ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Καταστροφολογία τα περί φορολογίας εισοδήματος

Τρ. Αλεξιάδης: Από φέτος αλλά μικρές οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
Δήλωσε στα "Παραπολιτικά 90.1 FM", ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών
 
"Για παράδειγμα, για πρώτη φορά το Ελληνικό δημόσιο νομοθέτησε και θα προχωρήσει η διαγραφή ληξιπρόθεσμων χρεών πολιτών προς το Δημόσιο. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό βεβαίως για λίγες περιπτώσεις ακραίας φτώχειας και προβλημάτων κ.λπ., αλλά σκεφτείτε να μην είχαμε ούτε αυτό".
 
Με τα παραπάνω ο αν. Υπ.Οικον. έδωσε το πραγματικό στίγμα στα όσα περι καταστροφολογίας ακούγονται από τα κιτρινισμένα ΜΜΕ, που στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν κοινό έχουν αρχίσει να διαδίδουν τη καταστροφή του πλανήτη, με αφορμή αλλαγές που θα "τρέξουν" στην απονομή δικαιοσύνης με το φορολογικό σύστημα, σταδιακά από φέτος έως τον εχόμενο χρόνο και ειδικά για τα τέλη οχημάτων, όπου πχ η καταβολή τους θα γίνεται με συνυπολογισμό της παλαιότητας και του συνόλου οχημάτων ανά οικογένεια. 
 
Οι αλλαγές - έστω και μικρές - στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας από φέτος, που προανήγγειλε μιλώντας στα "Παραπολιτικά 90.1 FM", ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, πυροδώτησαν σχετικά ρεπορτάζ, για  τα τέλη που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι σε λίγες εβδομάδες.
 
Ο Τρ. Αλεξιάδης είπε ότι, θα γίνουν παρεμβάσεις για την επόμενη χρονιά για να γίνει το σύστημα πιο δίκαιο και πιο αναλογικό. «Γι’ αυτή τη χρονιά θα έχουμε πολύ μικρές παρεμβάσεις, δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε πολλές παρεμβάσεις», είπε χαρακτηριστικά. 

Για την  επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Μιλώντας για το θέμα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, το χαρακτήρισε «ανοικτό». «Θα αντιμετωπιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Είναι κάτι το οποίο ήδη μελετούμε. Η δέσμευση όλων προεκλογικά ήταν ότι θα καταργηθεί, το τι θα γίνει τώρα από εκεί και πέρα δεν είναι μόνο δική μου αρμοδιότητα, είναι αρμοδιότητα και άλλων», είπε.

Για την φορολογία εισοδήματος

Για την φορολογία εισοδήματος και το αφορολόγητο ο κ. Αλεξιάδης είπε:

«Αυτές τις μέρες υπάρχει μια μεγάλη έξαρση καταστροφολογίας. Δεν θα συμβούν τέτοια πράγματα στη φορολογία.

Στη φορολογία το τι πρόκειται να συμβεί το επόμενο χρονικό διάστημα, και ευτυχώς κατά τη γνώμη μου, είναι σαφέστατα διατυπωμένο στη συμφωνία που ψηφίστηκε από την Βουλή στις 14 Αυγούστου.

Είναι σαφέστατο το τι πρόκειται να γίνει, δεν θα βγάλουμε λαγούς από τα μανίκια, δεν θα κάνουμε τίποτα θεαματικό, δεν θα γίνει κάτι που θα καταστρέψει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Πολλά δε από αυτά τα οποία έχουν συμφωνηθεί και θα γίνουν το επόμενο διάστημα είναι σε θετική κατεύθυνση, δεν είναι όλα σε αρνητική κατεύθυνση.

Για παράδειγμα, για πρώτη φορά το Ελληνικό δημόσιο νομοθέτησε και θα προχωρήσει η διαγραφή ληξιπρόθεσμων χρεών πολιτών προς το Δημόσιο. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό βεβαίως για λίγες περιπτώσεις ακραίας φτώχειας και προβλημάτων κ.λπ., αλλά σκεφτείτε να μην είχαμε ούτε αυτό.

Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις ρυθμίσεων χρεών όπου μειώνονται τα επιτόκια, έχουμε βεβαίως και πολλά προβλήματα και αρνητικά σημεία αλλά έχουμε και αρκετά θετικά στοιχεία. Δεν θα καταστραφούμε το επόμενο διάστημα».

Τέλος, περιγράφοντας τις κινήσεις που θα γίνουν για την φορολογία εισοδήματος είπε:
«Σε ότι αφορά την φορολογία στο εισόδημα θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από χαμηλά και μεσαία εισοδήματα σε υψηλά εισοδήματα και περιουσίες και υπάρχουν εργαλεία για να γίνει αυτό, αλλά το επόμενο χρονικό διάστημα έχουμε μία δέσμη μέτρων.

Άμεσα πρέπει να λύσουμε τα θέματα του ΦΠΑ, αμέσως μετά πρέπει να λύσουμε το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση και αυτό είναι μια εκκρεμότητα που πρέπει να λυθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: