ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

1η ΜΑΗ, ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ!


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ, ΣΤΙΣ 10:00 πμ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι,

Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, τις εργατικές αιματηρές κατακτήσεις, στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας.


Το σύνθημα «ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ» είναι ζωντανό, επίκαιρο, θα υπάρχει και θα βροντοφωνάζεται από εργάτες σε όλον τον κόσμο. Το οφείλουμε σε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, στους νεκρούς του Σικάγο, στους εργάτες της πρώτης ματωμένης πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, στους 200 της Καισαριανής.

Η ματωμένη θυσία των εργατών του Σικάγου διδάσκει πως η εργατική τάξη δε μπορεί να περιμένει βελτιώσεις στη ζωή της, αν δεν αγωνιστεί. Τίποτα δε χαρίζεται. Όλα κατακτιούνται με σκληρούς αγώνες.

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!
Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες εργαζομένων και σωματείων στο ΕΚΠ για εργοδοτικές αυθαιρεσίες σε μια σειρά χώρους δουλειάς ή και ολόκληρους κλάδους. Αυξήθηκαν τα φαινόμενα απληρωσιάς, εξοντωτικών ωραρίων χωρίς διάλλειμα, κομμένα ρεπό, βλαπτικές μεταβολές συμβάσεων και η λίστα δεν έχει τέλος…
Έχει ξεσαλώσει στην Πάτρα η εργοδοσία. Και πώς να μην το κάνει άλλωστε; Αφού διατηρείται ενεργό όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, όλοι οι μνημονιακοί νόμοι. Είναι ψεύτικα λοιπόν, τα περί «δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης» και «προστασίας των φτωχών και αδυνάτων» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση. Για τα αφεντικά σχεδιάζει και νομοθετεί, ώστε να μπορούν να αυγαταίνουν τα κέρδη τους σε βάρος των δικών μας δικαιωμάτων.
Νέες επενδύσεις που φέρνουν ανάπτυξη και άρα θέσεις εργασίας, λένε και ξαναλένε. Ορισμένα παραδείγματα μόνο είναι αποκαλυπτικά. Νέα επένδυση στην ΑΜΣΤΕΛ στην Πάτρα, ύψους 2 εκ ευρώ, 5 εκ ευρώ στη ΝΟΥΝΟΥ, επενδύσεις εκατομμυρίων στον Τουρισμό στην Πάτρα. Τι άλλαξε στη ζωή των εργαζομένων; Μήπως αυξήθηκαν οι μισθοί τους; Σταμάτησαν τα εξοντωτικά ωράρια; Υπογράφτηκαν Συλλογικές Συμβάσεις; Τίποτα από αυτά δεν έγινε, τίποτα δεν άλλαξε. Μάλιστα η μεγάλη επένδυση στην ΑΜΣΤΕΛ δεν έφερε ούτε μία νέα θέση εργασίας, η εργοδοσία συνέχισε τις άσχημες συνθήκες εργασίας και την κακοπληρωμένη δουλειά των εκατοντάδων εργολαβικών εργαζομένων.

Εργαζόμενη, εργαζόμενε,

Μην αποδεχτείς αυτή την κατάσταση! Απάντησε αγωνιστικά με τη συμμετοχή σου στους διεκδικητικούς αγώνες, οργανώσου στο σωματείο σου.  Προσπέρασε τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και των ανθρώπων της. Το σύστημα της εκμετάλλευσης δε μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινο, πιο δίκαιο, δε μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία!

Δίπλα στα αφεντικά και το πολιτικό προσωπικό τους, βρίσκεται οργανωμένα, ένας καλοταϊσμένος συνδικαλιστικός μηχανισμός, μια εργατική ελίτ. Αυτή η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ, προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα να φέρει μέσα στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, μεγαλοδιευθυντές και golden boys, νόθους, να φέρει με φυσική παρουσία την εργοδοσία. Τους γνωρίζουμε πολύ καλά εμείς οι εργαζόμενοι στην Πάτρα γι’ αυτό και εμείς πρωτοστατήσαμε να αλλάξει η κατάσταση στο Εργατικό Κέντρο. Δεν είχαν και δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό κίνημα της πόλης μας.

Τα μνημόνια και όλα τα αντεργατικά μέτρα ιδιαίτερα των τελευταίων ετών, έχουν και τη δική τους υπογραφή. Είναι οι ίδιοι που λένε πως η απεργία έφαγε τα ψωμιά της, αυτοί που ανακηρύττουν “το τέλος των συνδικάτων”, αυτοί που έκαναν συναντήσεις με τα αφεντικά εδώ στην Πάτρα και παζάρευαν τα δικαιώματά μας. Είναι αυτοί που έκλεισαν τα μάτια όταν μπήκε στο γύψο το απεργιακό δικαίωμα, που κάλεσαν τους εργαζόμενους να απεμπολήσουν δικαιώματα στο μισθό και την κοινωνική ασφάλιση, να διαδηλώσουν με τα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης.

Στην πόλη μας κάναμε ένα βήμα, αυτό πρέπει να συνεχιστεί. Υπάρχει σήμερα νόμιμα εκλεγμένη Διοίκηση του ΕΚΠ μέσα από μαζικές διαδικασίες που μπορεί να ηγηθεί των αγώνων εδώ στην πόλη μας. Η εγγύηση γι’ αυτό είναι η αταλάντευτη ταξική γραμμή πάλης, η πάλη για ενότητα των εργατών ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας απέναντι σε εργοδοσία και κράτος, η  ισχυρή οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς για να επιβάλουμε τα δίκια μας. 

Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, τον κάθε εργαζόμενο, να κρίνει την κατάσταση και να πάρει θέση απέναντι στη συνδικαλιστική μαφία. Την πρώτη Μάη πρέπει να εκφραστεί ένα ενωτικό μαχητικό ρεύμα που εκφράζεται στους χώρους δουλειάς, με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων που αντιδρούν σε αυτά τα φαινόμενα εκφυλισμού και που λένε ότι “κάτι πρέπει να γίνει” σε μία μαζική, μαχητική συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Σωματεία εργατών, ΟΧΙ των εργοδοτών. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!

Τα 100 χρόνια ζωής της ΓΣΕΕ είναι οι δικοί μας αγώνες. Είναι οι νεκροί της τάξης μας που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα, είναι οι χιλιάδες που αγωνίστηκαν για το πανανθρώπινο μήνυμα της Πρωτομαγιάς, για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι στις μέρες μας, οι χιλιάδες απολυμένοι, οι εργάτες που μπήκαν μπροστά με το σύνθημα «καμία θυσία για την πλουτοκρατία», όταν η συνδικαλιστική μαφία μιλούσε για «εθνική ανάπτυξη» και «κοινωνική ειρήνη». Αυτήν την ηρωική ιστορία του εργατικού κινήματος δεν μπορούν να τη λερώσουν οι εργοδότες και οι άνθρωποί τους μέσα στα συνδικάτα.

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε! Το σύνθημα, που γεννήθηκε μέσα από εργατικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις, εξακολουθεί να είναι επίκαιρο, να δίνει ελπίδα, να είναι οδηγός και να φωτίζει το δρόμο μας.

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 10:00πμ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: