ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

(Φωτογρ.) Με 4 τοπικές αναφορές η ομιλία Τσίπρα


Έκδηλη ήταν η αγάπη του κόσμου που ανέμενε τον Αλέξη Τσίπρας επί μία μισή ώρα στην πλ. Γεωργίου μέχρι την αφιξή του!


Θαλάσσιο Μέτωπο, επέκταση του Προαστιακού,  άρδευση της Δυτ. Αχαΐας από το φράγμα Πείρου-Παραπείρου, αναβάθμιση του Πανεπιστημίου στο ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ!



Παρών έδωσε και ο συγγραφέας Βασ. Λαδάς.
Με αναφορές στο θαλάσσιο Μέτωπο, στην επέκταση του Προαστιακού, στην άρδευση της Δυτ. Αχαΐας από το φράγμα Πείρου-Παραπείρου  και στην αναβάθμιση του Πανεπιστημίου, ήταν διακοσμημένη η ομιλία Τσίπρα, δίνοντας το ιδιαίτερο χρώμα των προβληματών της δεινοπαθούσας περιοχής Αχαΐας.

Έτσι μετά από μιάμιση ώρα ομιλία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε πως το κυβερνητικό κόμμα είναι πλήρως ενημερωμένο για τα κύρια προβλήματα της περοχής.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος Τσίπρας, αναφερόμενος στο πρώτο σημείο, είπε:

"Είχα έρθει στην πόλη σας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είχα δεσμευτεί ότι θα αποδώσουμε το θαλάσσιο μέτωπο στην πόλη. Η κυβέρνησή μας ξεκίνησε να κάνει τη δέσμευση αυτή πράξη. Με το προσχέδιο συμφωνίας που είναι σε διαβούλευση, αίρεται η παραχώρησή του από το ΤΑΙΠΕΔ και τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών και παραχωρείται οριστικά στο Δήμο Πάτρας. Σας διαβεβαιώνω σήμερα ότι ο χώρος αυτός θα είναι, δημόσιος χώρος, κοινόχρηστος, θα ανήκει στους Πατρινούς και μόνο, δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί, δεν πρόκειται να πουληθεί, δεν πρόκειται να εμπορευματοποιηθεί.

Έτσι αίρεται η ασάφια που προσπάθησε να καλλιεργήσει ο κομματικός δήμαρχος του ΚΚΕ, που μιλούσε με σιγουριά για "ξεπούλημα του θαλασσιου μετώπου" ενώ ο Κώστας  Σπαρτινός, επικεφαλής της ΡΑΠ Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη, πάσχιζε προ ημερών στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων να αποδείξει ότι όσα ισχυρίζεται ο Δήμαρχος Πατρέων είναι ψευδή! 

Και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε, μιλώντας για το δεύτερο θέμα:

"Επίσης σχεδιάζουμε την επέκταση του προαστιακού σιδηρόδρομου Ρίου-Πάτρας στη διαδρομή Ψαθόπυργου-Κάτω Αχαΐας, πάνω στην παλιά σιδηροδρομική γραμμή.
Η απόδοση του θαλάσσιου μετώπου στην πόλη και η σύνδεσή της με τις παράλιες περιοχές έως την Κάτω Αχαΐα δημιουργούν από μόνες τους συνθήκες αντιστροφής του μαρασμού και της απο-ανάπτυξης στην οποίαν είχαν καταδικάσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις αυτήν την πόλη.
Δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης για όλη την Πάτρα".

Ακολούθως αναφέρθηκε στο τρίτο, για το Φράγμα λέγοντας:

"Θα υλοποιήσουμε το πάγιο αίτημα της περιοχής της Δυτικής Αχαΐας για την άρδευση από το φράγμα του Πηνειού. Είναι έργο χαμηλού κόστους, που θα συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της περιοχής, με αιχμές τον πρωτογενή τομέα και την αύξηση της απασχόλησης".


Και προσθέτοντας στα λεγόμενά του το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Επιστημονικό του Πάρκο, δεσμεύτηκε:

"Θα συνδέσουμε το Πανεπιστήμιο και το Επιστημονικό Πάρκο με την τοπική οικονομία, ώστε να υπάρχει διάχυση της καινοτομίας και επιχειρηματική και παραγωγική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας. Το Πανεπιστήμιο το υποβάθμισαν συνειδητά οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εμείς θέλουμε να το αναβαθμίσουμε και να γίνει κέντρο νεανικής επιχειρηματικότητας και τεχνολογιών".

«Όλοι τους και μόνοι μας, μόνοι μας και όλοι τους και αυτή την φορά θα τους νικήσουμε. Θα είναι η τρίτη και καλύτερη. Οι τρείς βουλευτές δεν μας φτάνουν πάμε για τέσσερεις βουλευτές στην Αχαΐα. Μέχρι την Κυριακή χρειάζεται αγώνας σπίτι-σπίτι και χωρίο-χωριό για να πείσουμε αυτούς που αμφιταλαντεύονται», με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία του από την πλατεία Γεωργίου ο Αλέξης Τσίπρας.



















Δεν υπάρχουν σχόλια: