ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Ιδιαιτέρως ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση στο νησί

Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες, πέντε εκ των οποίων σοβαρά, είναι ο τραγικός απολογισμός του ισχυρότατου σεισμού στην Κω που σημειώθηκε στις 1:31 την ωύχτα και ήταν 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.



Φονικός σεισμός
τη νύχτα στην Κω

ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ, ΑΡΚΕΤΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ. - ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΛΟΓΩ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ


Ιδιαιτέρως ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση στο νησί της Κω μετά την σεισμική δόνηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα και προκάλεσε αρκετά προβλήματα.

Η ζωή στο νησί κινείται στους φυσιολογικούς ρυθμούς, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές μετασεισμικές δονήσεις κάποιες εκ των οποίων γίνονται ακόμη αισθητές.

Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο λιμάνι του νησιού, λόγω ζημιών που έχουν προκληθεί και που το έχουν κάνει μη λειτουργικό.

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο θυμάτων

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο θυμάτων εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, ανοίγοντας τη συνέντευξη που έδωσαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, προκειμένου να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους για την κατάσταση που επικρατεί στην Κω μετά τον σεισμό των 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι οι υποδομές του νησιού βρίσκονται σε καλή κατάσταση εκτός από το λιμάνι

Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες

Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες, πέντε εκ των οποίων σοβαρά, είναι ο τραγικός απολογισμός του ισχυρότατου σεισμού στην Κω που σημειώθηκε στις 1:31 π.μ. και ήταν 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Τις πληροφορίες για τους δύο νεκρούς επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα θύμα είναι Τούρκος 39 ετών και το δεύτερο Σουηδός, 27 ετών.

Τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν με σινούκ στην Κρήτη και νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.Μεταξύ των κτιρίων που κατέρρευσαν είναι το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Νικολάου και Τμήμα του Μουσουλμανικού Τεμένους στην πλ. Ελευθερίας. 

Από παλίρροια και άμπωτη στο λιμάνι της Κω κινδύνευσαν σκάφη, ενώ σοβαρές ρηγματώσεις σημειώθηκαν στην προβλήτα όλου του εσωτερικού λιμανιού.Στην Κω με αεροσκάφος C-130 έφθασαν το πρωί οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Υποδομών Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μαζί με τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό. Στο νησί αναμένεται επίσης δύναμη από την 1η ΕΜΑΚ με 15 άτομα και δύο σκύλους καθώς και κλιμάκιο μηχανικών.

Τηλεφώνημα από τον πρόεδρο  Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
 
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, πρόεδρος Γιούνκερ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, καθώς και τη συμπαράσταση της Επιτροπής προς την Ελλάδα για τον σεισμό που έπληξε την Κω.

Επιπλέον, ο πρόεδρος Γιούνκερ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την ετοιμότητα της Επιτροπής να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο προκειμένου να υποστηρίξει τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.

Συνέχεια του γνωστού σεισμικού ρήγματος

Συνέχεια του γνωστού σεισμικού ρήγματος στα παράλια της Μικράς Ασίας είναι το ρήγμα που προκάλεσε τον σεισμό στην Κω, σύμφωνα με ανακοίνωση της ερευνητικής ομάδας Γεωλογίας των σεισμών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), που δημοσιοποίησε ο καθηγητής Γεωλογίας του ΑΠΘ, Σπύρος Παυλίδης.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «το ρήγμα που προκάλεσε τον σεισμό (Μ=6.6) της Κω-Αλικαρνασσού (Bodrum) της 21ης Ιουλίου 2017, αποτελεί συνέχεια του γνωστού χαρτογραφημένου στην ξηρά των παραλίων της Μ. Ασίας ρήγματος Akyaka-Gokova της περιφέρειας Μούγλα (Mugla)».

Βλάβες σε αρκετά μνημεία και σε αρχαιολογικούς χώρους

Βλάβες σε αρκετά μνημεία και σε αρχαιολογικούς χώρους της πόλης της Κω εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου, διαπίστωσε το κλιμάκιο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που έφτασε στο νησί της Κω σήμερα το πρωί. Το επιτελείο του ΥΠΠΟΑ βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) καθώς και με την Περιφέρεια, με τις Δημοτικές Αρχές καθώς και με τον πρόεδρο του Βακούφ της Κω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: