ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Παρέμβαση της ΓΓΙΦ για το συμβάν στο Καλλιμάρμαρο



Παρέμβαση για το περιστατικό κακοποίησης γυναίκας που έγινε την Τετάρτη το βράδυ στο Καλλιμάρμαρο από την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Το συμβάν έγινε μπροστά στα μάτια των δυο ανηλίκων παιδιών που παρακολουθούσαν σε κατάσταση σοκ το βίαιο ξέσπασμα του πατέρα τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με τίτλο: «Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία ισότητας κι αλληλεγγύης!» η γ.γ. Ισότητας των Φύλων αναφέρει:
«Εκφράζουμε την αγανάκτηση και τη θλίψη μας για το περιστατικό κακοποίησης γυναίκας που έγινε προχθές στο Καλλιμάρμαρο. Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων εκφράζει τον αποτροπιασμό, την αγανάκτηση και τη θλίψη της για το περιστατικό κακοποίησης γυναίκας που έγινε προχθές στο Καλλιμάρμαρο κι αναπαράγεται έκτοτε σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αποτροπιασμό για τον δράστη που θεωρεί δικαίωμα του να κακοποιεί σωματικά και λεκτικά τη σύντροφο του. Ένας άνθρωπος που φέρεται έτσι μπροστά σε τόσο κόσμο, τι είναι ικανός να κάνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού του;
Αγανάκτηση για μια κοινωνία που όχι μόνο δεν είχε τα ανακλαστικά να προστατέψει τη γυναίκα, αλλά στη συνέχεια αναλώθηκε σε ενέργειες που τελικά όχι μόνο επαναθυματοποιούν τη γυναίκα αλλά ακόμα και την ενοχοποιούν για το έγκλημα που η ίδια υφίσταται.
Θλίψη για όλες αυτές τις γυναίκες που παλεύουν με το τέρας της έμφυλης βίας που τις καταδυναστεύει, τις ταπεινώνει, τους στερεί το δικαίωμα να ζήσουν με αξιοπρέπεια, ηρεμία κι ευτυχία. Σε αυτές τις γυναίκες λέμε ότι δεν είναι μόνες!
Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων έχει δημιουργήσει ένα πανελλαδικό υποστηρικτικό δίκτυο Συμβουλευτικών Κέντρων και Ξενώνων όπου, μαζί με την Τηλεφωνική Γραμμή υποστήριξης 15900, ειδικευμένοι σύμβουλοι τις βοηθούν να ξαναπάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους και να αποφασίσουν οι ίδιες πως θέλουν να ζήσουν. 
 
Άλλωστε η ΓΓΙΦ με συνεχείς δράσεις ευαισθητοποίησης απευθύνεται στην κοινωνία με στόχο την ανατροπή των σεξιστικών στερεοτύπων που αναπαράγουν ανισότητα και βία.
Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία ισότητας κι αλληλεγγύης για όλους, γυναίκες και άντρες,  με σεβασμό στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα!»
Η άποψη που δεν εκθέτει σε άρθρο του
«Ναι, ντροπή σας. Είστε χειρότεροι από αυτόν που σήκωσε το χέρι και χτύπησε την γυναίκα που συνόδευε χτες βράδυ στο Καλλιμάρμαρο και κάποιος θεώρησε σκόπιμο να το καταγράψει με το κινητό του τηλέφωνο.
Ντροπή σε όλους εσάς που δήθεν θελήσατε να καταγγείλετε την κακοποίηση της άτυχης γυναίκας και την διαπομπεύσατε δίχως κανέναν δισταγμό σε όλο το διαδίκτυο. Το ένα μετά το άλλο διάφορα sites αναπαρήγαγαν το βίντεο με τα χαστούκια και κανείς μα κανείς δεν είχε την ελάχιστη ευαισθησία και τον ελάχιστο σεβασμό στην γυναίκα και να καλύψει έστω το πρόσωπό της.
Κανείς δεν νοιάστηκε, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, κανείς δεν σκέφτηκε να την προφυλάξει από τον δημόσιο διασυρμό που ίσως τελικά πονέσει πιο πολύ και από το χαστούκι του συνοδού της. Ντροπή σε όλους εσάς που διαπομπεύσατε το θύμα μιας αισχρής κακοποίησης, κάνοντας πράξη την παραλλαγή του συνθήματος της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης σε: “Ολοι μαζί μπορούμε να διαπομπεύσουμε μια γυναίκα”».

Δεν υπάρχουν σχόλια: