ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Για το Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για «χώρους εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών»



Άρθρο
Φωτεινή Συριώτη- Κυπραίου

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος  με τη Λαϊκή Συσπείρωση
 Μέλος του ΕΣΥΝ
Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου  Πατρέων

Η χρήση και η εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες αποτελεί πλέον μάστιγα του αιώνα. Βλέπουμε δίπλα μας ανθρώπους εθισμένους και δυστυχώς δε μας σοκάρει πλέον τόσο η εικόνα τους ,μάλλον συνηθίσαμε…

Η εφηβεία είναι εξ ορισμού η ηλικία της αναζήτησης, της αμφισβήτησης και του πειραματισμού.  Η τραγική ειρωνεία είναι πως νέοι όλο και μικρότερης ηλικίας εμπλέκονται στη χρήση ουσιών έρευνες καταδεικνύουν πως η πρώτη μύηση γίνεται στην ηλικία των 13-14 ετών.


Το παράδοξο είναι πως η αφθονία των υλικών αγαθών δεν πρόσφερε την ποθούμενη ευτυχία και το κοινωνικό σύστημα δεν μπόρεσε να δώσει όραμα, ένα νόημα  ζωής στους νέους. Οι κοινωνίες της κατανάλωσης και του ευδαιμονισμού διέρχονται βαθιά κρίση ,και το χειρότερο  έχουν παγιδεύσει και αποπροσανατολίσει τους νέους.

Βλέπουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης που με τη σύμπνοια  της αντιπολίτευσης προχωρούν  στη δημιουργία «χώρων εποπτευόμενης χρήσης» ναρκωτικών ουσιών στο κέντρο της Αθήνας.

Βλέπουμε  καθαρά ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ για τη διαχείριση της τοξικό-εξάρτησης  με  την υποβάθμιση και τη μείωση των προγραμμάτων πλήρους απεξάρτησης  και  την καλλιέργεια της ναρκω κουλτούρας  για  τα παιδιά  μας.

Ποιος πείθεται   ότι  με  αυτό  το  μέτρο  θα  μειωθεί  η  χρήση?

Αυτό  που  θα  συμβεί  είναι η νομιμοποίηση των ναρκωτικών και η εμπορία τους, η νομιμοποίηση του προβλήματος ως ενός ακόμη «φυσικού φαινομένου» στη συνείδηση των παιδιών και των νέων.   
                  
Στον αντίποδα αυτής της λογικής ,η Δημοτική αρχή της Πάτρας ενέταξε τον αγώνα κατά των ναρκωτικών στις προτεραιότητες της.  Σήμερα με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας προς τον Δήμο  4.500 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας έχουν συμμετάσχει στις δράσεις πρόληψης μέσα στα σχολεία που υλοποιούν στελέχη του ΕΣΥΝ και του ΚΕΘΕΑ.

 Δεν καλύπτει το πρόβλημα γιατί, δεν  την  νοιάζει η εικόνα  «ας  υπάρχουν χρήστες  αλλά  μας νοιάζει να  μην  είναι ορατοί». 

Αυτή η Δημοτική αρχή διεκδικεί και προβάλει την αναγκαιότητά δημιουργίας των δομών που δεν θα συντηρούν  το πρόβλημα.
Διεκδικεί τη δημιουργία συμβουλευτικού σταθμού για νόμιμες εξαρτήσεις (τζόγο, αλκοόλ, διαδίκτυο) ώστε να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που καταγράφονται στην Πόλη μας και την περιοχή μας , τη δημιουργία των δομών με πρόσληψη προσωπικού και την αναγκαία χρηματοδότηση.

Τη λειτουργία θεραπευτικής δομής όπου θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες της Πάτρας και των γύρω περιοχών να ολοκληρώνουν  τη  διαδικασία  ψυχικής  απεξάρτησης  στον τόπο τους.

Με αυτή τη Δημοτική αρχή συμπορεύομαι και διεκδικώ  το καλύτερο για τα παιδία και την Πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: