ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Άλλο τα Φάρσαλα κι άλλο οι φάρσες του Πελετίδη!


Υπογράφεται εντός των επόμενων ημερών από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η απόφαση για τη μετεγκατάσταση 31 νοικοκυριών Ρομά που διαβιούν στο Δήμο Φαρσάλων, σε νέα έκταση που ανήκει στον Δήμο και παραχωρήθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. 



Στο πλαίσιο της μετεγκατάστασης στο νέο οικισμό και σε στεγαστικές συνθήκες που εγγυώνται τα θεμελιώδη δικαιώματα και προωθούν την αρμονική συμβίωση με το σύνολο του πληθυσμού, η ειδική γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά, σε συνεργασία με το Δήμο Φαρσάλων, διοργάνωσαν χθες Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, διαβούλευση με τον τοπικό πληθυσμό Ρομά, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Φαρσάλων, στις 6 μ.μ.

Παράλληλα, αξίζει να δούμε στην Πάτρα, πως αντιμετωπίζει παρόμοιο θέμα η δημοτική Αρχή.

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, είχε συνάντηση, το μεσημέρι στο Δημαρχείο,  με την Συντονιστική Επιτροπή Ανατολικού Διαμερίσματος για το θέμα των Ρομά. 'Οχι για την μετεγκατάστασή των Ρομά του Ρηγανόκαμπου σε οργανωμένο χώρο, που θα μπορούσε να προσφερθεί από τον Δήμο, αλλά για την μεταφορά τους με ευθύνη της Πολιτείας, ώστε ο Δήμος να υλοποιήσει το σχέδιό του για δημιουργία πάρκου. Το που θα πάνε οι άνθρωποι Ρομά, κανέναν ενδιαφέρον. Μόνον η δημιουργία πάρκου είναι το φλέγον ζήτημα για τον κ. Πελετίδη. 

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Πελεκούδας και υπηρεσιακοί παράγοντες. 

Επιστροφή στον Δήμο Φαρσάλων

Όσον αφορά το ζήτημα των Ρομά που μετεγκαθίστανται σε χώρο που προσέφερε ο Δήμος Φαρσάλων, ο οποίος δεν λογάριασε πολιτικό κόστος, όπως ο Δήμος Πατρέων, η διαβούλευση  που έγινε, εστίασε στους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας του συγκροτήματος κοινωνικής κατοικίας που έχει σχεδιαστεί από την ειδική γραμματεία Ρομά του Υπουργείου, με βάση τις αρχές της κοινωνικής ένταξης, της συμμετοχής του πληθυσμού σε δράσεις εκπαιδευτικής ενίσχυσης και προώθησης στην απασχόληση. Εντός του οικισμού, για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών θα λειτουργεί Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου, καθώς και Φορέας Διαχείρισης του οργανωμένου χώρου μετεγκατάστασης.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της υπουργού Θεανούς Φωτίου, η παρέμβαση θα πλαισιώνεται από εκπαιδευτικά προγράμματα για την υποστήριξη των μαθητών Ρομά, τμήματα για ενήλικες, καθώς και θερινά τμήματα, ενώ στον τομέα της απασχόλησης προωθούνται δράσεις για νέους ελεύθερους επαγγελματίες και νέες θέσεις εργασίας. Στον υφιστάμενο οικισμό θα γίνουν παρεμβάσεις στις υποδομές και αναπλάσεις πρασίνου.

Η μετεγκατάσταση στο Δήμο Φαρσάλων, εντάσσεται σε έναν πρώτο κύκλο παρόμοιων παρεμβάσεων σε δήμους της χώρας (Κατερίνη, Ρόδος, Αμπελόκηποι- Μενεμένη) και για την υλοποίησή της δεσμεύτηκε ποσό, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Για τους Ρομά του Ρηγανόκαμπου Πάτρας

Στο μεταξύ όσον αφορά τους Ρομά που διαβιούν στον Ρηγανόκαμπο Πάτρας, σε σχετική ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή αναφέρει τα εξής:

«Αρχικά ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Επιτροπή των κατοίκων για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα για την παραχώρηση στον Δήμο του πρώην σκουπιδότοπου στον Ρηγανόκαμπο για να προχωρήσει η δημιουργία του Ανατολικού Πάρκου της πόλης.

Κατά τις συναντήσεις με το Υπουργείο και με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου δεν υπήρξε καμία πρόοδος, αντίθετα διαπιστώθηκε στασιμότητα και ανακολουθία μεταξύ λόγων και έργων για το θέμα.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι μετά από αυτό ο Δήμος θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και θα προχωρήσει τον σχεδιασμό για την υλοποίηση του Ανατολικού Πάρκου.

Για το θέμα των Ρομά οι υπηρεσιακοί παράγοντες ενημέρωσαν ότι προχωρά το θέμα της λειτουργίας Παραρτήματος Ρομά το οποίο θα ασχολείται με δράσεις υποστήριξης για την ένταξής τους στην τοπική κοινωνία και με την εγκατάλειψη των παραπηγμάτων στον Ρηγανόκαμπο.
Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων».
_______________

Σημείωση του Istologiou G. Mosxou:  

Kαι επειδή ο Δήμαρχος Πατρέων διαπίστωσε στασιμότητα στο θέμα, αντί να προσφέρει χώρο από τα κτήματα που του ανήκουν ή να έρθει σε συζήτηση με  δημότες για εξεύρεση χώρου, προαναγγέλλει ότι θα προχωρήσει τις διαδικασίες για πάρκο στον Ρηγανόκαμπο!

Έτσι που λέμε, επαναστατικό δικαίω. Τώρα εάν υπάρξει σύγκρουση με τους Ρομά, δεν πειράζει αδελφέ. Λες και πρόκειται για ανθρώπους;

Αλλά βλέπεται άλλο τα Φάρσαλα κι άλλο οι φάρσες Πελετίδη, ενόψει εκλογών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: