ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Αυτόματη επιστροφή φόρων και θα ωφεληθούν χιλιάδες

Ενώ από την αυτόματη επιστροφή των φόρων θα ωφεληθούν χιλιάδες φορολογούμενοι, δεν δημιουργείται πρόβλημα στον προϋπολογισμό.

Άμεσα έως 10 χιλ.
ευρώ ανά άτομο

ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ, ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ. - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Ε&ΕΣ ΠΑΤΡΩΝ

Με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στις επόμενες ημέρες στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών θα προσδιορίζει νέο πλαίσιο στο οποίο ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων και ο ΦΠΑ θα επιστρέφονται με αυτόματες διαδικασίες και χωρίς έλεγχο για ποσά ως και 10.000 ευρώ. Οι επιστροφές εξπρές προς επιχειρήσεις και επαγγελματίες αναμένεται να αρχίσουν αμέσως μετά την ψήφιση της ρύθμισης στη Βουλή.
Παράλληλα  έπειτα από τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού σχετικά με τον σχεδιασμό νομοθετικής ρύθμισης για τη διαγραφή χρεών προς τις Δ.Ο.Υ. που δημιουργήθηκαν από νοσηλεία ανασφάλιστων, ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών απέστειλε στον Υπουργό σχετική επιστολή σύμφωνα με την οποία τονίζει τη σπουδαιότητα της εν λόγω νομοθετικής ρύθμισης. 
Επ΄αυτού ο πρόεδρος του Ε&ΕΣ Πατρών απέστειλε επιστολή στο υπουργείο στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: 
«Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις σας,  σχεδιάζεται από το Υπουργείο Υγείας νομοθετική ρύθμιση με την οποία προβλέπεται διαγραφή χρεών προς την Εφορία που δημιουργήθηκαν από νοσηλεία ανασφάλιστων ασθενών πριν από το 2015, κόστους 28.000.000 ευρώ. Επιπλέον, αναφέρατε ότι 150.000.000 ευρώ «πάγωσαν» με ενέργειες της κυβέρνησης και δεν μεταφέρθηκαν στις Δ.Ο.Υ.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελούσε πάγιο αίτημα του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών. Μάλιστα για το χρονικό διάστημα μέχρι και το 2015  μας απασχόλησε έντονα εξαιτίας της τεράστιας ταλαιπωρίας των συναδέλφων στα νοσοκομειακά ιδρύματα, οι οποίοι πέρα από τα προβλήματα υγείας που καλούνταν να αντιμετωπίσουν ήρθαν αντιμέτωποι και με χρέη νοσηλείας  εφόσον  έμειναν ανασφάλιστοι ως απόρροια της οικονομικής κρίσης λόγω των μνημονίων που έπληξαν τη χώρα μας».
Πέραν των παραπάνω, στόχος του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι τους επόμενους μήνες να επιταχυνθεί η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του κράτους προς τους φορολογούμενους, μέρος των οποίων είναι οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων. 
Κεντρική επιδίωξη είναι σε ένα χρόνο από σήμερα, τον Αύγουστο του 2018 το υπουργείο Οικονομικών να μην έχει «στοκ» εκκρεμών επιστροφών φόρων για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών.
Άλλωστε η επιτάχυνση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του κράτους προς τους ιδιώτες προβλέπεται και στην συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα η οποία εγκρίθηκε από τον ΕΣΜ την Παρασκευή. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται δύο υποδόσεις των 800 εκατ. ευρώ η κάθε μία που προορίζονται για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες και η εκταμίευσή τους συνδέεται με συγκεκριμένες προϋποθέσεις σε ότι αφορά τον ρυθμό αποπληρωμής τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής επιστροφές φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων έως 10.000 ευρώ αφορούν το 90% των περιπτώσεων και το 1,24% του συνολικού ποσού των επιστροφών της κατηγορίας αυτής. 
Από το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν περισσότερες από 4.500 επιχειρήσεις. Στο ΦΠΑ εκκρεμείς επιστροφές ως 10.000 ευρώ αφορούν σε πλήθος (επιχειρήσεων και επαγγελματιών) το 35% του συνόλου και το 4,5 τοις χιλίοις στο συνολικό ποσό. Έτσι ενώ από την αυτόματη επιστροφή των φόρων θα ωφεληθούν χιλιάδες φορολογούμενοι, δεν δημιουργείται πρόβλημα στον προϋπολογισμό.
Σημειώνεται ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το Μάιο οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων προς όλες τις κατηγορίες των φορολογούμενων ανέρχονταν σε 1,2 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-avgi.gr-Istologio G. Mosxou
Δημοσίευση σχολίου