ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Απούσα θα είναι λόγω ΠΓΔΜ, η χώρα μας...



Από την συνάντηση κορυφής για τον εξτρεμισμό και τον ISIS

Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στην συνάντηση Κορυφής του ΟΗΕ υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, με αντικείμενο την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και του ISIS.


Αιτία είναι η επιμονή της αμερικανικής πλευράς να αναφέρεται  η ΠΓΔΜ ως Δημοκρατία της Μακεδονίας και όχι με  την προσωρινή ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΞ, αν η εν λόγω συνάντηση γινόταν στο πλαίσιο του ΟΗΕ η ΠΓΔΜ θα συμμετείχε με την προσωρινή της ονομασία. Ωστόσο πρόκειται για καθαρά αμερικανική πρωτοβουλία.

Σε αυτή τη Σύνοδο η ελληνική κυβέρνηση θα είχε ρόλο παρατηρητή χωρίς δικαίωμα παρέμβασης. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ωστόσο πως η χώρα μας παραμένει μέρος του συνασπισμού παρά το γεγονός ότι δεν παραβρέθηκε στην συγκεκριμένη σύσκεψη.

Ομπάμα: Ναι στη συνεργασία με Ρωσία - Ιράν κατά του ISIS - Όχι λέει στη συμμετοχή του Άσαντ

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συνεργαστούν με την Ρωσία και το Ιράν για να υπάρξει μια διαδικασία πολιτικής μετάβασης στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama, στην ομιλία του στη σύνοδο για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και της τρομοκρατίας, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, επιμένοντας στην πάγια αμερικανική θέση περί αποχώρησης του Μπασάρ αλ Άσαντ από την προεδρία.

"Η νίκη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) απαιτεί, κατά την άποψη μου, έναν νέο ηγέτη και μια κυβέρνηση ευρείας αντιπροσώπευσης που να ενώνει τον συριακό λαό στην μάχη εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων", είπε ο Ομπάμα.

"Αυτή πρόκειται να είναι μια σύνθετη διαδικασία και, όπως έχω δηλώσει στο παρελθόν, είμαστε προετοιμασμένοι να συνεργαστούμε με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ρωσίας και του Ιράν, για να βρούμε έναν πολιτικό μηχανισμό ο οποίος θα καταστήσει πιθανή την έναρξη μιας διαδικασίας μετάβασης", επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Παράλληλα ο Barack Obama τόνισε πως η μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος δεν θα κριθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, εξαιτίας των εξελίξεων δεκαετιών στην περιοχή.

"Θα υπάρξουν επιτυχίες και θα υπάρξουν αναποδιές. Δεν πρόκειται για μια συμβατική μάχη (ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος), αυτή είναι μια μακροχρόνια εκστρατεία, όχι μόνα ενάντια σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο, αλλά ενάντια στην ιδεολογία του", υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι δεν θα αρκέσουν τα στρατιωτικά μέσα για να ηττηθεί το ΙΚ.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η Τυνησία, η Μαλαισία και η Νιγηρία συμφώνησαν να συμμετάσχουν στην εκστρατεία της διεθνούς συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την καταπολέμηση του ΙΚ στο Ιράκ και τη Συρία, στην οποία ήδη μετέχουν πάνω από 60 χώρες

Από την πλευρά του ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βιτάλι Τσούρκιν σημείωσε πως η Ρωσία δεν υποστηρίζει την πρωτοβουλία του Obama για την σύγκληση Συνόδου ενάντια στην τρομοκρατία, στην οποία δεν έστειλε εκπρόσωπο.

"Πιστεύουμε ότι όλα πρέπει να γίνουν με τη σωστή διαδικασία, αλλά (οι ΗΠΑ) δεν πρέπει να αποφασίζουν μόνες τους επί των λειτουργιών των Ηνωμένων Εθνών. Η πρωτοβουλία (του Obama) φαλκιδεύει τις προσπάθειες του ΟΗΕ σε αυτή την κατεύθυνση, ειδικά όταν ο Οργανισμός διαθέτει την δική του αντιτρομοκρατική στρατηγική και όλα μπορεί να γίνουν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ", δήλωσε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Πρόσθεσε πως η Σύνοδος που κάλεσε ο Obama δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί στις κεντρικές εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Εθνών, καθώς μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε ασέβεια προς τον γ.γ. Βan Ki Moon και γενικά προς τον Οργανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: