ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Εκδήλωση κατά των τηλεφωνικών κεραιών στην Αρόη



Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την εκδήλωση.


Οι ομιλητές ζήτησαν να περάσει η αδειοδότησή τους εξ ολοκλήρου στους δήμους - Θα τεθεί και στον Δήμο Πατρέων από τον αντιδήμαρχο κ. Μελά


Με την συμμετοχή πλήθους πολιτών και κυρίως με τον συντονισμό των Συντονιστικών Συμβουλίων της Πάτρας, πραγματοποιήθηκε απόψε 19-7-2017, η ενημερωτική εκδήλωση του κινήματος κατά των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, στην περιοχή Αρόης.


Στην κεντρική πλατεία της συνοικίας μίλησαν εκπρόσωποι του κινήματος από τον ιατρικό, επιστημονικό και επαγγελματικό χώρο. Εκείνο που τονίστηκε κατά κόρον ήταν η όσο το δυνατόν μικρότερη χρήση των κινητών τηλεφώνων, ενώ συνέστησαν  οι ομιλητές, ακόμη κια μέσα στο σπίτι μας εάν είναι δυνατόν να αποφεύγουμε την χρήση κινητού τηλεφώνου. 


Επίσης μίλησαν για τις συνέπειες  καρκινογένεσης που είναι πολύ πιθανές, αν και ακόμη διεξάγονται πειραματικές εργασίες μέχρι την εξαγωγή τελικών συμπερασμάτων, ενώ όλα δείχνουν πως οδηγούμεθα προς  το πρώτο ενδεχόμενο.


Ακόμη, αναφέρθηκε πως οι εκπομπές από τις συχνότητες επηρεάζουν άμεσα τις μικρές ηλικίες και στους ηλικιωμένους οι επιπτώσεις έρχονται μακροχρόνια και είναι ανεπίστρεπτες αφού εκδηλώνονται με μορφή διαφόρων τύπων καρκίνου.


Αξιοπρόσεκτο ήταν το γεγονός της διασύνδεσης των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας με τους καναλάρχες τους οποίους εκβιάζουν κρατώντας τους, λόγω των συχνοτήτων.


Επίσης δημιούργησε αίσθηση το γεγονός πως είναι άγνωστος ο αριθμός των λειτουργούν κεραιών στην συνοικία, όπως και τα ανεκτά όρια εκπομπής, που ομιλητής τα έθεσε πέραν των 70 μ. ενώ άλλος ομιλητής είπε πως δεν υπάρχουν ακριβή όρια. Ακόμη ο πρώτος ομιλητής ζήτησε τον περιορισμό της εκπομπής των κεραιών, άλλος την κατάργηση των κεραιών από τον οικιστικό ιστό, ενώ τρίτος ομιλητής την χρήση σταθερών τηλεφωνικών συσκευών και την απόρριψη των κινητών.


Εκείνο επίσης που τέθηκε ως αίτημα ήταν η αδειοδότηση να περάσει στην αρμοδιότητα των Δήμων και να αλλάξει ο νόμος Βορίδη, με τον οποίο μπορεί να αποκτά άδεια λειτουργίας κεραίας η κάθε τηλεφωνική εταιρεία, αρκεί να υποβάλει μία απλή αίτηση προς τον Δήμο.


Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του Δήμου Πατρέων ο αντιδήμαρχος κ. Μελάς, που ενημέρωσε ότι θα φέρει το θέμα λειτουργίας των κεραιών στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ χαρακτήρισε σοβαρό το ζήτημα που γενούν τα οικονομικά συμφέροντα, όπως και οι τσούχτρες στις θάλασσές μας,  ο δημοτικός Σύμβουλος Χρ. Πατούχας, που αισθάνθηκε την ανάγκη να υπενθυμίσει ότι από τις εννέα παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου ήσαν παρούσες μόνον δύο, του ιδίου και του δημάρχου, ενώ απέστειλε μήνυμα ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ κ. Κατσανιώτης, σύμφωνα με το οποίο έχει θέσει το θέμα των κεραιών στη Βουλή.  
   

Ομιλητές στην εκδήλωση ήσαν οι:


Ανδρέας Ηλιάδης, Παιδίατρος δ/ντής ΜΕΘ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.

Χρ. Γεωργίου, καθηγητής Βιοχημείας του τμήματος Βιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών και

Νίκη Λέφα, μέλος της Κίνησης Πολιτών Πάτρας ενάντια στις κεραίες τηλεφωνίας, που θύμισε ότι βρισκόμαστε σε καιρό μνημονίου!


Διοργανωτές της εκδήλωσης ήσαν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αρόης, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αρόης και η Ενορία Αγ. Κωνσταντίνου Αρόης, της οποίας έδωσαν παρών και οι δύο ιερείς με τον πατέρα Ταρσινό να βγάζει πύρινο λόγο κατά των εταιρειών της κινητής τηλεφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: