ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Ο κ. Σημίτης δεν είχε ιδέα για τις δράσεις Τσοχατζόπουλου


«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Την ηθική μάχη της κάθαρσης, της δικαίωσης, της δικαιοσύνης δεν την τελειώσαμε ακόμα.Τη δίνουμε και θα τα καταφέρουμε» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.



Έβλεπε τις μίζες να περνούν

Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΛΙΤΕΥΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ. «ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΤΕ; ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ». «ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ, ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, ΤΗΝ SIEMENS., ΤΟ C4I»

Την «ηθική και πολιτική καταδίκη της πρακτικής ενός συστήματος που έχει καταγραφεί στη συνείδηση των πολιτών ως η αιτία της κατάρρευσης», επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του στη  Βουλή κατά την συζήτηση για την παραπομπή στη Δικαιοσύνη του Γιάννου Παπαντωνίου. Ο πρωθυπουργός επέκρινε την σχεδιασμένη απουσία από την συζήτηση τόσο του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η κριτική που έκανε ο Αλ. Τσίπρας στην περίοδο Σημίτη.

«Ήταν ο πρωθυπουργός που έβλεπε τις μίζες με τα εκατομμύρια των ευρώ να περνούν δίπλα του. Δεν είχε ιδέα για τις πράξεις του Τσοχατζόπουλου, του Παπαντωνίου, για τις σακούλες του Τσουκάτου, τις μίζες στους εξοπλισμούς, την SIEMENS., το C4I», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας. «Ήταν εποχή βαθιάς ηθικής απαξίωσης, αμοραλισμού και κατάρρευσης κάθε ηθικής αξίας. Ήταν η εποχή που προμήνυε όλα όσα θα ερχόντουσαν το επόμενο διάστημα», πρόσθεσε.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός υπενθύμισε την κριτική που ασκούσε από εκείνη την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ. «Τότε κάποιοι με ασήμαντες δυνάμεις στη Βουλή ακούσαμε έντονη κριτική και ως μάντεις κακών έλεγαν ότι όσα εσείς τα θεωρούσατε επιτυχίες είναι οι άνεμοι που σπέρνονται και θα γίνουν θύελλες», είπε και πρόσθεσε: «τότε όποια φωνή έβγαινε κριτικά στην κυρίαρχη άποψη ήταν ιδεοληπτική και περιθωριακή. Βλέπετε η πολιτική ελίτ της περιόδου δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με αυτά, έπρεπε να ντηλάρει και να ξεπλένει μίζες».

Ακόμη ο Αλ. Τσίπρας στηλίτευσε την απουσία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη Βουλή. «Εσείς δεν μας είπατε ότι επιστρέψατε; Πού είστε τώρα; Πού είναι τα στελέχη της χρυσής περιόδου. Άκουσα την Γεννηματά να μιλά για στοχοποίηση και σκευωρία ενάντια στον πρωθυπουργό που μας έβαλε στο ευρώ.», είπε και επεσήμανε ότι «είναι επιλογή σας να στήσετε την παράταξή σας στα ίδια πρόσωπα που σας έφεραν εδώ. Όμως τουλάχιστον μην το βάζετε στα πόδια. Να είστε εδώ».

Για την απουσία του Κ. Μητσοτάκη ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι είναι «εύλογη και κατανοητή». «Άλλωστε κάθε φορά που συζητάμε στη Βουλή υποθέσεις πραγματικής διαφθοράς που αποτελούν στην συνείδηση της κοινωνίας μία από τις αιτίες της κρίσης, επιλέγει είτε να απουσιάζει είτε να πετά την μπάλα στην εξέδρα», τόνισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως για τη ΝΔ «μόνο ένα πράγμα υπήρξε: το γεγονός ότι κάποιος ισοβίτης τηλεφώνησε στον υπουργό Άμυνας για υπόθεση ναρκωτικών και εκείνος τον παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη. Όλα τα άλλα, ο χορός των μιζών και των σκανδάλων δεν υπήρξε».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική Επιτροπή για το Noor1 αποτελεί «αντιπερισπασμό» και ξεκαθάρισε ότι «σ’ αυτό το παιχνίδι των αντιπερισπασμών δεν θα παίξουμε».

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Την ηθική μάχη της κάθαρσης, της δικαίωσης, της δικαιοσύνης δεν την τελειώσαμε ακόμα.Τη δίνουμε και θα τα καταφέρουμε» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: