ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Κώστας Χατζηδουλής

Σπουδαίος ερευνητής και μελετητής του ρεμπέτικου, ο Κώστας Χατζηδουλής έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, από ανακοπή καρδιάς. Λάτρης και βαθύς γνώστης της ιστορίας του λαϊκού τραγουδιού, ο Χατζηδουλής υπήρξε μανιώδης συλλέκτης και διέθετε ένα από τα αρτιότερα και πολυτιμότερα αρχεία.
 
Εντόπισε κι ανέδειξε άπειρες και άγνωστες ιστορίες προσώπων που σχετίστηκαν με τη ρεμπέτικη εποποιία, δημοσιεύοντας πάμπολλες μελέτες και άρθρα, εκδίδοντας βιβλία και βιογραφίες, ενώ επιμελήθηκε μεγάλο αριθμό δίσκων και μουσικών εκδηλώσεων.

Συνάντησε και έζησε δίπλα σε μεγάλους συνθέτες, μουσικούς και σολίστες του ρεμπέτικου και συνεργάστηκε με περιοδικά και εφημερίδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε ιστορικά σημειώματα σε σειρά δίσκων και στήριξε παραγωγές που άφησαν εποχή, συνθετών όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης. Η προσφορά του στη διάσωση, διάδοση και παρουσίαση του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού υπήρξε σπουδαία. Ανάμεσα στα βιβλία που έγραψε ήταν τα «Ρεμπέτικα και λαϊκά», «Βασίλης Τσιτσάνης: Η ζωή μου, το έργο μου», «Αρχόντισσα. Το μυστικό μιας ζωής», «Ρεμπέτικη Ιστορία» κ.ά.

Το τελευταίο διάστημα σχεδίαζε και οργάνωνε μια μεγάλη ρεμπέτικη συναυλία με τον τίτλο «Ασεβή τροπάρια με τους ήχους της κάνναβης», που θα παρουσιαζόταν στο Τάε Κβο Ντο μεθαύριο Σάββατο 20 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: