ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Με δυο μόνιμους γιατρούς ενισχύεται η ΜΕΘ του νοσοκομείου Πύργου




Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Πύργου, η οποία από τον περασμένο Απρίλιο, παραμένει ανοιχτή χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του λιγοστού προσωπικού της, ενισχύεται με δυο μόνιμους γιατρούς από τον Σεπτέμβριο, κι έτσι διασφαλίζεται η βιωσιμότητα της.
 
Ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Κώστας Διαμαντόπουλος μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» για τις συγκριμένες προσλήψεις σημειώνοντας ότι «εγκρίθηκε η προκήρυξη των συγκεκριμένων μόνιμων ιατρών για την στελέχωση του νοσοκομείου και σε περίπου 6 μήνες θα αναλάβουν καθήκοντα. Είναι το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την στελέχωση της μονάδας (ΜΕΘ) και την διασφάλιση της βιωσιμότητάς της».
 
Το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε, εκτός από τις δυο θέσεις για τη ΜΕΘ και μια θέση παθολογίας για την ενίσχυση της Παθολογικής κλινικής με έναν ακόμη μόνιμο γιατρό. «Τον Απρίλιο είχαμε πει ότι δεν μας αρκεί να μείνουμε όρθιοι, αλλά να αρχίσουμε να περπατάμε. Με την πρόσληψη του επικουρικού γιατρού, που έρχεται τις επόμενες ημέρες και με τις δυο μόνιμες θέσεις, που προκηρύχθηκαν και θα καλυφθούν, όχι μόνο θα αρχίσουμε να περπατάμε, αλλά θα τρέχουμε κιόλας» σημείωσε ο διοικητής του νοσοκομείου.
 
Βεβαίως εκτός από το ιατρικό προσωπικό το νοσοκομείο χρειάζεται και ενίσχυση σε νοσηλευτικό προσωπικό, κι αυτό, γιατί για αρκετά χρόνια το σύστημα είχε γνωρίσει μια απίστευτη αποστελέχωση  και η προσπάθεια αυτή την στιγμή, που καταβάλλεται, είναι σημαντική, αφού από το 2010-2016 είχαν σταματήσει οι προσλήψεις και οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων οδήγησαν στην μείωση του προσωπικού.
 
Από την αρχή του έτους το Νοσοκομείο Πύργου έχει ενισχυθεί συνολικά με δέκα επικουρικούς ιατρούς. Συγκεκριμένα δυο ακτινοδιαγνώστες, τρείς ορθοπεδικούς εκ των οποίων ο ένας για το ΤΕΠ, τρείς καρδιολόγους, ένας παθολόγος για ΜΕΘ, ένας μαιευτήρας- γυναικολόγος, και ένας γενικής χειρουργικής.
 
Εκτός των άλλων πρόσφατα στο νοσοκομείο του Πύργου συνοδοί και ασθενείς αντικρίζουν μια διαφορετική εικόνα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών μετά την τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος στις πόρτες εισόδου προσφέροντας ελεγχόμενη πρόσβαση στους χώρους.
 
Στο τμήμα Επειγόντων, εισέρχονται μόνον οι ασθενείς ενώ έξω από αυτό, διαμορφώθηκε χώρος αναμονής για τους συνοδούς που παύουν πλέον να συνωστίζονται στους χώρους που οι γιατροί παρέχουν επείγουσα ιατρική φροντίδα στους ασθενείς, με τον κ. Διαμαντόπουλο να υπογραμμίζει ότι «είναι μια παρέμβαση, η οποία διευκολύνει αφάνταστα την άσκηση του ιατρικού και νοσηλευτικού έργου».
 
Βεβαίως ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα, που αντιμετώπισε ένα χρόνο πριν, όταν ανέλαβε καθήκοντα.
 
«Το μηχάνημα για την μέτρηση ωστικής πυκνότητας, που συμβάλει στον έλεγχο της οστεοπόρωσης ήταν για 4 χρόνια με βλάβη, το λειτουργήσαμε. Η μαστογραφία είχε αρκετά χρόνια να λειτουργήσει, την λειτουργήσαμε. Προσπαθούμε με μικρά και σταθερά βήματα να σταθεροποιήσουμε το σύστημα και νομίζω ότι το έχουμε καταφέρει σε σημαντικό βαθμό» κατέληξε ο κ. Διαμαντόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: