να σταθεί επικοινωνιακά η γραμμή περί σκευωρίας, δεν λέει κανείς κουβέντα για την ουσία της υπόθεσης, για το πραγματικό σκάνδαλο Novartis, το οποίο είναι και υπαρκτό και τελεί ακόμη υπό δικαστική διερεύνηση για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα. 

Η ΝΔ προχωρά στην σύσταση προανακριτικής Επιτροπής για τον κ. Παπαγγελόπουλο, αλλά αφήνει εκτός τον κ. Τσίπρα. Τι απαντάτε;
Μέχρι στιγμής από την πολύκροτη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή δεν είδαμε απολύτως τίποτα καινούργιο. Είναι μία επανάληψη όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τις μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου και τις διαρροές από την κατάθεση του κ. Αγγελή εδώ και περίπου έναν χρόνο. 
Η ΝΔ δεν μας είπε κάτι καινούργιο. Πρόκειται για προειλημμένη απόφαση, αφού ο κ. Μητσοτάκης ήδη από προχθές, που υποτίθεται ότι η δικογραφία ήταν κλειδωμένη και κανείς δεν είχε γνώση, διέρρεε στον Τύπο πως θα κάνει προανακριτική για τον κ. Παπαγγελόπουλο και όχι για τον κ. Τσίπρα. Πώς ακριβώς ήξερε τα στοιχεία για να τα αξιολογήσει; Πώς ακριβώς κατέληξε στο τι θα κάνει;
Την ώρα που στη Βουλή έχει φθάσει δικογραφία για ποινική δίωξη κατά του κ. Λοβέρδου για το σκάνδαλο Novartis και τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων, την ώρα που συνεχίζεται η δικαστική διερεύνηση για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα, η ΝΔ έχει το θράσος να μιλά για επιβεβαίωση της δήθεν σκευωρίας, βασιζόμενη στην ψευδομήνυση Σαμαρά – Βενιζέλου που ανέφεραν τα ονόματα για αυτόν ακριβώς τον λόγο, για να διαβιβαστεί δηλαδή η δικογραφία στη Βουλή. 

Πρόκειται για έναν χυδαίο αντιπερισπασμό. Η ΝΔ που ευθύνεται για το σκάνδαλο Novartis, μεθοδεύει κι ένα δεύτερο σκάνδαλο, αυτό της συγκάλυψης και του ρεβανσισμού για αυτούς που το ανέδειξαν.

Η ΝΔ μιλά για επιβεβαίωση της σκευωρίας για την υπόθεση Novartis. Τι απαντάτε;
Αντιλαμβάνεστε τι κάνει ο κ. Μητσοτάκης; Έχει έρθει στη Βουλή ποινική δίωξη για τον κ. Λοβέρδο για το σκάνδαλο Novartis, η Δικαιοσύνη συνεχίζει τη διερεύνηση για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα και ο κ. Μητσοτάκης κάνει προανακριτική για δήθεν σκευωρία! Δεν είναι μόνο χυδαίος αντιπερισπασμός. Είναι και ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη για να εκφοβίσει δικαστικούς λειτουργούς που συνεχίζουν την έρευνα.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για προσπάθεια αντιπερισπασμού; Τι απαντάτε;
Υπάρχουν τρία δεδομένα που η ΝΔ θέλει να αποκρύψει:
- Την ώρα που στη Βουλή έχει φθάσει δικογραφία για ποινική δίωξη κατά του κ. Λοβέρδου και εκκρεμεί αίτημα της Εισαγγελέως Διαφθοράς για άρση της ασυλίας του για το σκάνδαλο Novartis
- Την ώρα που στο πόρισμα για τον κ. Λοβέρδο περιγράφονται οι ευνοϊκές για τη Novartis υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων, οι οποίες εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του
- Την ώρα που συνεχίζεται η δικαστική διερεύνηση για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα
Αυτή την ώρα η ΝΔ προσπαθεί να πείσει το πανελλήνιο ότι πρόκειται για σκευωρία, βασιζόμενη πού; Στις μηνύσεις των κ. κ. Σαμαρά και Βενιζέλου και στην κατάθεση Αγγελή. 

Αυτό είναι λοιπόν το δεύτερο σκάνδαλο της ΝΔ για τη Novartis. Το ένα είναι οι υπερτιμολογήσεις που κόστισαν δισεκατομμύρια και το δεύτερο είναι η προσπάθεια αντιπερισπασμού και συγκάλυψης. Θέλουν να αποπροσανατολίσουν από την πραγματική δικογραφία, της οποίας η διερεύνηση για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα συνεχίζεται ακόμη και σήμερα που η ΝΔ έχει το θράσος να μιλά για κατάρρευση της δήθεν σκευωρίας.

Γιατί ο κ. Μητσοτάκης αφήνει εκτός κάδρου τον κ. Τσίπρα. Τι απαντάτε;
Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά εκτεθειμένος. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος όχι μόνο υιοθέτησε αλλά και τροφοδότησε τη χυδαία εκστρατεία κατασυκοφάντησης του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας πιστά τις αθλιότητες Σαμαρά, σήμερα υπαναχωρεί για να αποφύγει το φιάσκο.
Με τον τακτικίστικο διαχωρισμό της υπόθεσης, επιχειρεί να διαχειριστεί τις εσωκομματικές πιέσεις που δέχεται για εκδίκηση και την ίδια στιγμή να γλιτώσει τον εξευτελισμό που θα υποστεί εάν παραπέμψει τον πρώην Πρωθυπουργό. Με αυτό που κάνει όμως αποτυγχάνει και στα δύο.
Με την απόφασή του αυτή, ο κ. Μητσοτάκης ομολογεί δύο πράγματα:
- Ότι
 δεν υπάρχει καμία βάση σε όσα καταμαρτυρούσε στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί δυόμιση ολόκληρα χρόνια. Ό,τι λοιπόν παρακολούθησε και άκουσε ο ελληνικός λαός περί σκευωρίας ήταν μια σκηνοθεσία με ένα και μόνο σκοπό: Τον αποπροσανατολισμό από το πραγματικό σκάνδαλο.
- Ότι ο κος Σαμαράς είναι ένας κοινός συκοφάντης και ψευδομηνυτής.
Ο κος Μητσοτάκης, λοιπόν, μπροστά στο φιάσκο εμφανίζεται διπλά δειλός. Και απέναντι στον πολιτικό αντίπαλο αλλά και στον εσωκομματικό εφιάλτη.
Αν τολμά, ας αφήσει τους τακτικισμούς, ας αφήσει τις ισορροπίες, που ούτως ή άλλως δεν βγαίνουν στον κ. Μητσοτάκη, και ας έχει για μια φορά το σθένος να έρθει αντιμέτωπος με τα ατοπήματα και τις χυδαιότητες του παρελθόντος του. Ας αντιμετωπίσει ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα κάνοντας εξεταστική, προανακριτική, ή ό,τι άλλο θέλει για όλα τα πρόσωπα. Γιατί τότε θα αποκαλυφθεί και το σύνολο τους σκανδάλου Novartis αλλά και το μέγεθος της απάτης του.

Καλύπτει ή δεν καλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρώην Υπουργό κ. Παπαγγελόπουλο; Γιατί η ΝΔ κάνει λόγο για «αποστάσεις». Τι απαντάτε;
Η ΝΔ καλύτερα να ασχοληθεί με τις αποστάσεις Μητσοτάκη – Σαμαρά που σιγά σιγά θυμίζουν το Γκραντ Κάνυον. Όσο για το φιάσκο της προανακριτικής για τον κ. Παπαγγελόπουλο, τόσο ο ίδιος όσο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεσκεπάσουν στη Βουλή και το σκάνδαλο Novartis και τη φαρσοκωμωδία της δήθεν σκευωρίας.

Θα στηρίξετε την πρόταση για Προανακριτική για τον κ. Παπαγγελόπουλο που κατέθεσε η ΝΔ;
Από την πρώτη στιγμή τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ καλούν τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη να βρει το θάρρος να προχωρήσει σε εξεταστική, προανακριτική ή ό,τι άλλο θέλει για όλους όσοι κατονομάζονται στη μήνυση Σαμαρά. Για να το πούμε απλά, εμείς δεν καλέσαμε τη ΝΔ να κάνουμε εξεταστική όλοι μαζί για να μάθουμε την αλήθεια. Η αλήθεια είναι μία: Ότι το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό και ότι η ΝΔ επιχειρεί αυτή τη στιγμή ένα δεύτερο σκάνδαλο, αυτό της συγκάλυψης, μέσα από τον αποπροσανατολισμό των πολιτών με τις ασυναρτησίες περί σκευωρίας. Η ΝΔ λοιπόν θαυποχρεωθεί να εκτεθεί στο πανελλήνιο. Να σηκώσει μόνη της, ως κόμμα, ως κοινοβουλευτική ομάδα αλλά και ο κάθε βουλευτής της ξεχωριστά, το πολιτικό βάρος για να συνεχιστεί αυτή η αθλιότητα, αντί να διερευνούν ένα σκάνδαλο να προσπαθούν να το συγκαλύψουν. 

Για τα όσα καταγγέλλει ο κ. Αγγελής σας ρώτησα. Τι απαντάτε;
Μην θυμάστε αποσπασματικά ό,τι σας συμφέρει από όσα έχει πει ο κ. Αγγελής. Μήπως ξεχνάτε ότι ο κ. Αγγελής είναι ο ίδιος εισαγγελέας που είχε αρχειοθετήσει τις μηνύσεις των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου για εμπλοκή δικαστικών στη δήθεν σκευωρία που επικαλούνταν. Ο κ. Αγγελής είναι αυτός ο οποίος έχει μιλήσει για υπαρκτό σκάνδαλο Novartis, το οποίο "δεν διερευνάται σωστά". Ο κ. Αγγελής ελέγχεται πειθαρχικά για αποσπασματικές διαρροές της υπόθεσης Novartis που έγιναν στον Τύπο και οι οποίες χρησιμοποιούνται από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ για να τροφοδοτούν το αφήγημα περί δήθεν σκευωρίας. 
Ξεχνάτε ότι είναι ο ίδιος ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Καλογήρου, που ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής  εξέτασης για τις καταγγελίες του κ. Αγγελή. Το έκανε ακριβώς για να μη μείνει καμία σκιά, να διερευνηθούν πλήρως, εκτός από τη Novartis, και οι καταγγελίες τόσο του κ. Αγγελή όσο και οποιουδήποτε άλλου. Αυτό που έχουμε πει από την πρώτη στιγμή είναι όλα στο φως. Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη αλά καρτ. Μετά τη διαβίβαση που έκανε ο κ. Καλογήρου, ο κ. Αγγελής ξεκίνησε να εμπλέκει το όνομα του πρώην υπουργού. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Δε μπορούν να μιλούν για σεβασμό στη Δικαιοσύνη αυτοί που απειλούν με ρεβάνς και μηνύουν δικαστικούς λειτουργούς επειδή έκαναν τι; Το έγκλημα να διερευνήσουν μία σκανδαλώδη υπόθεση; Επίσης, δεν μπορεί οι ίδιοι δικαστικοί λειτουργοί τη μια μέρα να είναι σκευωροί και την άλλη μέρα να είναι άξιοι συγχαρητηρίων επειδή έθεσαν στο αρχείο συγκεκριμένες υποθέσεις.
Αντί να κάνουν τον τζάμπα τα στελέχη της ΝΔ, ας κάνουν αυτό που έχει ζητήσει πρώτος ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Να ζητήσουν τη σύσταση επιτροπής της Βουλής για να μη μείνει καμία σκιά. Να μάθει το πανελλήνιο τι ακριβώς έχει συμβεί με το σκάνδαλο του φαρμάκου μέσα στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων. Όταν με το ένα χέρι έκοβαν την φαρμακευτική δαπάνη και έμενε κόσμος χωρίς φάρμακα και με το άλλο υπέγραφαν υπερτιμολογήσεις. Και αυτά σκευωρία είναι; Διότι αυτά δεν είναι απλοί ισχυρισμοί. Είναι υπουργικές αποφάσεις και έχουν υπογραφές.
Το σκάνδαλο Novartis και οι υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων που στοίχησαν δισεκατομμύρια στους ασφαλισμένους και το ελληνικό Δημόσιο είναι υπαρκτό. Εκτός εάν εννοούν ότι στη δήθεν σκευωρία Novartis μετείχε και το FBI. Από εκεί και πέρα, η Δικαιοσύνη και μόνο αυτή θα κρίνει εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Διότι οι πολιτικές ευθύνες ούτως ή άλλως είναι υπαρκτές και απαράγραπτες…

Γιατί επιτίθεστε στη ΝΔ για τη διαβίβαση της δικογραφίας για τη Novartis στη Βουλή; Αφού η Δικαιοσύνη την απέστειλε, όχι η ΝΔ. Τι απαντάτε;
Διότι ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από τους πολιτικούς τακτικισμούς των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου με τη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη δεν έκανε από μόνη της τις μηνύσεις. Τις μηνύσεις τις έκαναν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος. Σας θυμίζω ότι η Δικαιοσύνη είχε ξαναστείλει την εν λόγω δικογραφία στη Βουλή κατά το παρελθόν. Μετά την αρχειοθέτηση του σκέλους της υπόθεσης που τους αφορά από τον ίδιο τον εισαγγελέα κ. Αγγελή, οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος προσήλθαν στη Δικαιοσύνη και, επικαλούμενοι δήθεν νέα στοιχεία περί "σκευωρίας", ενέπλεξαν το όνομα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μόνο και μόνο διότι γνώριζαν πως αυτό θα οδηγήσει στην αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή αμελλητί. Αποσκοπούν σε έναν χυδαίο επικοινωνιακό αντιπερισπασμό. Δεν θα τους περάσει. Θα συνθλιβούν από το βάρος της αθλιότητάς τους.

Είναι σκευωρία τελικά η υπόθεση Novartis;
Πρώτα από όλα για να υπάρχει σκευωρία σημαίνει ότι δικαστικοί λειτουργοί και εισαγγελείς συνεργούν με την κυβέρνηση. Και μόνο αυτός ο ισχυρισμός αποτελεί ευθεία και χυδαία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Επίσης, εδώ κι έναν χρόνο μιλούν για σκευωρία. Ας προσκομίσουν στοιχεία στη Δικαιοσύνη. Αλλά πείτε μου το εξής:
- Είναι σκευωρία όσα καταγράφει το εισαγγελικό πόρισμα για όσα διαπράχθηκαν με τα φάρμακα της Novartis; Που έβαζαν κάποιοι τις υπογραφές τους νύχτα για την υπερτιμολόγηση των σκευασμάτων της συγκεκριμένης εταιρείας και την ίδια ώρα υπέγραφαν τη μείωση της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης; Που, προκειμένου να κάνουν τα χατίρια της Novartis, ενέκριναν πανάκριβα φάρμακα της την ίδια ώρα που πετσόκοβαν τις δαπάνες για άλλα φάρμακα και άφηναν καρκινοπαθείς χωρίς θεραπεία;
- Είναι σκευωρία ότι η Ελλάδα το 2011 ξόδεψε 4 δις. ευρώ περισσότερα από αντίστοιχου μεγέθους χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Σουηδία; 4 δις. ετησίως περισσότερα από το μέσο όρο της ΕΕ; Το μέλος της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων τα κατέθεσε αυτά στην Εισαγγελία Διαφθοράς για το 2011. ΣΥΡΙΖΑ ήταν και αυτός; Σκευωρός;
- Είναι σκευωρία όσα περιλαμβάνονται στα έγγραφα του FBI; Ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και Υπουργός Υγείας πληρώνονταν από τη Novartis; Και το FBI στη σκευωρία; Τόσο καλοί είμαστε;
- Είναι σκευωρία ότι ο ίδιος ο κ. Φρουζής σε εσωτερικό έγγραφο της Novartis κόμπαζε για το φάρμακο Gilenya ότι μπήκε σε χρόνο ρεκόρ και με μοναδική έγκριση τιμής εκτός της τυπικής διαδικασίας;
-Είναι σκευωρία ότι η Novartis, σε εσωτερικά της έγγραφα, πανηγύριζε για το γεγονός ότι από τα ομόλογα με τα οποία πληρώθηκε από το Δημόσιο είχε απώλειες μόνο 2% σε σχέση με το τουλάχιστον 20% που έχασαν άλλες εταιρίες με το PSI, χάρη στην έγκαιρη ενημέρωσης που είχε; Για να μην ξεχνιόμαστε:1. Μιλάμε για το ίδιο PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία και χιλιάδες μικροομολογιούχους. 2. Η εσωτερική ενημέρωση είναι ποινικό αδίκημα.
- Είναι σκευωρία ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στο OPEN, ανασκεύασε τα όσα έχει πει και ομολόγησε ότι «δεν είναι όλοι αθώοι εκ των προτέρων»;
Δεν τους βγαίνει λοιπόν η σκευωρία. Εδώ ο νυν υπουργός Οικονομίας, κ. Γεωργιάδης, είχε φθάσει προεκλογικά στο κατώτατο σημείο ηθικής και πολιτικής κατάπτωσης να τολμά να ισχυρίζεται ότι ακόμη και να έχουν συντελεστεί ποινικά αδικήματα, όπως αυτό της δωροδοκίας, αυτά έχουν παραγραφεί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: