ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Στόχος μας είναι να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις



Ο Πρόεδρος Γ. Ρώρος μίλησε απόψε στον Εμπορικό Σύλλογο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό που θα ξεκινήσει στις 4 Αυγούστου 2017, και καθώς δεν έχει εφαρμοσθεί ξανά στη χώρα μας, είναι φυσικό  όπως σε κάθε νέα διαδικασία συμβαίνει, να υπάρξει σειρά προβλημάτων, είπε. Αλλά στοχος του Ε&ΕΣ Πατρών είναι να ενταχθούνόσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις!


O Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών πραγματοποίησε σήμερα ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Εξωδικαστικός Μηχανισμός & Κόκκινα Δάνεια»
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ε&ΕΣΠ (πλατεία Γεωργίου Α΄25, 1ος όροφος) λόγω της επικείμενης έναρξης της διαδικασίας του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, από τις 3 Αυγούστου 2017.
Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής και Νομικός Σύμβουλος της ΕΣΕΕ κ. Αντώνης Μέγγουλης, ο οποίος ανέλυσε βήμα προς βήμα τη διαδικασία που απαιτείται, ενώ διενεμήθη και ενημερωτικό υλικό.
Στην εκδήλωση κλήθηκαν πέρα από τους οι 20 Συντονιστές – Διαμεσολαβητές όλοι οι Διαμεσολαβητές από το Μητρώο Συντονιστών του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι έχουν εκπαιδευθεί πάνω στη συγκεκριμένη διαδικασία.
Παράλληλα θα ακολουθούσανπαρεμβάσεις από:
1.  Τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση (μέσω skype)
2.  Τον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών.

Κατά την προσφώνησή του ο Πρόεδρος του Ε&ΕΣ Πατρών Γιώργος Ρώρος, αναλυτικότερα ανέφερε: 

«Κυρίες & Κύριοι,
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σας καλωσορίζω στη σημερινή μας εκδήλωση που σαν στόχο έχει την ενημέρωση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και τα «κόκκινα δάνεια».
Αγαπητοί φίλοι, στον έβδομο χρόνο μνημονίων έχουμε σαν αποτέλεσμα μέσα από τις αναποτελεσματικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν, οικονομία σε ύφεση, ανεργία και λουκέτα.
Από το 2012 ζητούσαμε επίμονα, τόσο η ΕΣΕΕ όσο και οι Εμπορικοί Σύλλογοι να δοθεί δεύτερη ευκαιρία όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, στις επιχειρήσεις, λόγω κρίσης, για να ρυθμίσουμε τα χρέη μας, ώστε η επόμενη ημέρα να βρει όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις «όρθιες».
Οι 100 δόσεις ψηφίστηκαν το 2015, ο εξωδικαστικός μηχανισμός το 2017 μαζί με τις 120 δόσεις.
Φυσικά δεν είναι μόνο αυτά τα προβλήματα του εμπορίου.
Η προθεσμία για την εγκατάσταση μηχανημάτων POS εκπνέει σε 10 ημέρες ενώ ο ακατάσχετος λογαριασμός παραμένει ακόμα ζητούμενο.
Το εμπόριο δεν ζητά ούτε εξαιρέσεις, ούτε παρατάσεις.
Ζητά από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και την Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών, εφόσον οι τράπεζες δεν είναι συνεπείς ως προς την εμπρόθεσμη παράδοση των μηχανημάτων, να μην τιμωρούνται οι επιχειρηματίες που ενώ έχουν καταθέσει αίτηση στην τράπεζα εμπρόθεσμα, εν τέλει χωρίς δική τους υπαιτιότητα, δεν παρέλαβαν το μηχάνημα εντός του Ιουλίου.
Πάγια θέση μας είναι η διασφάλιση της Κυριακάτικης Αργίας.
Εκφράσαμε την αντίθεσή μας στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και την Κυριακή 16/7 δώσαμε άλλη μία μάχη.
Τέλος, επειδή το περιβάλλον στον δυτικό άξονα αλλάζει με την παράδοση της Ολυμπίας και Ιονίας Οδού πιστεύουμε ότι με την εκκίνηση της Πατρών – Πύργου – Τσακώνας και τον σιδηρόδρομο, η Πάτρα θα βρεθεί με το λιμάνι της και μάλιστα με το εμπορικό, κομβικό διαμετακομιστικό κέντρο. Θα είναι μία πόλη συνάντησης 3 μεγάλων οδικών αξόνων με σιδηρόδρομο και λιμάνι στραμμένο στη Δύση. Γνωρίζουμε ότι όλα αυτά απαιτούν επιμονή, υπομονή, αγώνες και αποφασιστικότητα.
Η δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρών Επιχειρήσεων Ειδικού Σκοπού στα πλαίσια δημιουργίας της Αναπτυξιακής Τράπεζας με εγγυοδοτικές και χρηματοδοτικές δυνατότητες καθώς και χαμηλόποσα δάνεια για τις Μικρές και Πολύ Μικρές επιχειρήσεις, είναι  πρότασή μας για να μπορέσουμε επιλύσουμε τα προβλήματα ρευστότητας.   
Στην κατεύθυνση αυτή μπορούν να αξιοποιηθούν οι δομές των συνεταιριστικών τραπεζών ή να παίξει αυτόν τον ρόλο το ΕΤΕΑΝ με αντίστοιχη μετατροπή του σκοπού του.
Ο εξωδικαστικός μηχανισμός θα ξεκινήσει στις 4 Αυγούστου 2017,  δεν έχει εφαρμοσθεί ξανά στη χώρα μας και όπως κάθε νέα διαδικασία θα έχει σειρά προβλημάτων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε γιατί στόχος μας είναι να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις.
Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, η ΕΣΕΕ, το συνδικαλιστικό μας κίνημα, η ομάδα που έχει συσταθεί «ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΑΖΙ» θα είναι αρωγός σε κάθε πρόβλημά μας. Η ομάδα αυτή όπως γνωρίζετε, παρείχε και παρέχει δωρεάν πληροφορίες και στήριξη για το ασφαλιστικό, για οικονομικά, νομικά, τεχνικά θέματα καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας 4ετίας.
Αγαπητοί φίλοι, γνωρίζουμε τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις αγωνίες, το τοπίο της κοινωνίας, της επιχειρηματικότητας. Όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να σταθούμε  και να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια και με το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας σε όφελος της κοινωνίας και των Μικρών Επιχειρήσεων».


Δεν υπάρχουν σχόλια: