ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Αυτοκτόνησε εργαζόμενη στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη»

 
Η 42χρονη ήταν απλήρωτη επί 15 μήνες, γεγονός που φέρεται να συνδέεται άμεσα με τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή της. 


Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση της αυτοκτονίας μιας 42χρονης γυναίκας από τα Γιαννιτσά, που εργαζόταν στις επιχειρήσεις Καρυπίδη, πρώην Αρβανιτίδη.

Η 42χρονη ήταν απλήρωτη επί 15 μήνες, γεγονός που φέρεται να συνδέεται άμεσα με τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή της.

 

Ανδρέας Νεφελούδης
πριν από 20 ώρες
Αυτοκτονια εγκλωβισμενης εργαζομενης του Καρυπιδη στα Γιαννιτσα, ηταν 15 μηνες απληρωτη. Ακουει κανεις εισαγγελέας; 15 μηνες απληρωτη. 170 μηνυσεις εχουν υποβληθει σε βατος του Καρυπιδη. Καμμια αντιδραση. Οι εργαζομενοι απληρωτοι κσι ο τυπος κυκλοφορει ελευθερος, " επενδυει" αλλου και να τα αποτελεσματα. Δικαιοσυνη ακους; Ειναι τελικα η οφειλη δεδουλευμενων αποδοχων βλαπτικη μεταβολη κυριοι αδεκαστοι. Τι λετε τωρα; Δικαιοσυνη ακους;


Με αφορμή την τραγική είδηση, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδ. Νεφελούδης υπενθύμισε μέσω facebook ότι έχουν ήδη γίνει 170 μηνύσεις κατά της εργοδοσίας και εξαπέλυσε τα πυρά του στη Δικαιοσύνη με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου ότι η μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών του μισθωτού, έστω και μακροχρόνια, δεν αρκεί από μόνη της να θεμελιώσει την έννοια της «βλαπτικής μεταβολής» των όρων της σύμβασης εργασίας του.

Επίσης, στις αρχές του 2017 καταβλήθηκε από το υπουργείο στους λογαριασμούς των εργαζομένων το έκτακτο βοήθημα των 1.000 ευρώ, το οποίο, ωστόσο, αποτελεί «σταγόνα στον ωκεανό». 

Την ίδια στιγμή, ο εργοδότης, συνεχίζει να έχει επιχειρηματική δραστηριότητα επενδύοντας εκατομμύρια ευρώ στην «ΠΑΕ Άρης» της Θεσσαλονίκης, της οποίας είναι πρόεδρος ενώ συνεχίζει να διατηρεί την «Καρυπίδης Pallets». Στα τέλη του προηγούμενου έτους, το υπουργείο Εργασίας είχε ζητήσει, όπως θυμίζει ο Ανδ. Νεφελούδης, την διερεύνηση από δημόσιες αρχές για το πώς βρίσκονται πόροι για την πληρωμή άλλων εργαζομένων του ομίλου τη στιγμή που οι εκπρόσωποι της εταιρείας δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν χρήματα στην «Καρυπίδης» για πληρωμή έστω του δώρου στους απλήρωτους εργαζόμενους των super market.

«Η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά η Διοίκηση του Πανελλαδικού Σωματείου των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη», εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια της 42χρονης για τον άδικο χαμό της.

“O θάνατος της συναδέλφισσας,  είναι αποτέλεσμα αυτού του βάρβαρου συστήματος. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση και οι προηγούμενες που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο και οδηγούν σε απελπισία τους εργαζόμενους. Είναι αποτέλεσμα του αδιεξόδου στο οποίο έχουμε βρεθεί για πάνω από 1,5 χρόνο οι εργαζόμενοι της Καρυπίδης με την απληρωσιά, με το να βρισκόμαστε ανάμεσα στην ανεργία και την ομηρία από μέρους της επιχείρησης, με τον εμπαιγμό από την κυβέρνηση ότι έκανε τα πάντα για να μας «σώσει». Δεν πήρε μέτρα προστασίας για εμάς, τους 1400 εργαζόμενους, αφού πλέον ούτε το πενιχρό επίδομα επίσχεσης παίρνουμε, ούτε επίδομα ανεργίας δικαιούμαστε. Επιπλέον, δεν τηρήθηκε Π.Δ. για τη διαδοχή, ώστε να μη πεταχτούμε στην ανεργία.

Κανένας εργαζόμενος να μη μένει μόνος του. Τα προβλήματα που βιώνουμε είναι κοινά και κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας για να τα αντιπαλέψουμε. Με ταξική αλληλεγγύη και ανυποχώρητο αγώνα να χτυπήσουμε την αιτία που προκαλεί όλα τα προβλήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, το άγχος για την επιβίωση. Η αιτία αυτή είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που ωφελεί του λίγους και χτυπάει εμάς, τους πολλούς”.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: