ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Υποχρέωση των ιδιοκτητών είναι η αποψίλωση



Προσέχτε τι γράφει η πινακίδα. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από την περιοχή δίπλα στο ΒΙΟΠΑ και στην Λαχαναγορά Πατρών. Κι αν η αναφορά γίνεται στην Λαχαναγορά, δεν σημαίνει πως ο εικονιζόμενος τόπος είναι... αγροτική περιοχή. Το γράφει ξεκάθαρα. Ιδιοκτησία Δήμου Πατρέων. Αυτά ασχέτως εάν υποσημειώνεται ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ! Αυτό το ξέρουν οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται κι όλας για το... αγροτικό τοπίο που έχουν μπροστά τους. Απλά, ο γραφέας της πινακίδας έκανε λάθος. Μάλλον ήθελε να γράψει ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ... ΠΡΟΒΑΤΑ. Διορθώστε την πινακίδα κύριε αντιδήμαρχε, ή τουλάχιστον στείλτε κάποιους να κόψουν τα χορτάρια που... θέριεψαν!


       Ο Δήμος Πατρέων καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να φροντίσουν για την αποψίλωση και τον καθαρισμό  αυτών από ξερά χόρτα και απομάκρυνσης τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών & σκουπιδιών που βρίσκονται εντός οικοπέδου προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.
       Η μέριμνα για την τήρηση των παραπάνω έχει περιέλθει πλέον στους Δήμους βάσει του άρθρου 94, παρ. 26, του Ν.3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87/07.06.2010 τεύχος Α «Καλλικράτης»), υποχρεώνοντας τους στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό των οικοπέδων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων. Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται ο υπόψη νόμος αναφέρει τα εξής: Επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου, βεβαιούται σε βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου για καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.
       Επειδή η εικόνα της πόλης αλλά και η ασφάλεια  των κατοίκων είναι υπόθεση όλων μας παρακαλούμε  τους ιδιοκτήτες να τακτοποιήσουν το συντομότερο δυνατόν την υποχρέωσή τους αυτή.                              

Δεν υπάρχουν σχόλια: