ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ για ΚΕΕΛΠΝΟ: Ηθική αυτουργία Αδ. Γεωργιάδη

Σύμφωνα με ανάρτηση αποκλειστικού άρθρου του avgi.gr, hθική αυτουργία του Άδωνι Γεωργιάδη για το σκάνδαλο των προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, διαπιστώνει η πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής στο πόρισμά της, που παρουσιάζει αποκλειστικά το avgi.gr. Ολόκληρο το πόρισμα της Εξεταστικής.


Ηθική αυτουργία του Άδωνι Γεωργιάδη για το σκάνδαλο των προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, διαπιστώνει η πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής στο πόρισμά της, που παρουσιάζει αποκλειστικά το avgi.gr.

Έτσι καλεί την Δικαιοσύνη να ελέγξει ποινικά τον πρ. υπουργό Υγείας αναφέροντας χαρακτηριστικά στο πόρισμα, «κατά πιθανολόγηση επομένως η Επιτροπή μας ζητά να διερευνήσουν οι Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές το ενδεχόμενο να έχει τελέσει ο Α. Γεωργιάδης το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε όλα τα αδικήματα των διοικητικών υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ». Υπογραμμίζεται ότι ο Αδ. Γεωργιάδης είναι ο πρώτος υπουργός για τον οποίο ζητείται διερεύνηση ποινικών ευθυνών του για συγκεκριμένο αδίκημα.

Ακόμη η πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην υγεία ζητά την διερεύνηση ποινικών ευθυνών του πρ. υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου για την προμήθεια των θερμικών καμερών. Επισημαίνεται ότι η Επιτροπή προτείνει την διερεύνηση ποινικών ευθυνών για πολλά στελέχη και διοικητικούς υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ που «συλλειτούργησαν» με τους πολιτικούς τους προϊσταμένους.

Παραπομπή στη Δικαιοσύνη ζητά η πλειοψηφία της Εξεταστικής και για το συνέδριο που διοργάνωσε το 2014 η εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα. Επισημαίνει ότι για ένα συνέδριο τριών ημερών δόθηκαν χωρίς διεθνή διαγωνισμό πάνω από 580.000 ευρώ …

Το πόρισμά που παρουσιάζει αποκλειστικά η avgi.gr εστάλη νωρίς σήμερα το πρωί στα κόμματα προκειμένου να συζητηθεί αύριο στην συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής.

Ο Αδ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε την ηθική αυτουργία

Για τον Αδ. Γεωργιάδη και τις προσλήψεις στο υπουργικό γραφείο του μέσω του ΚΚΕΛΠΝΟ η Επιτροπή καταλήγει ότι «τα περιστατικά, που είτε κατέθεσε αυτούσια είτε επιβεβαίωσε ανεπιφύλακτα και ο Αδ. Γεωργιάδης ένορκα την Επιτροπή μας, ως σύνολο που μεταξύ τους υπάρχει αλληλεξάρτηση, συνάφεια και αλληλουχία, μπορούν κατά την άποψή μας και με πιθανολόγηση να συγκροτούν την ποινικοδικονομική έννοια των ενδείξεων (άρθρ. 178, 310 και 313 ΚΠΔ) για την τέλεση του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε όλα τα αδικήματα σε βάρος των διοικητικών υπαλλήλων, πλην των αδικημάτων σε βάρος της προέδρου κ. Κρεμαστινού για την οποία διατηρούμε πλείστες όσες αμφιβολίες για το αν συνδέεται με την επίδικη υπόθεση πρόσληψης και απασχόλησης των «23» εργαζομένων».

Βεβαίως η πλειοψηφία της Επιτροπής διευκρινίζει ότι «την ακριβή έκταση των ενδείξεων και τον πληρέστερο νομικό χαρακτηρισμό θα προσδώσουν  οι αρμόδιες Εισαγγελικές και Δικαστικές αρχές».

Οι «καυτές» θερμικές κάμερες

Για τον Δ. Αβραμόπουλο επισημαίνει ότι «εγείρονται σοβαρές υποψίες αναφορικά με το οικονομικό σκάνδαλο της αγοράς των θερμικών καμερών, υποψίες που έχουν την έννοια, τη σημασία και το εύρος των «ενδείξεων»  κατά την έννοια που αυτές διαγράφονται στον Κ.Π.Δ, και γι αυτό  πρέπει να διερευνηθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες όλων των παραπάνω προσώπων, καθώς και του πολιτικού προϊσταμένου  του ΚΕΕΛΠΝΟ την επίμαχη περίοδο, του υπουργού Υγείας Δημ. Αβραμόπουλου».

Τι θα ερευνήσει η Δικαιοσύνη

Συγκεκριμένα η πλειοψηφία της Εξεταστικής προτείνει:

1) Αγορά κτιρίου ΚΕΕΛΠΝΟ: «Για ένα κτήριο, με αντικειμενική αξία 3 εκ. να κοστίσει για το ελληνικό δημόσιο 17,5 εκ, ποσό που ελήφθη κατόπιν δανεισμού με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, και αυτό ήταν σε απόλυτη γνώση και του τότε αρμοδίου υπουργού κ. Αβραμόπουλου, όπως επανειλημμένα κατέθεσε ο ίδιος κ. Πιερουτσάκος (ανεξαρτήτως της τυχόν παραγραφής του βασικού υπουργικού αδικήματος της απιστίας). Για όλα αυτά πρέπει να «μιλήσει» και η δικαιοσύνη».

Ευθύνη του υπουργού για το δάνειο

2) Δάνειο 225 εκατ. ευρώ: «Υπάρχει λοιπόν και ευθύνη του αρμόδιου υπουργού, ανεξαρτήτως της τυχόν παραγραφής του βασικού υπουργικού αδικήματος της απιστίας σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 86 του Συντάγματος και του εφαρμοστικού του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλά για την ευθύνη αυτή πρέπει να γίνει έρευνα από την τακτική  δικαιοσύνη».

Μάλιστα η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι «οι πολιτικές ευθύνες για την υπέρμετρη χρέωση του Ελληνικού Δημοσίου με 225 εκατ. ευρώ είναι αυταπόδεικτη, τη στιγμή κατά την οποία θα μπορούσε η οικονομική επιβάρυνση να μην ξεπεράσει το 1/15 ή το πολύ το 1/10 του ποσού αυτού.  Όμως, πρέπει να ερευνηθεί εάν οι πράξεις και οι παραλείψεις αυτές έχουν και ποινικό ενδιαφέρον, λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι εάν διαπιστωθεί ότι αυτές ήταν παράνομες, τότε θα ομιλούμε όχι για πολιτικές αλλά για ποινικές ευθύνες (π.χ. απιστία περί την υπηρεσία). Εκείνο το οποίο είναι βέβαιο είναι η τεράστια ζημία του Ελληνικού Δημοσίου, αναζητείται εάν αυτή προέκυψε με παράνομες πράξεις ή παραλείψεις των αρμοδίων, προέδρου και διοικητικών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ, και του υπουργού υγείας».

3) Προμήθεια θερμικών καμερών: συγκροτείται «η έννοια των «ενδείξεων» τέλεσης από τον Ι. Πιερουτσάκο, τα μέλη του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας που συμμετείχε ex lege στο Δ.Σ. για την τήρηση της νομιμότητας, του ποινικού αδικήματος της απιστίας στην υπηρεσία (άρθρο 256 Π.Κ.), ενώ ηθικός αυτουργός τους θα μπορούσε κατά πιθανολόγηση να είναι ο τότε υπουργός υγείας που είχε και αυτός  ex lege την εποπτεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, ανεξαρτήτως της παραγραφής του».

4) Αντικαρκινικός έρανος: «Πρέπει να γίνει περαιτέρω διερεύνηση από την ποινική δικαιοσύνη».

5) Σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ – ΟΚΑΝΑ: «Πιθανολογείται  ότι έχουν τελεστεί τέτοια αδικήματα, και η εξειδίκευση αδικήματος και ενοχής, καθώς η εξατομίσκευσή τους αποτελεί έργο Δικαιοσύνης».

6) «Μαύρη τρύπα» ΚΕΕΛΠΝΟ ύψους 89 εκατ. ευρώ: «Οι αρμόδιοι και του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Υπουργού Υγείας, που είχε από το νόμο την εποπτεία του και είχαν πλήρη εικόνα των Απολογισμών αυτών, δεν έκαναν ούτε το ελάχιστο, δηλαδή να ζητήσουν είτε πλήρη και σε βάθος έρευνα, είτε εξηγήσεις  από τους αρμόδιους του ΚΕΕΛΠΝΟ που είχαν την ευθύνη της διαχείρισης και της σύνταξης των Απολογισμών.  Εν πάση περιπτώσει το λόγο θα έχει και  γι αυτό το ζήτημα η τακτική δικαιοσύνη».

7) Διαφημιστική δαπάνη ΚΕΕΛΠΝΟ: «Εγείρονται ΥΠΟΨΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ  Η ΑΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ως προς την κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης του ΚΕΕΛΠΝΟ», και γι’ αυτό «πρέπει να υπάρξει  Εισαγγελική έρευνα, που διαθέτει και τις αναγκαίες μεθόδους, μέσα και εργαλεία ελέγχου, αλλά και την ειδική γνώση και εμπειρία για να διαπιστώσει εάν έχουν τελεστεί και ποιες αξιόποινες πράξεις και παραλείψεις».
8) Συμβάσεις σίτισης και συντήρησης κτιρίου: «για τις Συμβάσεις αυτές ζητούμε τη διερεύνησή τους από τη δικαιοσύνη».
Η Επιτροπή ζητά ακόμη «να τύχουν δικαστικής διερεύνησης» και
-η υπόθεση  των Εικονικών Τιμολογίων που διαπίστωσε ο ΣΔΟΕ και βρίσκεται στο στάδιο κρίσης της υπόθεσης από Διοικητικά Δικαστήρια και αφορά υπόθεση 1,4 εκατομμυρίων ευρώ.
-η υπόθεση της Κατάτμησης Συμβάσεων.
-η υπόθεση «χορηγίας» προς την Μητρόπολη Καισαριανής με ποσό που προσέγγιζε το 1 εκατ. ευρώ, ενώ ο Μητροπολίτης Καισαριανής ήταν μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τέσσερα ερωτήματα για την σύζυγο του Γ. Στουρνάρα

9) E-Health Forum 2014: «Παρατηρούμε ότι ένα τριήμερο συνέδριο κόστισε 582.864,19, χωρίς να γίνει ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός», αναφέρει το πόρισμα, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία Mindwork της Λίνας Νικολοπούλου Στουρνάρα πήρε με απευθείας ανάθεση 315.609 ευρώ. Η Εξεταστική θέτει 4 ερωτήματα για τα οποία «τις απαντήσεις θα τις δώσει η δικαιοσύνη».

α) Ποιος είναι ο λόγος που προτιμήθηκε η σύναψη απευθείας σύμβασης με την εταιρεία Mindwork από το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ και όχι η διενέργεια ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας;

β) Συγκεντρώθηκαν ποσά και από ποίες εταιρείες   από τις χορηγίες του συνεδρίου και πως κατανεμήθηκαν;

γ) Το ότι ο τότε υπουργός Υγείας μεταβίβασε στο ΚΕΕΛΠΝΟ την διοργάνωση του συνεδρίου «e-health week» αποτέλεσε ή όχι λόγο απαλλαγής από την υποχρέωση προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού;
δ) Τηρήθηκαν οι διαδικασίες διαφάνειας ,δημοσιότητας και ίσης αντιμετώπισης στις προαναφερόμενες απ’ ευθείας αναθέσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια: