ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Πάρτο Αλλιώς



Του Ντίνου Βγενόπουλου
·        Τσίπρας : «Μπορούμε τώρα να πούμε με βεβαιότητα ότι η οικονομία είναι σε ανοδική τροχιά... Αργά-αργά, αυτό που κανείς δεν πίστευε πως θα συμβεί, θα συμβεί. Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση... και στο τέλος θα κριθούμε»
·        Και όχι από τη …δικαιοσύνη όπως κάποιοι άλλοι…

·        Ένας σκύλος έκλαιγε συνέχεια  όταν η οικογένεια που τον φιλοξενούσε τον άφησε σε ένα καταφύγιο ζώων.
·        Ευτυχώς που δεν έπεσε στα χέρια του Αυγενάκη –του Βουλευτή της Ν.Δ – ο οποίος πρότεινε θανάτωση των αδέσποτων.
·         Γιατί Μόνο τα σκυλιά κ. Βουλευτά;…
·        Ο γιός του Κουφοντίνα Έκτορας στο Κώστα Μπακογιάννη : «Κώστα αν ο γιος μου καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον γιο σου θα τον είχα αποκληρώσει πρώτα εγώ. Κενά και υποκριτικά ευχολόγια, την στιγμή που αυτή η οικογένεια(σου) παρεμβαίνει στην “δικαιοσύνη" δηλώνοντας ευθαρσώς: "Κανένας νόμος δεν θα βγάλει έξω τον Κουφοντίνα”. Αυτά επί της βεντέτας. Πολιτικά μιλώντας, θα μας χωρίζει πάντα ούτως ή άλλως η άβυσσος των ταξικών μας θέσεων. Διδαχθείτε τουλάχιστον όμως λιγάκι τακτ από τους παραδοσιακούς εσωκομματικούς σας αντιπάλους.
·        Η «αγία οικογένεια» έχει δικούς  της κανόνες , άγραφους…
·        Ο Αίντε φεύγει από τον ΟΗΕ , θα είναι υποψήφιος στις Νορβηγικές εκλογές
·        Άιντε στο καλό και με την… ήττα …
·        Η   απλήρωτη εργασία δεν είναι …βλαπτική  για τους εργαζόμενους
·        Η Επίσχεση εργασίας είναι βλαπτική για τους εργοδότες
·        Έρχονται
·         Η κατάργηση της απεργίας
·        Της ελευθερίας
·        Της γνώμης
·        Όλοι να τρώνε δίκιο δεν είναι …
·        Θεία τάξις…
·        Και ο ένας που λέει ΣΤΟΠ είναι πολλοί…
·        Χρήστος Τζανερρίκος, Αρεοπαγίτης
·        Χαράλαμπος Μαυρίδης, Εφέτης
·        Ευάγγελος Κασαλιάς, Εισαγγελέας Εφετών
·        Χρήστος Παπαδήμας, Πρωτοδίκης
·        Σταματίας Γκαρά - Δημουλέα, Ειρηνοδίκης
·        Με θλίψη παρακολουθούμε, ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα όσα γράφει (και δεν πράττει) το δήθεν ενωτικό Προεδρείο της Ένωσής μας, με αποκορύφωμα το δελτίο τύπου, που εξέδωσε σήμερα το Γραφείο Τύπου, με ύφος που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζει σε Ένωση Δικαστικών Λειτουργών και Εισαγγελέων, το οποίο εκδόθηκε ερήμην μας και, φυσικά, δεν συνυπογράφουμε, με αφορμή το οποίο ξέσπασε έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Στο σημείο που έχουν φθάσει τα πράγματα, είμαστε υποχρεωμένοι, με αίσθημα ευθύνης απέναντι, πρωτίστως, στους συναδέλφους, να υπενθυμίσουμε στο Προεδρείο ότι σκοπός του είναι να υπερασπίζεται αποτελεσματικά το κύρος της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της απέναντι σε όποιον προσπαθεί να το τρώσει, εμπεδώνοντας το σεβασμό και την εμπιστοσύνη όλων στη Δικαστική Λειτουργία και όχι να γίνεται μέρος του πολιτικού προβλήματος της Χώρας, όπως στην προκειμένη περίπτωση. Οι ανεπίτρεπτες ευθείες βολές, που δέχθηκε, ως μη όφειλε, τις τελευταίες ημέρες η Δικαιοσύνη από κυβερνητικούς και άλλους γραφικούς πλέον παράγοντες, με αφορμή συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις και δη ανωτάτων Δικαστηρίων της Χώρας, δεν νομιμοποιούν το Προεδρείο της Ένωσης να υπερβαίνει τον προαναφερόμενο σκοπό του και να θέτει τη Δικαστική Λειτουργία στο μέσο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης. Έχουμε θέσει πολλές φορές μέχρι σήμερα το Προεδρείο προ των ευθυνών του, πλην όμως η αυταπόδεικτη ανεπάρκειά του δεν του επιτρέπει να αντιληφθεί ότι η Ένωσή μας πρέπει ν΄ αποτελεί φωνή σύνεσης, σοβαρότητας και σωφροσύνης, με αποφυγή ακραίων και υπερβολικών δηλώσεων (Τουρκία και Πολωνία), όπως εν προκειμένω, με αποτέλεσμα να έχει εκπέσει του σεβασμού όλων.
·        Καλούμε το Προεδρείο της Ένωσής μας, έστω και τώρα, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και του σκοπού του, υπερασπιζόμενο, ως έχει καθήκον, στο ακέραιο το κύρος της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της, με πειστικά επιχειρήματα, ευπρέπεια και ήθος χωρίς να μετέρχεται ύφος και φρασεολογία απάδουσα και κατώτερη του κύρους της και του θεσμού που εκπροσωπεί…
·        «Realnews» : Προς τι η ολομέτωπη επίθεση στη Δικαιοσύνη; Εκτιμάτε, όντως, ότι δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση; Ότι, π.χ., σας εμποδίζει να κυβερνήσετε, όπως τονίζουν στελέχη σας;
·        Σκουρλέτης: Μήπως το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί ορισμένοι κύκλοι της δικαιοσύνης κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και υπερβαίνουν τα όρια της εξουσίας τους; Το σκηνικό σήμερα δεν διαμορφώνεται από τη μια με το πολιτικό σύστημα με τις παθογένειες του και από την άλλη τη δικαστική εξουσία, η οποία λειτουργεί άψογα. Πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν παντού. Το σίγουρο είναι πως κινείς δεν είναι υπεράνω κριτικής, προφανώς και η δικαστική εξουσία. Με απόλυτο σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών, πρέπει ο καθένας να κινείται εντός των συνταγματικών ορίων του.
·        H απορία είναι πως την «πατάτε» έτσι εύκολα την πεπονόφλουδα που σας πατάνε;
·        Το επαναλαμβάνω….
·        Το νου σας …ρεμάλια…
·        Κατάινεν: «Mπαίνουμε σε μία καινούρια, πιο θετική εποχή, με τη σταθερότητα και την εμπιστοσύνη να επιστρέφουν στην Ελλάδα»
·        Μετά την… κατάιντια που μας ρίξατε…
·        Τα τρομοκρατικά χτυπήματα των τελευταίων μηνών στη Μεγάλη Βρετανία στοίχισαν τη ζωή σε συνολικά 36 ανθρώπους. Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά έπληξαν το Λονδίνο, η τουριστική κίνηση γνωρίζει το τελευταίο διάστημα πρωτοφανή άνθηση. Τα τελευταία στοιχεία μιλούν για αύξηση των τουριστών κατά 42% τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2016. Το πρώτο τρίμηνο του 2017 οι τουρίστες στη βρετανική πρωτεύουσα ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 4,5 εκατομμύρια. 
·        Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες…
·        Ο  Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, καθώς οξύνεται η ένταση μεταξύ των δύο συμμάχων στο ΝΑΤΟ: Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Θέτει σε κίνδυνο μια εταιρική σχέση αιώνων.  Είναι δραματικό, καθώς πραγματικά υπάρχουν πολλά που μας συνδέουν, όμως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μας εκβιάζουν».
·        Αυτός ο ρόλος –του εκβιαστή- σας ανήκει…
·        Σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ ΠΟΕΔΗΝ και συνδικαλιστών δικαστών στην αντικυβερνητική προπαγάνδα…
·        Τα φορεία παρατεταγμένα…
·        Και οι εντατικές σε ετοιμότητα…
·        Τσιπρας: «Εάν βγεις στο δρόμο και ρωτήσεις για αυτήν την κυβέρνηση, πολλοί θα μπορούσαν να πουν ότι είμαστε ‘ψεύτες’, αλλά κανείς δεν θα πει ότι είμαστε διεφθαρμένοι ή ανέντιμοι ή βάλαμε το χέρι μας στο δοχείο με το μέλι».
·        Λαφαζάνης: Δεν περιέγραψα ποτέ, όπως ισχυρίζεται η ΝΔ, κανένα σχέδιο της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του Τσίπρα και της ομάδας του, για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. Και δεν μπορούσα να περιγράψω ένα τέτοιο σχέδιο, γιατί απλούστατα ποτέ δεν υπήρξε. Αντίθετα, προσωπικά πρότεινα και πάσχιζα να υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη και μάλιστα να το εννοεί και να το εφαρμόσει, ως τη μόνη επιλογή για να προωθήσει τις εκλογικές δεσμεύσεις του και να καταργήσει μνημόνια και λιτότητα, θέτοντας την χώρα σε τροχιά κυριαρχίας και ανάπτυξης.
·        Παναγιώτη, τους χαλάς τη βαρουφακειάδα…
·        Και πως θα πορευτούν…
·        Και ας κλείσουμε με το καθημερινό μας καλαμπούρι
·        Ευάγγελος Βενιζέλος. «Το απώτερο πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης είναι ο ευτελισμός του ίδιου του Συντάγματος μέσα από την καταστρατήγηση της αναθεωρητικής διαδικασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: