ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Περί Μουσικών λόγος στου Πελετίδη - άρχισαν τα όργανα

Πάτρα: Ανεξαρτητοποιήθηκε και παραιτήθηκε από την παράταξη Πελετίδη ο Θ. Αγγελόπουλος Νιώθει ότι διαψεύστηκε και "προδόθηκε"
Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος,  αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού- Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Πατρέων και δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που επιμένει να ζητά δικαίωση των Μουσικών του Δήμου Πατρέων, αποχωρεί μετά μουσικής, μετά την απαξίωσή του από την παράταξη Πελετίδη, καθ' ότι αφενός μεν δεν τυγχάνει της τιμητικής διάκρισης να είναι μέλος του ΚΚΕ, αφετέρου στο επαναστατικό προστσές  του... αγωνιστή δημάρχου δεν περιλαμβάνονται τέτοια αστικού τύπου ζητήματα!
 
Διαψεύστηκα και προδόθηκα, καθώς διαπίστωσα πως οποιαδήποτε πρότασή μου έπεφτε στο «κενό» γιατί ουδέποτε αποτέλεσα μέλος του «πυρήνα» της "Λαϊκής Συσπείρωσης", μιας και δεν ήμουν μέλος του ΚΚΕ, λέει ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Πατρέων


Επέμενε να διατηρεί την συνδικαλιστική του ταυτότητα έξω από τις νόρμες του δημοτικού σχήματος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» του δημάρχου Κ. Πελετίδη και αυτό ήταν που τον έθεσε τελικά εκτός παραταξιακής γραμμής. Από καιρού ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος,  αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού-Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Πατρέων και δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», εκλεγείς κατά τις δημοτικές εκλογές του 2014, όπου συμμετείχε  μετά από κάλεσμα του σημερινού δημάρχου, καθότι υπήρξε επί σειρά ετών  Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών Ν.Δ. Ελλάδος και το πρόβλημα της απομάκρυνσης των Μουσικών του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών, που είχε επιβάλει η συγκυβέρνη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ήταν ζεστό και στην ημερησία διάταξη, με ελπίδες για επίλυσή του από την νέα δημοτική αρχή. 

Αυτές οι ελπίδες διαψεύστηκαν καθώς οι μεν Μουσικοί βρίσκονται στο... εκκρεμές, το δε αίτημα του κ. Αγγελόπουλου δεν συνάντησε ευήκοον ους και ακολούθησε η απαξίωσή του καθ' ότι αφενός μεν δεν τυγχάνει της τιμητικής διάκρισης να είναι μέλος του ΚΚΕ, αφετέρου στο επαναστατικό προστσές  του... αγωνιστή δημάρχου δεν περιλαμβάνονται τέτοια αστικού τύπου ζητήματα!

Έτσι απέστειλε την ακόλουθη επιστολή όπου επισημαίνει πως υπηρετεί ανελλιπώς τον Πολιτισμό εδώ και 40 χρόνια, πως το 2014 κατέβηκε ως υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Πελετίδη και εξελέγη, αλλά πως στην πορεία διαψεύστηκε και κάθε πρόταση του έπεφτε στο κενό.

Βρέθηκε λοιπόν στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του και την παραίτησή του από την «Λαϊκή Συσπείρωση», με αφορμή το ζήτημα των Μουσικών και ως φυσική συνέπεια στην παράταξη Πελετίδη άρχισαν τα... όργανα! 

Οι εναρκτήριες βολές, μάλιστα, ρίχτηκαν πρόσφατα, την ημέρα της διαμάχης στο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου στον Άη Διονύση, όπου έγινε η αφορμή για να οδηγηθούν στο Αστυνομικό Τμήμα, οι εμπλεκόμενοι. 

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Από το 1979 έως σήμερα ανελλιπώς υπηρετώ πιστά τον πολιτισμό έχοντας ενεργό δράση και συνεχή παρουσία στον συνδικαλισμό στο χώρο της μουσικής. Συγκεκριμένα, επί σειρά ετών διετέλεσα Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών Ν.Δ. Ελλάδος, ενώ εκπροσώπησα τους συναδέλφους μου και στα πανελλαδικά συλλογικά όργανα του κλάδου μας, όπως ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία Ακροάματος- Θεάματος. Σε όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκα με σθένος για την ανάδειξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου μου, κάτι που αναγνωρίζεται μέχρι και σήμερα από τους συναδέλφους μου.

Το 2014 με προσέγγισε ο σημερινός Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και μου πρότεινε να κατέλθω υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη "Λαϊκή Συσπείρωση". Θέλοντας να προσφέρω και στο Δήμο μας και με δεδομένο ότι μετά τον αείμνηστο Άννινο όλες οι δημοτικές Αρχές διαχρονικά είχαν εγκαταλείψει και υποβαθμίσει τη Δημοτική Μουσική, πίστεψα την υπόσχεση του κ. Πελετίδη ότι το συγκεκριμένο θέμα θα λυνόταν άμεσα αν αναλάμβανε τη διοίκηση του Δήμου και έτσι αποδέχτηκα την πρόσκλησή του και στις εκλογές εκλέχθηκα μέσα στην πρώτη «πεντάδα» των δημοτικών συμβούλων της παράταξης.

Μάλιστα, μου ανατέθηκε η θέση του αντιπροέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού, την οποία και ανέλαβα με αγνές προθέσεις και προσηλωμένος στις αρχές μου, που δεν ήταν άλλες από το να εργαστούμε όλοι μαζί ομαδικά για να προσφέρουμε τα μέγιστα στον πολιτισμό.

Δυστυχώς, όμως διαψεύστηκα και προδόθηκα, καθώς διαπίστωσα πως οποιαδήποτε πρότασή μου έπεφτε στο «κενό» γιατί ουδέποτε αποτέλεσα μέλος του «πυρήνα» της "Λαϊκής Συσπείρωσης", μιας και δεν ήμουν μέλος του ΚΚΕ.

Παρ’ όλα αυτά δεν εγκατέλειψα τις προσπάθειες. Συνέχισα να καταθέτω προτάσεις, ενώ επανειλημμένως έθεσα εντός κι εκτός Διοικητικού Συμβουλίου το θέμα της Δημοτικής Μουσικής και υπέδειξα τον τρόπο που θα μπορούσαμε να δώσουμε οριστική λύση, μέσω της τροποποίησης του οργανογράμματος του φορέα προκειμένου να δημιουργηθούν 40 θέσεις μουσικών για τη Μπάντα. 

Μάλιστα, εξαιτίας αυτής της επιμονής μου έγινα ενοχλητικός, μη αρεστός και εν τέλει απομονώθηκα.
Εν τέλει διαπίστωσα πως δεν υπήρχε πρόθεση να δοθεί λύση στο θέμα της Δημοτικής Μουσικής, μόνο και μόνο επειδή οι προσλήψεις των Μουσικών θα ήταν… υπεράνω του ΚΚΕ, συνεπώς μη ελεγχόμενες.

Όμως, αποκορύφωμα της συνεχιζόμενης απαξίωσης της Δημοτικής Μουσικής ήταν η αυθαίρετη απόφαση εγκατάστασης των διοικητικών υπηρεσιών του Δημοτικού Ωδείου στο χώρο της Δημοτικής Μουσικής, στην Αγίου Διονυσίου, στην οποία αντέδρασα και μάλιστα με υπηρεσιακό στέλεχος του Ωδείου φθάσαμε ακόμη και στο Αστυνομικό Τμήμα.

Όπως γίνεται αντιληπτό μετά από όλα αυτά και καθώς γνώρισα την απαξίωση στο πρόσωπό μου, η οποία πολλές φορές έφθασε και στο σημείο της προσβολής βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω την ανεξαρτητοποίησή μου και την παραίτησή μου από την "Λαϊκή Συσπείρωση".

Στοιχεία για όλα όσα περιγράφω ανωτέρω βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, ενώ σχετικά έχει ενημερωθεί προσωπικά και ο Δήμαρχος Πατρέων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: