ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Επανεκκίνηση των μεγάλων έργων προσεχώς

Ποιος την ξεχνά αυτή την μαϊμού επανεκκίνηση των έργων με πρωτεργάτες τον Σαμαρο-ΔΗΜΑΡο-Βενιζέλικο θίασο; Για την Ιστορία, το στιγμιότυπο είναι από το Ζευγολατιό. Τότε η Φώφη πρόεδρος του σημερινού ΠΑΣΟΚ, παρεμπιπτόντως δεν είχα ακούσει ότι έβαλαν μπολντοζέρη να πηγαίνει μπρος - πίσω την μπολντόζα και να σηκώνει μπουχό τη σκόνη, για να παίρνουν πλάνα τα μπουγαδοκάναλα και να μας τα δείχνουν στο δελτίο. Και πάλι παρεμπιπτόντως, ο μπολντοζέρης έμεινε απλήρωτος, γιατί δεν είχαν φροντίσει να εγγράψουν στον προϋπολογισμό κονδύλι γι αυτές τις γελοιότητες! Με την παρέμβαση Σταθάκη ο ρους άλλαξε.
 


Τροχιοδρομείται η ΟΛΥΠΙΑ ΟΔΟΣ καθώς αμέσως μετά τις εκλογές έχει ξεκινήσει και πάλι η επαφή με το Υπουργείο προκειμένου να υπάρξει θετική κατάληξη



Ξεκινούν πάλι τα έργα στους αυτοκινητόδρομους μετά τη διακοπή των εργασιών του, καθώς  άμα τη αναλήψει της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν απάτες και εκβιασμοί που κόστισαν σε χρόνο και χρήμα. Σύμφωνα με  πηγές του ypodomes.com το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να κλείσουν όλα τα καυτά θέματα στα έργα και να τρέξουν νέα χρονοδιαγράμματα. Στο Υπουργείο Υποδομών υπάρχει μία θετική εικόνα στην επαναφορά των έργων σε κανονικούς ρυθμούς. Κάτι που είχε προαναγγείλει ο υπ. Σταθάκης εφόσον ξεκαθαριζόταν το τοπίο και εισέρρεαν νέοι πόροι από την ΕΤΕπ.

Ιόνια Οδό της VICI

Από το κάδρο δεν υπολογίζουμε την Ιόνια Οδό και τον Ε65 καθώς εκεί έχει ήδη ανακοινωθεί συμφωνία από τον περασμένο Αύγουστο. Τα έργα εκεί θα πρέπει να ανεβάσουν ταχύτητες για να τα δούμε να ωριμάζουν κατασκευαστικά. Εκεί όπως είναι γνωστό και έχει κατ' επανάληψη γράψει το Istologio G. Mosxou, κύριος υπαίτιος ήταν η απόφαση της γαλλικής VICI να διακόψει τις εργασίες δητωντας από το Υπουργείο νέα σύμβαση από την Πάτρα έως την Τσακώνα. Κάτι που δεν συμπεριλαμβανόταν στη σύμβαση που είχε υπογράψει επί Χρυσοχοΐδη!

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η συμφωνία με τον Μορέα είναι αρκετά κοντά μετά από 2 χρόνια παγωμένων εργασιών και είναι πολύ πιθανό να έχουμε ανακοινώσεις ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο με στόχο να ολοκληρωθεί το Λεύκτρο-Σπάρτη μέχρι το καλοκαίρι.

Στα μεγάλα έργα της Ολυμπίας Οδού επίσης έχουμε θετικές εξελίξεις καθώς αμέσως μετά τις εκλογές έχει ξεκινήσει και πάλι η επαφή προκειμένου να υπάρξει και εκεί μία θετική κατάληξη. Να θυμίσουμε πως στα έργα της Ολυμπίας Οδού έχει ήδη δοθεί μία "τεχνική" παράταση 9,5 μηνών λόγω νέων προδιαγραφών στα στηθαία ασφαλείας.

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Τέλος στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, αποδεσμεύονται συνεχώς κεφάλαια προκειμένου το έργο να ενεργοποιηθεί και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. Στόχος είναι το τμήμα Ευαγγελισμός-Σκοτίνα  να λειτουργήσει μέσα στο 2016.

Αυτό που τώρα θεωρείται σημαντικό από το Υπουργείο είναι η ομαλοποίηση της χρηματοδότησης και των πληρωμών με την ίδια πηγή να υποστηρίζει πως 300 εκ. ευρώ το επόμενο διάστημα θα εκταμιευθούν από τη ΕΤΕπ αποκλειστικά για τα έργα των αυτοκινητόδρομων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: