ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Κατσέλη: Υπό προϋποθέσεις η επανεκκίνη Οικονομίας


Μίλησε χθες στο Ετήσιο Συνέδριο του Clinton Global Initiative στη Νέα Υόρκη


Στο Ετήσιο Συνέδριο του Clinton Global Initiative στη Νέα Υόρκη, μίλησε χθες, η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, Λούκα Τ. Κατσέλη, συμμετέχοντας σε συζήτηση με θέμα: «The Greek Crisis and Beyond» μαζί τον Νομπελίστα Οικονομολόγο Τζόσεφ Στίγκλιτζ και συντονιστή τον δημοσιογράφο του CNN Fareed Zakaria. 


Η κα. Κατσέλη τόνισε ότι, παρά τις δυσκολίες επιμέρους ρυθμίσεων της συμφωνίας, το 2015 μπορεί ν' αποτελέσει ορόσημο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, εφόσον δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για πολιτική και οικονομική σταθερότητα και για ευρύτατη συναίνεση στην υλοποίηση συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων και δεσμεύσεων, που επιτρέπουν τον βιώσιμο οικονομικό μετασχηματισμό της Ελληνικής οικονομίας. 

«Η απλοποίηση και σταθερότητα του φορολογικού συστήματος, η άρση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων για την έναρξη, αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων, η επιτάχυνση της επίλυσης δικαστικών υποθέσεων αποτελούν προτεραιότητες για την αύξηση των επενδύσεων και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εντός του 2015 χωρίς «κούρεμα» των καταθέσεων και την παροχή ρευστότητας κάτω από τα κανονικά, διευρυμένα κανάλια ρευστότητας της ΕΚΤ, ο τραπεζικός τομέας θα είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει βιώσιμες επιχειρηματικές και επενδυτικές πρωτοβουλίες με εξαγωγικό και καινοτόμο προσανατολισμό σε μια σειρά από τομείς που η χώρα διαθέτει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. 

Η διαπραγμάτευση τέλος που αναμένεται να ξεκινήσει για την αναδιάρθρωση του χρέους, όπως προβλέπεται στη συμφωνία αποτελεί έναν ακόμα θετικό παράγοντα για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας» τόνισε η κα. Κατσέλη. 

Στην ίδια θεματική ενότητα μίλησαν, επίσης, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντζι, η Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων της Ελλάδος Γιάννα Αγγελοπούλου και ο επικεφαλής του Soros Fund Management Τζορτζ Σόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: