ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Αλ. Τσίπρας: Ένα δίκαιο αίτημα και ο αγώνας που έφερε αποτέλεσμα

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι του Βελβεντού Κοζάνης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συμμετείχε με παρέμβασή του στην Λαϊκή Συνέλευση στο Δημοτικό Αναψυκτήριο στο Μετόχι στο Βελβεντό Κοζάνης.


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξεπλάγη θετικά ουκ ολίγες φορές κατά την διάρκεια της περιοδείας του στο Βελβεντό, επισκεπτόμενος συνεταιρισμούς και πρότυπες αυτοδιαχειριζόμενες μονάδες παραγωγής ενέργειας. Η υποδοχή που του επεφύλαξαν οι αγροτοσυνεταιριστές κατά την είσοδό του στις εγκαταστάσεις ενός εκ των σημαντικότερων συνεταιριστικών μονάδων σε όλη την χώρα, του ΑΣΕΠΟΠ (Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Οπωροκηπευτικών), ήταν θερμή. 

«Σας ευχαριστούμε για το δώρο που μας κάνατε» του είπε εργάτρια στην αλυσίδα της συσκευασίας του συνεταιρισμού, εκφράζοντας τη χαρά της για τον διαχωρισμό του Δήμου Βελβεντού από τα Σέρβια που έγινε πρόσφατα με απόφαση της κυβέρνησης και ψηφίστηκε από την εθνική αντιπροσωπεία. «Μην το λέτε δώρο, δεν ήταν δώρο. Ήταν δίκαιο και γι΄ αυτό το κάναμε πράξη», απάντησε ο πρωθυπουργός.



Αυτόνομος ο Δήμος Βελβεντού

Νωρίτερα, με παρατεταμένο χειροκρότημα από το σύνολο των κατοίκων, έγινε δεκτός από την λαϊκή συνέλευση του Βελβεντού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, οι οποίοι και του του εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για τη απόφαση της κυβέρνησης να αυτονομήσει ξανά τον Δήμο Βελβεντού, που έτσι αποχωρίζεται από τον Καλλικρατικό Δήμο Σερβίων.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός είπε ότι το αίτημά τους ήταν δίκαιο, ο αγώνας τους σημαντικός και για αυτό έφερε αποτέλεσμα. «Το παράδειγμά σας μπορεί να συγκριθεί μόνο με το παράδειγμα του Μανώλη Γλέζου στην Απείρανθο της Νάξου», είπε ο κ. Τσίπρας και θύμισε ότι το 2012 και το 2014 σε συναντήσεις που είχε μαζί τους, τούς είχε πει ότι η συγχώνευση ήταν λάθος. Και για αυτό όταν βρέθηκε μπροστά στο αίτημα τους, από θέση ευθύνης, δίχως δεύτερη σκέψη, έδωσε εντολή στον υπουργό Εσωτερικών να αποκαταστήσει μία αδικία που διαπράχθηκε πριν από εννέα χρόνια. 



Εξήγησε ότι η συγχώνευση δεν έλυσε αλλά πρόσθεσε προβλήματα καθώς μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη», παρατηρήθηκε ραγδαία υποβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Βελβεντού. Σημείωσε άλλωστε ότι το Βελβεντό δεν είναι ο μόνος Δήμος της χώρας που χρειάζεται να δει η Πολιτεία κάποιες παρεμβάσεις. Μέσα στις επόμενες μέρες θα συγκροτηθεί και η Επιτροπή που θεσπίσαμε, ανέφερε ο πρωθυπουργός, η οποία θα εξετάσει συνολικά και υπεύθυνα τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας και τα αιτήματα και άλλων δήμων που έχουν δυσκολίες.

Ο κ. Τσίπρας ο οποίος νωρίτερα είχε επισκεφθεί τους δύο αγροτικούς συνεταιρισμούς του Βελβεντού, είπε ότι στο παρελθόν υπήρξαν φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς στο συνεταιριστικό κίνημα, ωστόσο η ποιοτική γεωργία και συνεταιριστική δράση δείχνει τον δρόμο. «Ακούγοντας και τα προβλήματα και τις μεγάλες δυνατότητες που έχει ο τόπος σκεφθήκαμε παρεμβάσεις που θα δώσουν ώθηση στο μοντέλο της επιστροφής στην παραγωγή, είναι ένα μοντέλο αυτοοργάνωσης. Πραγματική οικονομία δεν είναι μόνο τα δημόσια οικονομικά, είναι η παραγωγή και μόνο αν παράξουμε πλούτο και τον μοιράσουμε δίκαια, θα πάμε μπροστά».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός παρέσχε στήριξη στον περιφερειάρχη της Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρο Καρυπίδη, και κάλεσε να τον ξαναψηφίσουν γιατί έδωσε τα τελευταία πέντε χρόνια ένα διαρκή αγώνα για τον τόπο του, τη Δυτική Μακεδονία.


Μ. Στεργίου, πρ. δήμαρχος Βελβεντού: «Τιμούμε την μπέσα»

Στην προσφώνησή του ο τελευταίος δήμαρχος Βελβεντού πριν γίνει Καλλικρατικός Δήμος, Μανώλης Στεργίου, ανέφερε: «Σας ευχαριστούμε για την τολμηρή σας πρωτοβουλία να επαναφέρετε την αυτοδιοίκηση του Βελβεντού. Υπάρξαμε θύματα εμπαιγμού, δεν αποδεχθήκαμε τον Καλλικράτη και οργανώσαμε αγώνα για να επαναφέρουμε την αυτοδιοίκηση». Θύμισε ότι το 2012 είχαν επισκεφθεί ως αρχηγό της αντιπολίτευσης και τους είχε πει ότι αν του δοθεί η ευκαιρία θα ικανοποιήσει το αίτημά τους. «Σας ευχαριστούμε γιατί η μπέσα σε εμάς τους κατοίκους της υπαίθρου έχει μεγάλη αξία», είπε χαρακτηριστικά.

Στην προσφώνησή του ο τελευταίος δήμαρχος Βελβεντού πριν γίνει Καλλικρατικός Δήμος, Μανώλης Στεργίου, ανέφερε: «Σας ευχαριστούμε για την τολμηρή σας πρωτοβουλία να επαναφέρετε την αυτοδιοίκηση του Βελβεντού. Υπάρξαμε θύματα εμπαιγμού, δεν αποδεχθήκαμε τον Καλλικράτη και οργανώσαμε αγώνα για να επαναφέρουμε την αυτοδιοίκηση».

Θύμισε ότι το 2012 είχαν επισκεφθεί ως αρχηγό της αντιπολίτευσης και τους είχε πει ότι αν του δοθεί η ευκαιρία θα ικανοποιήσει το αίτημά τους. «Σας ευχαριστούμε γιατί η μπέσα σε εμάς τους κατοίκους της υπαίθρου έχει μεγάλη αξία», είπε χαρακτηριστικά.

"Σας ευχαριστούμε" είπαν οι κάτοικοι στον Πρωθυπουργό

  -«Σας ευχαριστούμε για το δώρο που μας κάνατε» του είπε εργάτρια στην αλυσίδα της συσκευασίας, εκφράζοντας τη χαρά της για τον διαχωρισμό του δήμου Βελβεντού από τα Σέρβια.
   -«Μην το λέτε δώρο, δεν ήταν δώρο. Ήταν δίκαιο και γι' αυτό το κάναμε πράξη», απάντησε ο πρωθυπουργός θυμίζοντας και το βασικό του σύνθημα.










 Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: