ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Μη συμμόρφωση των Δήμων για τα αστικά λύματα

ΥΠ.ΕΣ.: Άμεση συμμόρφωση των Δήμων με το Δίκαιο της Ε.Ε. για τα αστικά λύματα
Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, υπό τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή
 
O Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, για τις εκκρεμείς υποθέσεις Δικαίου Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα αστικά λύματα, καθώς επίσης και για το θέμα της ύδρευσης των νησιωτικών περιοχών.  
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν, o Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων Ευάγγελος Καπετάνιος, ο Δήμαρχος Αρτέμιδας-Σπάτων Δημήτρης Μάρκου, ο πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και εκπρόσωποι συναρμόδιων φορέων. 

Ο Υπουργός έθεσε στο επίκεντρο της σύσκεψης την διαχείριση ύδατος, την ύδρευση στις νησιωτικές περιοχές, καθώς και τις άδειες, τόσο για τις μονάδες αφαλάτωσης, όσο και για τα συνοδά έργα.

Η εκπόνηση διαχειριστικού σχεδίου υδάτων στις περιοχές αυτές, το θεσμικό πλαίσιο των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης, όπως και η βελτίωση της συνεργασίας των συναρμόδιων Αρχών θα αποτελέσουν τους βασικούς άξονες συνεργασίας.

Στο προσεχές διάστημα, θα γίνει κύκλος ειδικών συναντήσεων, υπό τον κ. Κουρουμπλή, για τα θέματα Ύδρευσης στα νησιωτικά συμπλέγματα ξεχωριστά, καθώς παρουσιάζουν διαφορές στα επιμέρους ζητήματα και στις ανάλογες δομές. 

Σχετικά με τα ζητήματα της μη συμμόρφωσης Δήμων με το Δίκαιο της Ε.Ε. για τα αστικά λύματα, κατέστη σαφές ότι, πρέπει να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες και να προχωρήσουν τα έργα, προκειμένου η χώρα να αποφύγει την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, αλλά και τις νομικές και οικονομικές συνέπειες που συνεπάγεται η μη συμμόρφωση στα ανωτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: