ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

250 χιλ. ευρώ πρόστιμο από το ΣΕΠΕ για το ωράριο

Στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχων για την καταπολέμηση της υποδηλωμένης εργασίας, εντοπίστηκαν σε παράρτημα μεγάλης τράπεζας, υστέρα από επιτόπιο έλεγχο επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), 14 παραβάσεις που αφορούσαν τα χρονικά όρια εργασίας. Για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν επιβλήθηκαν κυρώσεις ύψους 252.000 ευρώ, με βάση τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «η αντιμετώπιση της υποδηλωμένης εργασίας αποτελεί κεντρικό στόχο της δράσης του ΣΕΠΕ, συμβάλλοντας στην υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και στη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης. 

Το ΣΕΠΕ θα συνεχίσει τους στοχευμένους ελέγχους για την αντιμετώπιση κάθε πτυχής παραβατικότητας στην αγορά εργασίας. Καλούμε τους/τις εργαζόμενους/νες να απευθύνονται στις κατά τόπους επιθεωρήσεις εργασίας ή στη γραμμή 15512 για επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες».

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ΣΕΠΕ εντόπισε παραβάσεις σε 209 μεγάλες επί το πλείστον ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που απασχολούν 11 χιλ. εργαζόμενους. Σε ολά τα ξενοδοχεία επίσης, διαπιστώθηκε ότι στους ηλεκτρολογικούς πίνακες δεν υπήρχαν ρελέ διαφυγής, κάτι που αποτελεί κίνδυνο για τους εργαζόμενους.

Στο μεταξύ βροχή πέφτουν τα λουκέτα σε καταστήματα, που φοροδιαφεύγουν ή αποκρύπτουν ανασφάλιστη εργασία. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΑΑΔΕ και του ΣΔΟΕ βρίσκονται επί ποδός σε όλη την Ελλάδα και με αιχμή του δόρατος τα τουριστικά νησιά.

Ενθαρρυντική χαρακτήρισε την εικόνα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής  ο διοικητής της ΑΑΔε, με δηλώσεις του από την ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: