ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Πάρτο Αλλιώς



Του Ντίνου Βγενόπουλου
·        Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Πρασίνων για θέματα Προϋπολογισμού Σβεν-Κρίστιαν Κίντλερ σχολίασε ότι «μπορεί μεν να είναι νόμιμο η Γερμανία να κερδίζει χρήματα από την κρίση στην Ελλάδα. Δεν νομιμοποιείται όμως μέσα από το ηθικό πρίσμα της αλληλεγγύης».

·        Και ο βουλευτής των Πρασίνων Μάνουελ Σάρατσιν, ειδικός σε θέματα ΕΕ, τονίζει στην SZ: «Τα κέρδη από τους τόκους πρέπει επιτέλους να καταβληθούν στην Ελλάδα. Δεν μπορεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να θέλει με τα κέρδη από τα ελληνικά επιτόκια να εξυγιάνει και τον γερμανικό προϋπολογισμό».
·        Με ξένα κόλυβα…
·        Αλλά μια ζωή-πολλές- η Γερμανία κερδίζει από την Ελλάδα
·        Από τα δανεικά και αγύριστα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου,
·        Από τα «απαλλαγή» του χρέους το 1953
·        Από τους χιλιάδες έλληνες μετανάστες  που «έκτισαν» τη νέα Γερμανία
·        Από τα εξοπλιστικά
·        Από την διαφθορά
·        Ε, δεν θα επωφελούνταν και από την αιμορραγία της χώρας λόγω κρίσης;
·        Μελίνα Μερκούρη 12 ιουλίου του 1967, «Εγώ γεννήθηκα Ελληνίδα και θα πεθάνω Ελληνίδα. Ο Παττακός γεννήθηκε φασίστας και θα πεθάνει φασίστας».
·        Όπως και έγινε…
·        Γνωστός  Έλληνας ποδοσφαιριστής συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω , για κατοχή σημαντικής ποσότητας κοκαΐνης. Την Κυριακή  στελέχη του Λιμενικού Σώματος Λήμνου πέρασαν  χειροπέδες στον 27χρονο επιθετικό.
·        …Μεταγράφεται στην …Μπουζού 
·        Ο Μπογδάνος θα είναι μάλλον υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια, τη Β’ Αθηνών, στην ίδια περιφέρεια με την υποστηρικτή του Άδωνη Γεωργιάδη…
·        Και να μείνει  …απέξω ο Άδωνης
·        Λέει …
·        Επί τη ευκαιρία, ο Άρης Πορτοσάλτε, άλλοτε μόνιμος σχολιαστής στις εκπομπές του απεφάνθη ότι ο Μπογδάνος είναι   «ολίγον αστοιχείωτος»…
·        Ολίγον έγκυος…
·         Βαρουφάκης: Τι κρύβεται πίσω από αυτή την υστερία για το παράλληλο σύστημα πληρωμών;
·         Κρύβεται ο τρόμος που ένιωσε η ολιγαρχία το 2015 όταν έχασε τον έλεγχο των εξελίξεων, με τον λαό να μην χειραγωγείται πλέον εύκολα από τα φερέφωνά της
·         Κρύβεται ο θυμός της τρόικας όταν αντιμετώπισε έναν υπουργό οικονομικών χώρας της Ευρωζώνης αποφασισμένο να μην δεχθεί άλλο ένα αρπακτικό δάνειο (με αντάλλαγμα την μονιμοποίηση της χρεοδουλοπαροικίας της χώρας του)
·         Κρύβεται η αντιπάθεια όσων προτιμούσαν μια μονομερή έξοδο από το ευρώ (π.χ. με παράλληλο νόμισμα) χωρίς να δοθεί η ευκαιρία στην ΕΕ να σκεφτεί σοβαρά την πιθανότητα ενός έντιμου συμβιβασμού.
·         Κρύβεται ο πανικός του Eurogroup όταν οι αφέντες του κατάλαβαν ότι η μικρή αυτή χώρα είχε τρόπους να τιμήσει το ΟΧΙ της και να κρατηθεί, παρά τις αναπόφευκτες δυσκολίες, όρθια μέσα στην Ευρωζώνη (ακόμα κι αν της έκλειναν τις τράπεζες) – με το κόστος μιας αποβολής της από το ευρώ να ανέρχεται στα 1 τρις ευρώ για την ΕΕ και τους θεσμούς της
·         Δεν θέλω να σε κακοκαρδίσω Γιάννη
·         Αλλά κάτι δεν έκανες καλά…
·         Πολλά…
·         Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, της ΕΡΤ, αναμένεται να αναλάβει ο δικηγόρος, πρώην επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος και θέση αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, ο Γιώργος Θαλασσινός.
·         …η αποστρατικοποίηση της ΕΡΤ προχωρά…
·         TVXs: Ο Χαράλαμπος Αθανασίου παραιτήθηκε από εν ενεργεία Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου , προκειμένου να μπει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Ν.Δ. επί Αντώνη Σαμαρά και εν συνεχεία να αναλάβει χρέη υπουργού Δικαιοσύνης.
·         - Ο πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος, ως εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός την περίοδο 1991-1993 ήταν σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος, και μετά έγινε Πρόεδρος του ΣτΕ! Σήμερα δε, ως συνταξιούχος τέως Πρόεδρος του ΣτΕ συνεχίζει να παρέχει τις νομικές του γνώσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
·         - Ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, επίσης ως εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός, υπήρξε Νομικός Σύμβουλος της κυβέρνησης Σημίτη.
·          Να αλλά τα δικά τους είναι σύκα τα δικάσας είναι καρύδια
·         Σκληρά η  αφράτα θα δείξει…
·         Ο Ερντογάν επεσήμανε ότι η Τουρκία «μπορεί να σταθεί στα πόδια της», ενώ αρνήθηκε ότι έχουν συλληφθεί και κρατούνται 150 δημοσιογράφοι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περσινού Ιουλίου, τονίζοντας ότι μόνο δύο άνθρωποι με δημοσιογραφική ταυτότητα είναι στη φυλακή.
·         Όχι ότι δεν έχουν συλληφθεί 150…
·         Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατέθεσε εκτενή αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, σχετικά με την υπόθεση του «Noor One» και άλλες σχετιζόμενες υποθέσεις.
·         Αυτή τη φορά ο …Κλουζώ  έκανε αυτό που εξ αρχής όφειλε να κάνει…
·         Ερωτήματα σκοπιμότητας εγείρονται από το αίτημα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να επανεξετάσει την υπόθεση εμπορίας και εκμετάλλευσης μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα.
·         Δηλαδή να δικαιωθούν οι   δουλέμποροι της φράουλας
·         Και μετά μου λες για την ακεραιότητά της…
·         Σιγά μη είναι  άμωμη, αμόλυντη και …παρθένα…
·         Στουρνάρας : δεν είναι ώρα να βγούμε στις αγορές
·         Σωστά Κυρ-Γιάννη
·         Με τέτοιο καύσωνα που να τρέχεις 
·         Παραγγέλνεις και στα φέρνουν…
·         Ποιο θα είναι το ελάχιστο ποσό εκκίνησης της δημοπρασίας για τις επτά άδειες τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας , ερωτάται το ΕΣΡ
·         Ιδού η Ρόδος
·         Ιδού και το τίμημα…
·         Ο  πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Γεώργιος Παναγιωτόπουλος: «αισθανόμαστε ότι ζούμε σε καθεστώς στυγνής δικτατορίας»
·         …Νεοαντιστασιακοί…
·         «Οι άνδρες μου δεν έχουν άλλη μπύρα, σας παρακαλώ αποστείλατέ μου άλλη», αναφέρεται στην επιστολή που στέλνει στους ανωτέρους του ο Ρωμαίος στρατιωτικός Μάσκλους, πριν περίπου 2.000 χρόνια σε ένα από τα πολλά μηνύματα που ανακαλύφθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση σε ρωμαϊκό οχυρό στο Νορθάμπερλαντ της Βρετανίας, στην περιοχή που ονομάζεται Βινδολάνδη, στα σύνορα με τη Σκωτία, στο γνωστό Αδριάνειο Τείχος.
·         Άργησαν να στείλουν και εφευρέθηκε το… ουίσκι…
·         Ερντογάν.«Κάποτε, κατά την πρώτη μου θητεία στην πρωθυπουργία, η Τουρκία παρουσιαζόταν στις συνόδους των ηγετών της ΕΕ ως μια χώρα η οποία έχει καταφέρει μια σιωπηλή επανάσταση. Όμως τώρα η ίδια ΕΕ όχι μόνο δεν μας καλεί στις συνόδους πλέον, αλλά επίσης σπαταλά τον χρόνο μας. Αυτή είναι η κατάσταση τώρα»
·         Μεταλλαχτήκατε…
·          Stern:  Μια συμμαχία ακροδεξιών από χώρες της Ευρώπης -κυρίως Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία- έχει αναλάβει δράση προκειμένου να αποτρέψει τη διέλευση προσφύγων και παράτυπων μεταναστών από τη Μεσόγειο προς την Ευρώπη, με τη βοήθεια Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση έχει τον κωδικό "Υπεράσπιση της Ευρώπης"
·         Και αυτοί υπέρ του…ΝΑΙ…
·         Η πιο μεγάλη πυρκαγιά της Ζακύνθου δεν είναι η Πυρκαγιά στην Αναφωνήτρια
·         Είναι οι μπράβοι , οι νταβατζήδες, οι φουσκωτοί, οι ντίλερς  κλπ που κυριαρχούν στη νυκτερινή και όχι μόνο ζωή του νησιού…
·         Στο όνομα μιας καταστροφικής …ανάπτυξης
·         Σταύρο , έτσι ονειρεύτηκες το νησί σου;…
·         Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είναι ήδη «μη βιώσιμη», προειδοποίησε αξιωματούχος του ΟΗΕ, έπειτα από μια δεκαετία κατά την οποία το κίνημα Χαμάς κυβερνά τον παλαιστινιακό θύλακα και το Ισραήλ τού έχει επιβάλει αποκλεισμό.
·         Και ο ΟΗΕ είναι μη υπαρκτός
·         Διακοσμητικός…
·          

Δεν υπάρχουν σχόλια: