ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Επεισόδια μεταναστών στη Μόρια - Φωτιά σε δύο ελαιώνες

Αφρικανοί μετανάστες προχώρησαν σε διαμαρτυρία στην υπηρεσία ασύλου, με αποτέλεσμα να σταματήσει η εξέταση των εν λόγω αιτημάτων και στη συνέχεια να ξεσπάσουν επεισόδια.

Με παρέμβαση ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας, που έκαναν χρήση δακρυγόνων, κατεστάλη η διαμαρτυρία Αφρικανών μεταναστών, στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης Λέσβου, στη Μόρια. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας, συνολικά 38 άτομα προσήχθησαν από τις αστυνομικές αρχές, από τα οποία 31 συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 2 το μεσημέρι, όταν Αφρικανοί μετανάστες προχώρησαν για ακόμα μια φορά σε διαμαρτυρία μπροστά στην υπηρεσία ασύλου. Το γεγονός είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσει η εξέταση αιτημάτων ασύλου αφού οι ειδικοί υπάλληλοι αποχώρησαν, όπως παγίως πράττουν επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας.

Λόγω του συγκεκριμένου γεγονότος άρχισαν να διαμαρτύρονται κυρίως Αφγανοί οι οποίοι θέλουν να εξετάζονται αιτήματα ασύλου και να μην παρακωλύεται από τους Αφρικανούς η όλη διαδικασία.
Τότε και ξεκίνησε η διαμαρτυρία των Αφρικανών η οποία πήρε γρήγορα διαστάσεις. Αρχικά μπήκαν φωτιές σε κάδους ενώ σημειώθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα αστυνομικών και άλλων εργαζομένων στο Κέντρο. Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων περιόρισε τα επεισόδια μέσα στο κυρίως χώρο ενώ από τις ανοιχτές πύλες άρχισαν αν διαφεύγουν οικογένειες προσφύγων.

Τότε σε αντιπερισπασμό - σύμφωνα με το ΑΜΠΕ- από Αφρικανούς που βρισκόταν έξω από το κέντρο μπήκαν φωτιές σε ελαιώνες στη βόρεια και βορειοδυτική πλευρά του καταυλισμού.
Το έργο των πυροσβεστών παρά τη βοήθεια που δέχθηκαν από ομάδες προσφύγων ήταν δύσκολο αφού πολλοί Αφρικανοί μετανάστες δεν τους επέτρεπαν να επιχειρήσουν. Τελικά, οι φωτιές έσβησαν με ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα.

 Πηγή: avgi.gr

Δημοσίευση σχολίου