ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Ο Αλ. Τσίπρας για τη μείωση του αφορολόγητου



Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού για την αντίδραση της ΝΔ


«Όπως οι συντάξεις δεν μειώθηκαν την 1/1/19, τώρα σας λέω με απόλυτη επίγνωση ότι όσο η χώρα κινείται σε αυτή τη σταθερή τροχιά την οποία εμείς με σχέδιο την βάλαμε δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε πολιτικές οι οποίες θα δημιουργούν δημοσιονομική αυστηρότητα.

Πηγαίνουμε σε πολιτικές ελάφρυνσης από δω και πέρα. Όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μείωση του αφορολογήτου δεν θα υπάρξει. Αντιθέτως, θα υπάρξει ένας σχεδιασμός για θετικά μέτρα ελάφρυνσης κυρίως σε εκείνες τις κατηγορίες οι οποίες έχουν πληρώσει μεγάλο τίμημα θυσιών για να βγούμε σήμερα από την κρίση». (Σημείο από την συνέντευξη Χατζηνικολάου).

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού για την ΝΔ


Ο Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος. Το αφορολόγητο δεν πρόκειται να μειωθεί όσο κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ προσπαθεί με τα μισόλογα της κας Ζαχαράκη να κρύψει ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί στη ΔΕΘ για περικοπή του αφορολογήτου και των συντάξεων, περικοπές τις οποίες είχε ενσωματώσει στο πρόγραμμά της. Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να υπερψηφίσει την κατάργηση της μείωσης στο αφορολόγητο, όπως έκανε και με τις συντάξεις, αφού δεν έπιασαν τα παρακάλια του στους θεσμούς. Δείτε εδώ τις δηλώσεις Ζαχαράκη. 


Για την αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ (από τη συνέντευξη του Α. Τσίπρα)

Είναι μία πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη, η δεύτερη σημαντικότερη μετά την έξοδο από τα Προγράμματα που έγινε στις 21 Αυγούστου 2018.  Όλοι γνωρίζουμε ότι  η αυστηρότητα της δημοσιονομικής προσαρμογής και αυτές οι λάθος επιλογές που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, έρχονταν από εκεί. Είναι μια ιστορική εξέλιξη γιατί διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο για την ελληνική οικονομία. Η ελληνική οικονομία υπεραποδίδει.

Έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης 2,2 με 2,4% για το 2019 που είναι διπλάσιοι από πολλές χώρες της ευρωζώνης. Όλοι οι δείκτες της οικονομίας είναι θετικοί. Από τις εξαγωγές, μέχρι το δείκτη PMI, που είναι 10 μονάδες πάνω από την Γερμανία.

Όλοι οι  πιστοληπτικοί, αξιολόγησης αναβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας. Αυτό  συμβαίνει και γιατί η Ελλάδα, ενώ όταν ανέλαβα την διακυβέρνηση, βρήκα απολύτως άδεια ταμεία και μάλιστα αναγκαζόμασταν να κάνουμε Repos για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις, σήμερα έχουμε ορισμένες δεκάδες δισεκατομμυρίων ευρώ ρευστότητας.

Αυτά δεν είναι κατορθώματα του Τσίπρα, είναι του ελληνικού λαού. Αυτά μας δίνουν την δύναμη να διώξουμε πάνω από το κεφάλι μας, αυτούς οι οποίοι κατά καιρούς μας οδήγησαν σε λάθος επιλογές. Κερδίζουμε βαθμούς ελευθερίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: