ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Όταν στην Πάτρα ξέσπασαν διαμαρτυρίες για τις τσούχτρες, κάποιοι άλλοι τι κάνουν;

Ο δήμαρχος Κορίνθου που μάχεται για την προστασία του Κορινθιακού ψαρεύει καρχαρίες!

Τι ψαρεύει ο δήμαρχος Κορίνθου που μάχεται για την προστασία του Κορινθιακού; Αυτό που είναι εχθρός της μέδουσας! Οι ενεργοί πολίτες πως αντιδρούν;

Την ώρα που στην Πάτρα άρχισαν οι διαμαρτυρίες, μετά την ενοχλητική κι επίμονη επίσκεψη των τσουχτρών, που μας έρχονται από τον Κορινθιακό και οι επιστήμονες θεωρούν υπεύθυνη την υπεραλίευση για το φαινόμενο, ενώ ο καθηγητής κ. Απ. Βανταράκης του Πανεπιστημίου Πατρών προτείνει να ρίξουμε δελφίνια στον Κορινθιακό Κόλπο για να τραφούν με τις τσούχτρες, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου για την προστασία του Κορινθιακού, γνωστός και ως ΣΠΟΑΚ,  Δήμαρχος Κορινθίων, ψαρεύει καρχαριοειδές. Και μάλιστα ποζάρει μπρος στον φακό, προκειμένου να μας υπενθυμίσει ότι η μισή Ελλάδα αποτελείται από ψαράδες και οι άλλη μισή από κυνηγούς!
Κι έπειτα, είναι απορείς, που ακούς ανθρώπους μεγάλης ηλικίας να σου λένε, καθήμενοι στην παραλία της έξω Πλαζ Πάτρας, ενώ η θάλασσα είναι άδεια από κολυμβητές για τον φόβο των τσουχτρών και όχι των Ιουδαίων, τύπου Δημάρχου Κορινθίας, πως και γι αυτό φταίει η κυβέρνηση! 
«Πάει, όλα τα καταστρέψανε οι ΣΥΡΙΖαίοι, με την αμυαλιά τους», την άκουσα μα νου λέει. Κι έπειτα από αυτό πως να βάλεις τη λογική στη συζήτηση.
Πράγματι, δεν θα συμφωνήσει κανείς,  πως υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση για τις τσούχτρες σε Κορινθιακό και Πατραϊκό κάθε που έρχεται Βοριάς. Αλλά είναι και δύσκολο να κλείσεις τα μάτια μπροστά στο φαινόμενο.
Αν είναι κάτι για το οποίο θα αποδώσουμε ευθύνη, στην κυβέρνηση,  αλλά και στον εαυτό μας ως πολίτες, είναι  που ακόμη δεν ζητήσαμε από την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να απαγορεύσει, έστω και για ένα χρόνο την αλίευση στον Κορινθιακό και στον Πατραϊκό, από ερασιτέχνες και επαγγελματίες!

Και κυρίως δεν δικαιολογούνται μη επαγγελματίες να ρίχνουν δίκτυα χιλιομέτρων στις απέναντι ακτές! Αφαιρούν το ψωμί επαγγελματιών και ρημάζουν τις θάλασσες, με συνέπεια τον κόλαφο που ζούμε σήμερα. Ένα μπάνιο στη θάλασσα, σε λίγο θα μετατρέπεται σε περιπέτεια εκδρομικών χιλομέτρων...

Αλλά εκτός των παραπάνω, οι δύο πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Πατρέων Ήρα Κουρή και Απ. Βανταράκης, που συμμετέχουν στον ΣΠΟΑΚ, μήπως θα πρέπει να αναλάβουν μέρος ευθύνης και να δραστηριοποιηθούν από την πλευρά του Δήμου Πατρέων η πρώτη, ως πρ. δημοτική σύμβουλος και νυν σύμβουλος Δημάρχου Πατρέων και του Πανεπιστημίου Πατρών ο δεύτερος ως καθηγητής πανεπιστημικός; Ούτως ώστε να ανοίξει η συζήτηση;  
Εδώ, σήμερα έχουμε το φαινόμενο ο δήμαρχος Κορίνθου αντί να κυνηγάει τις τσούχτρες που έχουν κατακλύσει τον Κορινθιακό ακυρώνοντας τον από τουριστικό προορισμό, να κυνηγάει τα καρχαριοειδή που είναι από τους μεγαλύτερους θηρευτές των ασπόνδυλων, παραβαίνοντας και την σχετική κοινοτική οδηγία.
Εμείς οι απλοί πολίτες πως αντιδρούμε στο απίστευτο και όμως αληθινό: Ο δήμαρχος Κορίνθου και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ) Αλέξανδρος Πνευματικός να φωτογραφίζεται με καρχαριοειδές στην αυλή του σπιτιού του!

Το σχετικό φωτογραφικό ντοκουμέντο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα archipelagos.gr και προκαλεί τουλάχιστον αλγεινή εντύπωση.

Ο δήμαρχος Κορίνθου αντί να κυνηγάει τις τσούχτρες που έχουν κατακλύσει τον Κορινθιακό ακυρώνοντας τον από τουριστικό προορισμό κυνηγάει τα καρχαριοειδή που είναι από τους μεγαλύτερους θηρευτές των ασπόνδυλων, παραβαίνοντας και την σχετική κοινοτική οδηγία που απαγορεύει ρητά την αλίευση του συγκεκριμένου είδους για την προστασία της θαλάσσιας ζωής.




Την ίδια στιγμή που οι επιστήμονες φωνάζουν -και ένας εξ αυτών είναι και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Απ. Βανταράκης- ότι ο κύριος λόγος για την εμφάνιση και επέλαση των μεδουσών είναι η υπεραλίευση και δη των μεγάλων ψαριών που θεωρούνται και θηρευτές των μεδουσών, όπως και η εξαφάνιση των θαλάσσιων χελωνών, που ζουν από τα αυγά των μεδουσών, ο δήμαρχος Κορίνθου καμαρώνει μπροστά στον φωτογραφικό φακό για το θήραμα του, το οποίο υποτίθεται πως προστατεύεται από τις δράσεις του οικολογικού συλλόγου που εκπροσωπεί, του ΣΠΟΑΚ. 

Αλλά επαναλαμβάνω, το πρόβλημα δεν είναι η συμπεριφορά της αδιαφορίας του κάθε δημάρχου, αλλά η δική μας αδράνεια, μπρος στο φαινόμενο!
 
Στο φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύει η ιστοσελίδα archipelagos.gr και το οποίο αναδημοσιεύεται από την anatakti.blogspot.gr και από δεκάδες άλλες ιστοσελίδες καθώς και από τα προφίλ χρηστών στο facebook δεν αναφέρεται η χρονική στιγμή που τραβήχτηκε η επίμαχη φωτογραφία, αν κι αυτό δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο καθώς η πράξη είναι που μετράει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: