ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Σώζοντας ανθρώπους στη θάλασσα‏


"Αποδράσαμε για να σώσουμε τα παιδιά μας"
«’Επρεπε να αποδράσουμε από το σπίτι μας. Αυτή είναι η σωστή λέξη, αποδράσαμε. Αποδράσαμε για να σώσουμε τα παιδιά μας από τον πόλεμο που πήρε τη ζωή 200.000 ανθρώπων. Τα σπίτια μας καταστράφηκαν, οι δικοί μας μπήκαν φυλακή, τις γυναίκες τις βίασαν. Αυτό το γράμμα δεν μπορεί να μεταφέρει το μέγεθος του πόνου, της αδικίας, του φόβου που νιώθουμε», γράφει σε επιστολή προς τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα η Χάνα από τη Συρία.

Η Χάνα δεν ήθελε να εγκαταλείψει τη χώρα της. Αναγκάστηκε. Έβαλε τα τέσσερα παιδιά της σε μια βάρκα με την ελπίδα να φθάσουν ζωντανοί στην Ευρώπη. Πέρυσι, την πλέον θανατηφόρα χρονιά για όσους προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο, περισσότεροι από 3.400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά από το 2000 οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 22.000.

Τον Μάιο του 2015 οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκινήσαμε για πρώτη φορά να κάνουμε και στη θάλασσα αυτό που εδώ και 45 χρόνια κάνουμε στην στεριά: να σώζουμε ζωές.
Κάνε τώρα μια δωρεά >
"Αν δεν σώσεις τώρα αμέσως αυτούς τους ανθρώπους, θα πεθάνουν"
«’Οταν προσεγγίσαμε τη βάρκα το νερό κάλυπτε ήδη τους αστραγάλους των ανθρώπων. Αν καθυστερούσαμε μερικές ώρες, η βάρκα θα είχε βυθιστεί και αυτοί οι άνθρωποι θα είχαν πνιγεί. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά από άλλες αποστολές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα: Εδώ ξέρεις ότι αν δεν σώσεις τώρα αμέσως αυτούς τους ανθρώπους, θα πεθάνουν», λέει η Έρνα Ριχνιέρσε, γιατρός των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
Έχοντας στη διάθεσή μας τρία πλοία, το "My Phoenix", το "Bourbon Argos" και το "Dignity I", τα οποία μπορούν να μεταφέρουν συνολικά περισσότερους από 1.000 ανθρώπους, επαγγελματίες διάσωσης και ιατρικό προσωπικό, διασώζουμε ανθρώπους που κινδυνεύουν στη θάλασσα και τους παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες.
Από την έναρξη των επιχειρήσεων διάσωσης οι ομάδες μας έχουν συμβάλει καθοριστικά στη διάσωση περισσότερων από 15.000 ανθρώπων.
Οι άνθρωποι αυτοί διακινδυνεύουν τη ζωή τους προκειμένου να ξεφύγουν από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του πλανήτη. Δραπετεύουν από τη χώρα τους όχι για να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή αλλά για να ζήσουν...

Οι περισσότεροι είναι από τη Συρία, την Ερυθραία και το Αφγανιστάν. Οι ομάδες μας διασώζουν στη θάλασσα οικογένειες με μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες, ακόμα και βρέφη. Φέτος δε, βλέπουμε και περισσότερα ασυνόδευτα παιδιά.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεν μπορούμε να θέσουμε τέλος στους πολέμους και τη δυστυχία που αναγκάζουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους. Μπορούμε όμως να μειώσουμε τον αριθμό των θανάτων παρέχοντας σωτήρια βοήθεια. Στην προσπάθειά μας αυτή, σας χρειαζόμαστε δίπλα μας.
Κάνε τώρα μια δωρεά >
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Instagram
Instagram
Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να μάθουμε τις εντυπώσεις σου.
Copyright © 2015 ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ, All rights reserved.
Our mailing address is:
ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
Ξενίας 15, 115 27 Αθήνα,
Τηλ.: +30 210 5200500
info@msf.gr

 
This email was sent to gmosxos1@hotmail.com why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Médecins Sans Frontières Greece · 15 Xenias st · Athens, Attica 115 27 · Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια: