ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Στην Μόσχα από σήμερα για αναθέρμανση σχέσεων



Με στόχο την πλήρη αποκατάσταση των πατροπαράδοτα καλών σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας που δοκιμάστηκαν το καλοκαίρι, ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη σήμερα το απόγευμα στη Μόσχα.


Αύριο Παρασκευή μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσσο Πρόεδρο στο Κρεμλίνο, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας. Έπειτα από την υπογραφή διμερών συμφωνιών -οι οποίες θα έχουν προετοιμαστεί από σήμερα στη Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή-, Αλ. Τσίπρας και Βλ. Πούτιν θα παραθέσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ενόψει των υψηλών επαφών του πρωθυπουργού, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος βρίσκεται ήδη από χθες στη Μόσχα. 

«Κύρια έμφαση θα δοθεί στις προοπτικές εμβάθυνσης της οικονομικής συνεργασίας, καθώς και στους τρόπους ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα αυτό» είπε ο Γ. Κατρούγκαλος.

Στο ερώτημα πώς η Αθήνα μπορεί να συμβάλει στην ομαλοποίηση των σχέσεων Ε.Ε. - Ρωσίας, ο Γ. Κατρούγκαλος είπε ότι «είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς ένα ευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας χωρίς τη Ρωσική Ομοσπονδία». 

Τέλος το νέο “αγκάθι” που αυτές τις ημέρες απασχολεί τις δύο χώρες, είναι η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Μόσχας και Λευκωσίας. Με την πρώτη να κατηγορεί την δεύτερη ότι έχει “παραδοθεί” στις ΗΠΑ και ότι αυτό θα έχει συνέπειες.

Χθες η εκπρόσωπος του Ρώσου Υπ.Εξ. δήλωσε ότι “περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της Κύπρου και η εμπλοκή του στην εφαρμογή σχεδίων των Αμερικανικών και του ΝΑΤΟ θα έχει αναπόφευκτα επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές συνέπειες για την ίδια την Κύπρο”.

Οι Υπ.Εξ. Ρωσίας και Κύπρου μίλησαν τηλεφωνικά αλλά η ένταση παραμένει. Τα επεισόδια μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου είναι αρκετά το τελευταίο διάστημα. Τον περασμένο μήνα ο Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο είχε εκφράσει την ενόχλησή του για το κλείσιμο τραπεζικών λογαριασμών και εταιρειών που ανήκαν σε Ρώσους με τον Υπουργό Οικονομικών να του απαντά τότε σε αυστηρή γλώσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: