ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Δεν πληρώνουν οι καναλάρχες - Ζητούν 12 άδειες


«Με τη σημερινή τους ανακοίνωση, οι ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών αποδεικνύουν ότι το μόνο που επεδίωκαν και επιδιώκουν είναι να συνεχιστεί το καθεστώς της ανομίας και να μην καταβάλλουν τίμημα για τις άδειες" τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παπάς με αφορμή την πολυσέλιδη ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ.


Ο υπουργός καλεί τα κόμματα να τοποθετηθούν ξεκάθαρα και ζητά να απαντήσουν σε δύο ερωτήματα:  «Πρέπει να γίνει ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ ή όχι; Είναι λογικό να θέλουν οι ιδιοκτήτες των σταθμών να μην πληρώσουν για τις άδειες;»

«Και μία υπόμνηση: Απειλές και ύβρεις διά της οθόνης δε μας πτοούν. Τις έχουμε συνηθίσει» καταλήγει η σκληρή ανακοίνωση του Ν.Παππά

Θέλουν 12 κανάλια οι καναλάρχες - Πιέζουν το ΕΣΡ
 

Για τον αριθμό των αδειών η ΕΙΤΗΣΕΕ σημειώνει ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι τεχνολογικές εξελίξεις μετάδοσης DVB-T2 για το φάσμα, το οποίο ακόμα και με τις υπάρχουσες συνθήκες δίνει τη δυνατότητα να εκπέμπουν 12 προγράμματα εθνικής εμβέλειας ταυτοχρόνως SD και HD.

Επίσης προσθέτει ότι η αδειοδότηση πρέπει να αφορά ελεύθερα και συνδρομητικά κανάλια και να έχει τη μορφή της απλής αίτησης και εγγραφής σε ένα μητρώο, στα πρότυπα άλλων κρατών της ΕΕ. Υποστηρίζει ότι «το σύστημα δημοπρασίας συνιστά ευθεία παραβίαση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων».

Η ΕΙΤΗΣΕΕ μέσα από σειρά αιτιάσεων της υποστηρίζει ότι το τίμημα της άδειας περιεχομένου έχει ήδη δοθεί και ότι ο αριθμός τους πρέπει να δοθεί βάσει της ανάρτησης της ΕΕΤΤ.

Τέλος, αναφέρει ότι το ΕΣΡ θα πρέπει να προτείνει στην κυβέρνηση έναν νέο νόμο ο οποίος θα αφορά το σύνολο της αγοράς της παροχής οπτικοακουστικών υπηρεσιών ανεξαρτήτως εάν η παροχή είναι γραμμική, συνδρομητική, ή ελεύθερη και για κάθε μέσο διανομής καθώς «ο νόμος 4339/2015 δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: