ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Περίγελος γίνονται οι χρυσοκάνθαροι της Σαντορίνης


Το έγγραφο του Υπ. Περιβάλλοντος κια Ενέργειας, που ήρθε να υπενθυμίσει πως το Περιβάλλον είναι απόκτημα που παραλάβαμε από τις προηγούμενες γενιές με καθήκον να το παραδώσουμε στις επόμενες, χωρίς να το κακοποιήσουμε και να το εξαντλήσουμε για δικό μας προσωρινό όφελος!


Φωτιές ανάβει στα τραπεζάκια των συζητήσεων, η δημοσιοποίηση  της απόφασης του Υπ. Περιβάλλοντος για την παρανομία της Βλυχάδας!


Φωτιές ανάβει, μαθαίνω, στους κύκλους που κάνουν οι παρέες  της Σαντορίνης, το έγγραφο της απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που καταλογίζει 156, 5 χιλ. ευρώ πρόστιμο στην «Αθηναίων Γη, ανώνυμη επενδυτική συμβουλευτική τεχνική και οικοδομική εταιρεία».   

Σημειώνεται ότι  η απόφαση αυτή αναρτήθηκε από τις 29 Ιουνίου 2017 στο Istologio G. Mosxou.

Αυτά μέχρι που μία ομάδα νέων ανθρώπων, με καθαρή σκέψη και άδολες  προθέσεις την ανάρτησε στις 27 Ιουνίου, στην σελίδα που δημιούργησε στο fb με τίτλο  Save Vlyhada Σώστε τη Βλυχάδα το έγγραφο του Υποργείου.

Αν και βγαλμένη αυτή η απόφαση από τις 8 Μαρτίου 2017 και κοινοποιημένη προς την εταιρεία,  εντούτοις αυτή που θα είχαν την δημοσιογραφική ευθύνη να την δημοσιεύσουν στα μέσα από τα οποία εκφράζονται, παραδόξως παρουσιάστηκε ένα φαινόμενο υπέρπουσας διαβολής και αμφισβήτησης αυτής της απόφασης. 

«Ελάτε μωρέ, πότε μπήκε πρόστιμο και πλήρωσαν αυτοί , οι μεγάλοι, που παρανομούν. Μόνον οι μικροί πληρώνουν. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτε. Πιστεύετε εσείς ότι μπήκε πρόστιμο; Μπααα. Ψέματα είναι...».

Και μεταξύ... αχλαδίου και τυρού, προκειμένου να συνεχιστεί η κατάσταση της απόκρυψης που γινότανε επί πολλά χρόνια από τους παρατρεχάμενους των προηγούμενων κυβερνήσεων και για να νομιστεί ότι «όλοι το ίδιο είναι»,  θαβότανε ένας αγώνας, που περιελάμβανε όλες τις φάσεις, μέχρι επιτέλους να καταλάβουν οι χρυσοκάνθαροι κάθε τύπου, ότι εδώ δεν είναι... «Βαλκάνια, παίξε, γέλασε». Ότι εδώ δεν είναι η «Ψωροκώσταινα» του 1825, από το πυρπολημένο στις 2 Ιουνίου 1821 Αϊβαλί, που παρά τη φτώχεια της, από την καταστροφή που της επέφεραν οι τουρκικές ορδές για να εκδικηθούν για την νίλα που έπαθαν με το κάψιμο του Δίκροτου από τους Έλληνες, όταν βρέθηκε στο Ναύπλιο για να βρει καταφύγιο αυτή η αρχόντισσα, που σε ένα βράδυ έγινε πάμπτωχη, σαν χρειάστηκε να προσφέρει για τον  έρανο που έκανε στο Ναύπλιο η κυβέρνηση για βοήθεια του λιμοκτονούντος πολιορκημένου Μεσολογγίου, προσέφερε λέγοντας: 

«Δεν έχω τίποτα άλλο από αυτό το ασημένιο δαχτυλίδι κι αυτό το γρόσι. Αυτά τα τιποτένια προσφέρω στο μαρτυρικό Μεσολόγγι»!

Όχι σήμερα η Ελλάδα δεν είναι η «Ψωροκώσταινα» του 1825. Δεν έχει ανάγκη επαιτείας για να επιβιώσει. Κι αυτό κάποιοι, ή δεν το καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν γιατί έχουν συμφέρουν, γιατί έτσι δουλοπρεπώς έχουν μάθει να ζουν.

Όταν λοιπόν βγήκε στο φώς το έγγραφο του Υπουργείου, άρχισαν οι δικαιολογίες: 

«Μα δεν είναι δυνατόν να δημοσιεύουμε έτσι χωρίς έρευνα. Θα ερευνήσουμε το θέμα πρώτα», είναι η άποψη που έρπει ως απάντηση.

Ενδιαφέρον όμως έχει  και η ανταπάντηση :

«Θα ερευνήσετε; Πότε; Όταν θα έχει τσιμεντωθεί όλη η Σαντορίνη;».
«Μα είπαμε. Δεν μπορεί να γίνουν έτσι χωρίς έρευνα, αυτά τα πράγματα...».
Και ο έχων καλή την πρόθεση:

«Μα καλά, δεν βλέπετε ότι το Υπουργείο επέβαλε πρόστιμο, 156 χλ. ευρώ για περιβαλλοντική παράβαση; Εσείς τι θα ερευνήσετε; Εάν όντως έγινε η παράβαση;».

Και κάπου εκεί εξαντλείται  η δημοσιογραφική δεινότητα και πιάνουν δουλειά τα... παπαγαλάκια, οι σμπίροι του συστήματος των χρυσοκάνθαρων.

Αλλά αφού δεν βλέπουν, δεν ακούν, αλλά επιπροσθέτως κωλυσιεργούν, μήπως θα έπρεπε κάποιος να τους βάλει κάτω από τα μάτια τους  μεγεθυμένο το έγγραφο του Υπουργείου;

Το ότι έχουν γίνει περίγελος της θηραϊκής κοινωνίας είναι κάτι που προφανώς δεν καταλαβαίνουν, καθώς δεν θέλουν να ακούν τα όσα  ακούγονται στα τραπεζάκια των συζητήσεων. 

Το ότι οι νόμοι της ελληνικής επικράτειας συμπεριλαμβάνουν και την Σαντορίνη, θα το καταλάβουν ποτέ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: