ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Ανέγειραν Κολυμβητήριο παραβιάζοντας Σύμβαση Ραμσάρ

Προφανώς δεν είχε φροντίσει να ενημερωθεί ότι ο χώρος που στήθηκε το Κολυμβητήριο Αγυιάς ήταν προστατευόμενος από την διεθνή Συνθήκη Ραμσάρ. Και μάλλον απέδωσαν το γεγονός σε αδιαφορία, ότι επί τόσα χρόνια, τόσες κυβερνήσεις δεν προχωρούσαν στην συντήρησή του... Δηλώσεις όμως για την παραχώρηση του Κολυμβητηρίου στον Δήμο Πατρέων, έκανε ο κ. Πελετίδης. (Φωτογραφία αρχείου)

Το έργο στο Κολυμβητήριο της Αγυιάς θα γίνει, μετά τους Παράκτιους, αφού πρώτα λυθούν προβλήματα περιβαλλοντικών δεσμεύσεων 


«Θεωρούμε επιβεβλημένη την  ολοκλήρωση των προγραμματισμένων υποδομών για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, με κυρίαρχη την ανάπλαση του παλαιού κολυμβητηρίου της Αγυιάς, ώστε η Πάτρα να αποτελέσει κέντρο διεξαγωγής ευρωπαϊκών και διεθνών αθλητικών διοργανώσεων που έχουν επίκεντρο το θαλάσσιο στοιχείο».

Αυτά είπε κατά τον χαιρετισμό του, ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Γιώργος Ρώρος το Σάββατο 20-4-2019, στο γεμάτο δημοκρατικού κόσμου, κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα, του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που είχε προσέλθει να ακούσει την ομιλία του Αλ. Τσίπρα. 
Παρών εκεί έδωσαν ο πρώην και ο νυν πρόεδροι της Επιτροπής των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων. Ήτοι οι κύριοι Θεόδωρος Μενεγής και Φώτης Σαραντόπουλος.
Και μιάς και προέκυψε συνάντηση ο κ. Φώτης Σαραντόπουλος ήταν καθυσηχαστικός και βέβαιος ότι η διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Οι Αγώνες θα γίνουν και να είσαι σίγουρος, ότι θα γίνουν και γίνουν όπως πρέπει. Με οικονομία, χαμηλό κόστος και σεβασμό στο Περιβάλλον.
Και ευθύς προέκυψε το ερώτημα για την Αγυιά, όπου ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ανησυχεί για το έργο, που έχει προγραμματισθεί. Κι εδώ ο κ. Σαραντόπουλος ήταν κάθετος και το δήλωσε με δύο λέξεις:
-Σύμβαση Ραμσάρ! 
Ωστόσο διευκρίνισε: Το έργο θα πάρει το δρόμο της υλοποίησης, για να μείνει στην πόλη. Θα προκηρυχθεί για να υλοποιηθεί μετά τους Αγώνες. Σήμερα δεν μπορεί να ενταχθεί στους Παράκτιους. Η Σύμβαση Ραμσάρ, προστατεύει το γειτονικό έλος και μεγάλο τμήμα του πρώην κολυμβητηρίου. 
Δηλαδή οι προηγούμενοι είχαν καταπατήσει την Σύμβαση; Πως έβαλαν κατασκευή σε διεθνώς προστατευόμενο χώρο;
-Οι ίδιοι γνωρίζουν. Εμείς ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να μπούμε στο χώρο όπως είναι σήμερα. Γι αυτό θα περιοριστούμε σε τρία σημεία της πόλης όπου θα γίνουν οι Αγώνες. Στην Πλαζ, στον Πεπανό και στον ΝΟΠ δεξιά και αριστερά του.
Ερώτημα: Ψάχνουν για βατράχια στην τρύπα και όχι για την παρανομία της κατασκευής; Μπορεί να το αγνοήσει αυτό η ΟΕ των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων;


Δεν υπάρχουν σχόλια: