ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Στη Λισαβόνα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας


Στην Λισαβόνα βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Κογκρέσου της Ομάδας του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (Party of European Soscialists – PES) που θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για το ανώτατο όργανο  του  PES  που  καθορίζει τις πολιτικές κατευθυντήριες γραμμές  του Κόμματος.

Το  Κογκρέσο  PES συνεδριάζει υπό τον τίτλο  «Δίκαιη, Ελεύθερη, Βιώσιμη: η Προοδευτική Ευρώπη που θέλουμε», διαδικασία που  σηματοδοτεί  την  έναρξη  της  εκστρατείας  του  κόμματος  για  τις  Ευρωεκλογές  του 2019. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα εκλεγεί  ο  Κοινός Υποψήφιος (Spitzenkandidat) του PES που θα ηγηθεί της εκστρατείας για τις Ευρωεκλογές 2019 και θα είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας είναι ο μοναδικός Έλληνας απ’ την Ομάδα PES στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών –ως Αντιπρόεδρος της- που έχει δικαίωμα ψήφου στη διαδικασία η οποία αναμένεται να επικυρώσει την υποψηφιότητα του Φρανς Τίμερμανς.
Οι Περιφερειάρχες που ανήκουν στην Ομάδα  Ευρωπαίων Περιφερειών του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών συνέταξαν ένα Μανιφέστο, το οποίο συνυπογράφει και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και το οποίο απεστάλη στον Φρανς Τιμερμανς, Πρώτο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επικεφαλής Υποψήφιο (Spitzenkandidat) του PES.
Στο Μανιφέστο τονίζεται πως οι Περιφέρειες θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της ΕΕ, για τους τομείς στους οποίους έχουν αρμοδιότητες, ενώ οι Περιφερειάρχες  μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά στην ανάδειξη της  ευρωπαϊκής προστιθέμενης αξίας. 
Στο ίδιο κείμενο τονίζεται ότι «οι Περιφέρεις μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις προσεχείς Ευρωπαϊκές Εκλογές λόγω της εγγύτητάς τους στην κοινωνία, στην αξιοπιστία τους έναντι των πολιτών και, κυρίως, στην τεχνογνωσία και την εμπειρία τους στη διαχείριση ενός ευρέος φάσματος τομεακών πολιτικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: