ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Στο Καγκάδι, στα Σαγέικα και στο Ριόλο ο Ανδρ. Ριζούλης

 

Για τις καταστροφές - Το υπόλοιπο των οφειλών θα εξοφληθεί το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο 


O Ανδρέας Ριζούλης επισκέφθηκε το Σάββατο και την Κυριακή τις περιοχές της Δυτικής Αχαΐας που επλήγησαν πρόσφατα από το χαλάζι και την κακοκαιρία. 

 
Συναντήθηκε με παραγωγούς στο Καγκάδι, στα Σαγέικα και στο Ριόλο και διαπίστωσαν μαζί το μέγεθος των ζημιών σε καλλιέργειες από οπωροκηπευτικά και αμπέλια , ζημιές που σε ορισμένες αφορούν το 100% της καλλιεργήσιμης γης. 
 
Έγινε ακόμα συζήτηση με παραγωγούς σε σχέση με την καταβολή των αποζημίωσεων τους. Οι παραγωγοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για την έγκαιρη πιστοποίηση του μεγέθους των ζημιών από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ.
 
Σε επαφή που είχε ο Ανδρέας Ριζούλης με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρουμπέ γνωστοποιήθηκε ότι το υπόλοιπο των οφειλών από προηγούμενες καταστροφές σε ορισμένους παραγωγούς θα εξοφληθεί το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο ενώ μέχρι τον Ιανουάριο θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις από τις πρόσφατες καταστροφές.
 
Συζητήθηκαν ακόμα τρόποι ανακούφισης των πληγέντων σε σχέση με τις τρέχουσες οικονομικές τους υποχρεώσεις. Οι παραγωγοί εξάλλου διατύπωσαν προτάσεις ώστε η λειτουργία του ΕΛΓΑ να γίνει πιο αποτελεσματική τις οποίες και ο βουλευτής δεσμεύτηκε να διαβιβάσει και να προωθήσει αρμοδίως. 

Τη Δευτέρα το πρωί ο Ανδρέας Ριζούλης επισκέφθηκε το κατάστημα του ΕΛΓΑ στην Πάτρα και μίλησε με τον διευθυντή, μετέφερε τις ανησυχίες των αγροτών, ενημερώθηκε για το συνολικό πρόβλημα στην Αχαϊα και την Αιγιάλεια όπως και για την διαδικασία των αιτήσεων και των αποζημιώσεων. 

Ο διευθυντής του ΕΛΓΑ διαβεβαίωσε ότι μετά το πέρας των αιτήσεων τα αρμόδια κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα προβούν άμεσα στους απαιτούμενους ελέγχους για να πιστοποιηθούν οι ζημιές και έγκαιρα οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν για τις καταστροφές που υπέστησαν με τις σωστές διαδικασίες. 
Δημοσίευση σχολίου