ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Δηλώσεις Τσίπρα στη 2η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής



Η συνεργασία της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιορδανίας ενδυναμώνει τη στρατηγική για την προοπτική της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην έναρξη των εργασιών της 2ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής των τριών χωρών που πραγματοποιείται στο Αμμάν. 


Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον σταθεροποιητικό ρόλο της Ιορδανίας στις περιφερειακές εξελίξεις και παρατήρησε πως και οι τρεις χώρες έχουν να αντιμετωπίσουν κοινές προκλήσεις και μοιράζονται τις ίδιες θέσεις αρχών.
 
Για την Ελλάδα και την Κύπρο είπε ότι είναι οι πλησιέστερες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μπορούν να βοηθήσουν, καθώς δέχονται τις επιπτώσεις από το μεταναστευτικό/προσφυγικό.
Επισήμανε την ανάγκη κοινής αντιμετώπισης του μεταναστευτικού/προσφυγικού, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να υπάρξει στήριξη στον λαό της Συρίας.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί το στάτους κβο των Αγίων Τόπων στην Ιερουσαλήμ και να προστατευθούν και οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι. Επανέλαβε τη θέση για λύση στο μεσανατολικό με δύο κράτη, του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα Β΄, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας εξήρε τη συμβολή της Ιορδανίας και προσωπικά του βασιλιά στην αντιμετώπιση περιφερειακών προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: